- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
zkuste misto vody na zadelani chleba pouzit pivo. Ma to pak vyraznejsi chlebovou chut.
Druhý a třetí recept postrádá rozpis mouky.... Asi se peče jen z kvásku.
a pokud chce člověk kvalitní potraviny musí si je vyrobit doma.
Sakra co to v těchto článcích je uvěřeněné za krávoviny, chleba z droždí nebo vymazávání tukem,. To je opravdu skandální blitka co tady píšete: níže uvedené příspěvcky v diskuzi mají absolutní recht:
"Chlebový kvásek je za žitné mouky a vody, nejsou v něm žádné kvasnice,
jen přírodní divoké kvasinky z mouky. A propos říkat něčemu co se udělá s
kvasnic chleba, je trestuhodné a možné je to jen na idnes.
Co to je za psudoumělce co tady plní stránky o chlebu droždím, at si svoje debilní rady radeji nechají. Doba natolik zblbnula lidi, že už nikdo ani netuší z čeho se chleba má dělat, jak smutné..........
Máš recht. Tyhle umělci z kvasnic a jiné voloviny, hlavně že fúdstajlistky. Kvásek vždykcky byl pomalu to nejcenější a hospodyně si ho chránily, prootže udělat nový není měco co je udělaný za dny. Já peču chleba z mého kvásku, kteý už dokrmuju roky. Dle původní receptury je chléb z kvásku (žitná mouka+voda), mouka, sůl, kmín... Ale tohle nazývat chlebem, to je fakt děs ....
Kdysi se v obchodech prodávala mouka s číslem Myslím že to bylo T630 nebo tak podobně. Byla to přímo mouka na chleba. Pekla ho kdysi babička mojí ženy, dávala do toho strouhaný vařený brambor( na kilo mouky asi 2-3 středně velký vařený brambory). Upekla chleba tak, že ho pekla asi 15 min na plný koule v troubě, poté snížila teplotu na 150 - 180 °c ještě 45 min a chleba po vytažení potřela vodou(použít štětku nebo košťátko) Chleba byl fantastickej, po té vodě krásně lesklá kůrka, ještě třetí den vydržel pěkně křupavej a uchovával se výhradně v plátně. Použít starou plenu nebo cejchy. Jenom nevím poměr surovin, potřeboval bych to někde najít
ať vás za to "upečte si chleba" nedá v soudu, má na to autorská práva
ale když zná člověk dobrou pekárnu, tak téhož docílit doma je v podstatě nemožné:-/
Je to možné, jen nesmíte očekávat že se to povede napoprvé .
10g rajcat, to je kolik, jedno susene??? To se moc nepredali
nevýhoda receptů, kde je množství surovin takhle pěkně na gramy. vždy měřim podle oka a nemám problém, že by se něco nepovedlo
Podle me zkusenosti je chleba vyrazne lepsi, kdyz se misto kvasnic pouziva kvasek. Dalsi ingredience uz daji pridat dle fantazie, at uz brambory, ruzny druhy mouky, seminka ci orechy... Nicmene porad je ten z kvasnic lepsi, nez ty sisaty molitany, co si clovek vetsinou koupi.