- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ahoj pekařky :) Pokud budete mít problém s vanilkovými rohlíčky, bude to proto, že zapomněli uvést, jak velké množství moučkového cukru máte dát do těsta a jak velké množství oddělit na pozdější obalení....Takže tento recept ani nezkoušejte stane se vám přesně to, jako příspěvek níže, rohlíčky se nafouknou, splasknou a jsou nepoživatelné. Mně se z lenivosti nechtělo hledat recept mé babičky a udělala to podle tohoto. Hned mi mělo být jasné, že větší množství moučkového cukru je nesmysl. Pečení zdar :D
Tak právě jsem ty zpotvořený mrchy přeslazený vyhodila do koše, nemluvě o tom, jak strašně nakrknutá jsem. Bylo mi divné, že tam je toho cukru nějak extrémně moc, nicméně jsem si říkala, že OnaDnes to má asi ozkoušené.. A ono prdlačky! Když jsem se podívala do trouby, tak jsem si myslela, že mě trefí šlak. Příště se radši budu držet starého osvědčeného receptu a na Onu co se rohlíčků týče prdím!
Zdravím, nemáte někdo zkušenost s receptem na vanilkové roh., kde je na 280g mouky 300g cukru, mě se vůbec nepovedly, roztekly se, vůbec nevypadají jako klasické rohlíčky. Chtěla jsem zkusit nový recept, moc neuspěl. Nevím kde se stala chyba? pavla
Nejlepší pracny jsou stejně z tatranek. Nemusí se vymazávat formičky, jdou výborně vyklopit a nelámou se. Používáme je i na plněné košíčky.
Nojo, ale ty tatranky nejsou dvakrát zdravé, kdežto domácí pracny se dají udělat z celoz. mouky a tmavého cukru nebo medu.
nemáte někdo recept na dobrá vosí hnízda s krémem nebo s vaječňákem?
které se nesmí zmršit špatnou marmeládou a musí být vlahé uleželé, žádná sušina - to samé rohlíčky.
"Nejtradičnější" recepty podle iDnes.cz nejsou "tradiční recepty", ale nejčastěji užívané rcepty na vánoční cukroví, protože jsou také nejjednodušší a nenáročné na ingredience.
Tradiční rerecept na vánoční cukroví jsou např.
staročeské zázvorky
http://www.jaktak.cz/jak-upect-prave-staroceske-zazvorky-recept.html
a moderní pak třeba vosí hnízda.
No jo, zázvorky. Cinkaly nám ještě na Tři krále
A navíc medvědí pracny se jmenují "medvědí packy"! Tak to říkala babička, tak tomu říkala maminka a tak to nazývám já, když je peču. Franta.
Já znám toto cukroví jako pracny i jako pracky (podle kuchařek), ovšem packy jsem v životě neslyšela.
LInecke se dela v pomeru 1:2:3, cokoli jineho je praseni stareho receptu
Však to ten recept taky je, ne? (Teda bráno matematicky přesně, tak samozřejmě není - ale víceméně v rámci tolerance dřívějších kuchyňských vah s posuvným závažíčkem.)