Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejtradičnější cukroví a nejšikovnější recepty

Provoňte si byt cukrem a kořením. Ty nejtradičnější vánoční recepty nejsou složité, ani náročné na suroviny. Vyzkoušejte s námi vanilkové rohlíčky, linecká kolečka a medvědí pracny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Luciasek11

Chybný recept na vanilkové rohlíčky

Ahoj pekařky :) Pokud budete mít problém s vanilkovými rohlíčky, bude to proto, že zapomněli uvést, jak velké množství moučkového cukru máte dát do těsta a jak velké množství oddělit na pozdější obalení....Takže tento recept ani nezkoušejte stane se vám přesně to, jako příspěvek níže, rohlíčky se nafouknou, splasknou a jsou nepoživatelné. Mně se z lenivosti nechtělo hledat recept mé babičky a udělala to podle tohoto. Hned mi mělo být jasné, že větší množství moučkového cukru je nesmysl. Pečení zdar :D

0/0
7.12.2011 13:49

Kateline

Re: Chybný recept na vanilkové rohlíčky

Tak právě jsem ty zpotvořený mrchy přeslazený vyhodila do koše, nemluvě o tom, jak strašně nakrknutá jsem. Bylo mi divné, že tam je toho cukru nějak extrémně moc, nicméně jsem si říkala, že OnaDnes to má asi ozkoušené.. A ono prdlačky! Když jsem se podívala do trouby, tak jsem si myslela, že mě trefí šlak. Příště se radši budu držet starého osvědčeného receptu a na Onu co se rohlíčků týče prdím!

;-€

0/0
10.12.2011 16:52

Padol

Vanilkové rohlíčky z Ona z 20.11.

Zdravím, nemáte někdo zkušenost s receptem na vanilkové roh., kde je na 280g mouky 300g cukru, mě se vůbec nepovedly, roztekly se, vůbec nevypadají jako klasické rohlíčky. Chtěla jsem zkusit nový recept, moc neuspěl. Nevím kde se stala chyba? pavla

0/0
6.12.2011 19:41

ppp

Pracny

Nejlepší pracny jsou stejně z tatranek. Nemusí se vymazávat formičky, jdou výborně vyklopit a nelámou se. Používáme je i na plněné košíčky.

0/0
21.11.2011 15:08

skoda-lasky

Re: Pracny

Nojo, ale ty tatranky nejsou dvakrát zdravé, kdežto domácí pracny se dají udělat z celoz. mouky a tmavého cukru nebo medu.

0/0
21.11.2011 15:15

sluni-sluni

Re: Pracny

v jednoduchosti je krása, a ne v popatlanosti... nejsem příznivcem nějak extra zdravého jídla, nicméně když čtu z čeho všeho a co všechno se patlá v rámci jakého "vánočního" cukroví, zvedá se mi kufr a nedivím se, že lidi mají pak problémy se zažíváním - žlučníky, žaludky.. a atd...  Vánoce se zvrhly ve svátky lidské nenažranosti :-P

0/0
21.11.2011 17:52

kabalenka

vosí hnízda

nemáte někdo recept na dobrá vosí hnízda s krémem nebo s vaječňákem?

0/0
21.11.2011 13:17

Scarlett from Scottland

nejlepší je klasické linecké

které se nesmí zmršit špatnou marmeládou a musí být vlahé uleželé, žádná sušina V - to samé rohlíčky.

0/0
21.11.2011 9:51

skoda-lasky

Re: nejlepší je klasické linecké

Já mám radši krém.:-)

0/0
21.11.2011 11:33

Scarlett from Scottland

Re: nejlepší je klasické linecké

v lineckým?

0/0
21.11.2011 11:36

_m-

Re: nejlepší je klasické linecké

Proč ne. kdysi, ještě jsem studovala, byla máma před vánoci na operaci a nebyla schopná péct. Tak jsem přijela domů, napekla lineckých koleček asi ze tří kil mouky, poslepovala,  popatlala a posypala  jsem to vší možným a panečku, jaký jsem měla úspěch ;-)

0/0
21.11.2011 11:51

Scarlett from Scottland

Re: nejlepší je klasické linecké

tak to my slepujeme linecký jen marmoškou, ale zdobení je jen moje výsada a na tom se vždy vyřádím ;-D

0/0
21.11.2011 12:36

skoda-lasky

Re: nejlepší je klasické linecké

No jasně, Vy lepíte jen marmeládou?

