Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Silvestrovské menu: naservírujte hostům vlastní terinu

Možná vám název terina nic moc neříká, ale v podstatě jde o směs několika surovin, které se vychladí a pak skvěle chutnají. A při přípravě není zas tolik co zkazit. Vyzkoušíte je?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

bibibi

Terrine

Pocitam, ze terina je počeštěna TERRINE francouzsky kulinarsky termín pro pastiky nebo hmoty vařené v plechové nádobě, ze které se podávají. Když je ta sama hmota upecena v kruste z těsta , jedna se o paté.

Terina jako polevkova mísa pochází ze slova TUREEN - takze kdyz počeštime - máme taky terinu.

Původně se terrines delali z masové hmoty s přidáním pistacii, kaštanu , lanyzu etc. Dnešní varianty se nazývají terinami snad jen kvůli té nádobě.

+1/0
29.12.2011 15:45

Scarlett from Scottland

terina?

terina je pro mě mísa na polévku :-)

+2/0
29.12.2011 11:49

sluni-sluni

Re: terina?

ano - je ;-D

0/0
29.12.2011 15:11

opportunity

Re: terina?

Taky.

+1/0
29.12.2011 20:59







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.