- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jak asi chutnají ty koláčky, když se pečou v troubě společně s kuřetem?
Jamie se nesnazi skolit jen vas cechy, ale take amiky! ... jako by tady v USA nebyla spousta daleko lepsich kucharu, nez je on sam! ... Bobby Flay, Emeril Lagasse, Paula Dean atc. On si mysli, ze je genius!
a angličany už vařit naučil?
na to by mu nestačily ani 3 životy
Dneska jsem pekla k obědu naporcované kousky kuřete a aby byly pěkně propečené a s kůrčičkou, nechala jsem je v troubě hodinu - byly akorát. Za 30 minut fakt nemůžou být pořádně propečené, ledaže by J.O. používal a vycházel z nějaké průmyslové trouby, která peče při vyšších teplotách než naše domácí.
Pravda, taky si to neumím představit, pečení kuřete se nedá uspěchat.
S čím tak obyčejně pečete? :)
dáš vařit spatzle=12 minut. opečeš na olivovym oleji kousky kuřecích prsíček = 3 min, sůl, pepř, přidáš žampiony v konzervě včetně vody, nakrájenou šunku, půl maly skleničky nakládaný kapie, necháš vařit 5 minut, přileješ 50ml smetany, vaříš 4 minuty. sleješ spatle. a máš boží soté za 12 minut.
koukám na vaření Jamieho Oliviera a je fakt, že jsem ozkoušela dost jeho receptů, které jsou jednoduché a opravdu rychlé, ať si tady přeborníci v diskusi říkají co chtějí. Ale tohle člověk za půl hodiny skoro ani nepřečte :)
Jinak je to samozřejmě věc organizace práce a když člověk zvládne dobrý načasování, je uvařeno rychle. Ale jestli jsou kuřecí stehna opravdu dobře udělaná za půl hodiny, to bych trochu pochbovala
Ještě jsem to nezkoušela, odradily mě exotické přísady. Jsem z hodně malého města a některé věci neseženu. Zkusím ale nahrazovat. Jinak, dost se to podobá jídlům, co vařím normálně - těstoviny se vším možným, zapečené brambory na různý způsob, různé směsi na pánvi. Evidentně Jamie vychází z praxe, jen má k dispozici trošku jiné suroviny.
:::::::::::::::: a články tohoto typu - NECHÁPU. U nás vaří jen moje žena a hlavně jídla která máme rádi, je to typicky ČESKÁ KUCHYNĚ = svíčková, knedlo-zelo-vepřo, gulášek, prejt, rajská, řízek, koprovka, domácí sekaná, dršťková polívka, segedín, , bramboračka, ovarové koleno s křenem, bramboráky atd .............
PS : a když moučník tak - ŠTRŮDL a BUCHTY ! ! !
ale lze,ja nevarim jinak..,v mikrovlnce...
ale mne se jeho napady libi (i ty porce jsou ok, bataty co jsem mel v ruce mely tak od pul kila vejs). pokud bych mel vytknout jednu pripominku formalni, tak skoro nikdy jsem v cechach nevidel pouziti napisu worcestershirska, uz sto let se to pise nekolika podobama, ale ani jednou touhle :)
i kdyz vim ze oliver je babica (listove testo, o hruza, ma tu byt detailni postup jak cosi takoveho vyrobit jinak se to neda jist a babicaaaaa) protoze na diskusi idnesu se schazi svetova elita kucharu.