- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
nejméně pak čokoládu, kterou opravdu nejím a nechápu, proč by to nemohla být pravda, jak se píše v článku. Zato ujíždím na olivách, bez oliv bych asi nemohla existovat.
Moje sestra (pro rejpaly uvádím, že je to vynikající kuchařka, která má za sebou spoustu skvělých dezertů) mě varovala - nepeč podle receptů z Ona Dnes, protože jsou absolutně neschopní uvádět správně množství a poměry surovin. Neposlechla jsem a ač se mi množství kakaa (80 gramů je strašně moc, i do kakaového těsta se většinou dává 20g) a hořké čokolády nezdálo, řídila jsem se receptem. Výsledkem jsou brownies, které jsou sice krásné, vláčné, nadýchané, ale tak odporně hořké, že nikomu nebudou chutnat. Díky za ukradení 2 hodin života a asi 150 Kč za suroviny, Ona Dnes :P (a podotýkám, že i já mám za sebou mnoho povedených dezertů, vše jsem dělala správně. Samozřejmě jsem to nespálila). Nedělejte brownies nebo významně (i více jak na polovinu) snižte množství kakaa, jinak je výsledek tak hořký, že se sousta musí zapíjet, aby se člověk pachuti zbavil.
Díky za radu, dneska se na tento recept na brownies chystám, ještě že jsem otevřela diskuzi. Dám kakaa míň (i v jiných receptech je ho max.40 g) a nechám se překvapit.
Okamžitě si musím něco dobrého dát! Jsem čokoholik a léčba je zbytečná.
.......jsou jedny z nejlepsich, tak nechapu, proc bychom meli prebirat nedobre sladkosti z anglicky mluvicich zemi. Tam se pece sladke pecivo ze slaneho masla, pak museji pridavat dvakrat tolik cukru. Je to vse o tradici, kterou bohuzel postradaji.
tak to je nesmysl! V anglicky mluvicich zemich se uz davno nepouziva jen solene maslo; spousty receptu vylozene uvadeji :nesolene maslo a v obchodech jsou na vyber ruzne druhy nesoleneho malsa, domaci i importovane.
Take tvrdit, ze solene maslo se neutralizuje pridanim 2x tolik cukru je nesmysl napsany nekym, kdo neco nekde slysel a spatne pochopil. Ziji v anglicky mluvici zemi nekolik desitek let a mam s tim dlouhodobe prakticke zkusenosti. A co mluvis proboha o postradani tradice? Ty asi nic nevis o NAVAZOVANI na tradice.
Jinak nepovazuji za nic zavadneho prinest do Ceska recepty ciziho puvodu; chtela bys snad zavest cenzuru i v receptech? Jeden z duvodu proc my s manzelkou varime mezinarodne je prave to, ze mame pristup k receptum ze vsech koutu sveta a ze jsme meli moznost si vybrat co nam nejlpepe chutna.
Ze zkusenosti take im, ze bohuzel ceske sladkosti uz ztratily kvalitu, protoze dnesni ceske zenske neumi to, co umely maminky a babicky.
me tedy "rozsekal", recept opravdu k nezaplaceni - rozpustit bilou cokoladu, naredit smetanou a dochutit vanilkou, umi snad kazdy hlupec. Moje teta delala bilou cokoladu ze smetany, sunaru a vanilky, bohuzel cely recept se mi nepodarilo dochovat, od te kupovane temer k nerozeznani. Lila ji na alobalem vystlanou polystyrenovou misticku od masa, davala do ni kandovane ovoce, orisky. Pak sup s ni do mrazaku. Basta naramna.
Mozna, ze bych mohl pomoci s napovedou. Tady u protinozcu je oblibeny vanocni mlsek zvany "Bile Vanoce". Recepty mezi sebou lisi, manzelka pouziva tenhle:
http://www.bestrecipes.com.au/recipe/White-Christmas-L98.html
Prisady jsou v poradi podle uvedeni v receptu, tento recept nepouziva bilou cokoladu: kokosovy tuk Copha *(viz dole), ryzove cerealie Rice Bubbles,mlety kokos, praskovy cukr, praskove mleko, kandovane tresne cervene a zelene, hrozinky, kandovane merunky, kandovany ananas. Rozpustit Cophu, pridat veskere suche prisady, kde potreba nakrajene. Pak vtlacit do tacku nebo plechu vylozeneho alobalem, nechat ztuhnout v ledenicce. Nakrajet na kostky. Nekdo pridava na kousky rozsekanou bilou cokoladu, asi 8-10 dkg.
*Copha je ztuzeny kokosovy tuk,v Nemecku zvany Palmin, ve Francii Vegeteline. Pokud nemate, nahradit ztuzenym rostlinnym tukem.
Mají ty recepty nějak poházený, ne? Ale recepty vypadají docela dobře, možná nějaký vyzkouším.
přestaňte používat slovo "hřích" pro něco, co hřích není.
Ať koukám, jak koukám, v receptu na koláčky s tvarohem čokoládu ne a ne najít...
A přitom by to tak snadno vyřešili vložením čárky mezi "lahodné" a "čokoládové"