Diskuze

Silvestrovské menu: naservírujte hostům vlastní terinu

Možná vám název terina nic moc neříká, ale v podstatě jde o směs několika surovin, které se vychladí a pak skvěle chutnají. A při přípravě není zas tolik co zkazit. Vyzkoušíte je?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bibibi

29. 12. 2011 15:45
Terrine

Pocitam, ze terina je počeštěna TERRINE francouzsky kulinarsky termín pro pastiky nebo hmoty vařené v plechové nádobě, ze které se podávají. Když je ta sama hmota upecena v kruste z těsta , jedna se o paté.

Terina jako polevkova mísa pochází ze slova TUREEN - takze kdyz počeštime - máme taky terinu.

Původně se terrines delali z masové hmoty s přidáním pistacii, kaštanu , lanyzu etc. Dnešní varianty se nazývají terinami snad jen kvůli té nádobě.

1 0
možnosti

Scarlett from Scottland

29. 12. 2011 11:49
terina?

terina je pro mě mísa na polévku :-)

2 0
možnosti

sluni-sluni

29. 12. 2011 15:11
Re: terina?

ano - je ;-D

0 0
možnosti