0/0
21.11.2011 11:54

Scarlett from Scottland

Re: nejlepší je klasické linecké

no, linecký jen marmoškou, i když teď jsi vzpomínám, že už jsem od někoho jedla slepené krémem. Ale ten mi chutná zase v jiných druzích cukroví. Třeba v ořechách V

0/0
21.11.2011 12:31

roedor

Re: nejlepší je klasické linecké

jasně, domácí rybízovouV Jiná náplň do lineckýho ne-e:-)

0/0
21.11.2011 12:58

skoda-lasky

Re: nejlepší je klasické linecké

Když já marmeládu nemám moc ráda.:-( Moje babička je slepovala někdy marmeládou, někdy krémem, vanilkovým většinou.

0/0
21.11.2011 15:18

Jarin999

Recepty na vánoční cukroví

"Nejtradičnější" recepty podle iDnes.cz nejsou "tradiční recepty", ale nejčastěji užívané rcepty na vánoční cukroví, protože jsou také nejjednodušší a nenáročné na ingredience.

Tradiční rerecept na vánoční cukroví jsou např.

staročeské zázvorky

http://www.jaktak.cz/jak-upect-prave-staroceske-zazvorky-recept.html

a moderní pak třeba vosí hnízda. :-/

0/0
20.11.2011 20:39

xixina

Re: Recepty na vánoční cukroví

No jo, zázvorky. Cinkaly nám ještě na Tři krále ;-D

0/0
20.11.2011 23:25

_m-

Re: Recepty na vánoční cukroví

Taky tak :-). já pokládám za tradiční linecké, ale ono to může být různý

0/0
21.11.2011 9:52

Scarlett from Scottland

Re: Recepty na vánoční cukroví

ty brďo, to snad ani neznám :-). Zázvor miluju, ale recept se mi moc nelíbí :-/

0/0
21.11.2011 9:53

franouš

Kromě blbého titulku...

A navíc medvědí pracny se jmenují "medvědí packy"! Tak to říkala babička, tak tomu říkala maminka a tak to nazývám já, když je peču. Franta.

0/0
20.11.2011 18:44

skoda-lasky

Re: Kromě blbého titulku...

Já znám toto cukroví jako pracny i jako pracky (podle kuchařek), ovšem packy jsem v životě neslyšela.

+1/0
20.11.2011 19:14

Nel111

Re: Kromě blbého titulku...

No a my jim doma odjakživa říkáme medvědí tlapky. Vždyť je to jedno, no ne?

0/0
20.11.2011 20:25

skoda-lasky

Re: Kromě blbého titulku...

JE to jedno. Jen mi přišlo nevhodné, když kolega výše kategoricky prohlásil, že se jmenují tlapky.

0/0
20.11.2011 20:33

skoda-lasky

Re: Kromě blbého titulku...

Sorry, packy, ne tlapky.

0/0
21.11.2011 11:32

Scarlett from Scottland

Re: Kromě blbého titulku...

už je to zamotaný ;-D

0/0
21.11.2011 12:37

Scarlett from Scottland

Re: Kromě blbého titulku...

výraz packy jsem k tomuto druhu cukroví nikdy neslyšela, já to zase znám JEN jako pracny.

0/0
21.11.2011 9:50

_m-

Re: Kromě blbého titulku...

Pracny, nebo medvědí tlapky. Schválně se večer kouknu jak tomu říkávávávala Sandtnerka ;-)

0/0
21.11.2011 9:53

Scarlett from Scottland

Re: Kromě blbého titulku...

no packy určitě ne :-)

0/0
21.11.2011 9:55

_m-

Re: Kromě blbého titulku...

medvědí tlapičky ;-)

0/0
21.11.2011 20:22

mamina2

Re: Kromě blbého titulku...

Taky jsem nikdy neslyšela název medvědí packy.

0/0
21.11.2011 12:39

Scarlett from Scottland

Re: Kromě blbého titulku...

to je jasný, žádný packy ;-)

0/0
21.11.2011 12:41

jerseyB

Re: Kromě blbého titulku...

Medvědí tlapky a nebo pracny, tyto dva výrazy se pro tento druh cukroví používají. Jen by mě zajímalo, kde má to slovíčko "pracny" původ. Možná proto, že se těsto musí do formiček "zapracovat" ;-D

0/0
21.11.2011 23:59

Honeynka

LInecke

LInecke se dela v pomeru 1:2:3, cokoli jineho je praseni stareho receptu;-O

0/0
20.11.2011 18:26

IfčaX

Re: LInecke

Však to ten recept taky je, ne? (Teda bráno matematicky přesně, tak samozřejmě není - ale víceméně v rámci tolerance dřívějších kuchyňských vah s posuvným závažíčkem.)

0/0
20.11.2011 18:42

Honeynka

Re: LInecke

Ale to musim byt hoooooodne tolerantni ;-D lety odzkousene, opravdu 1:2:3 spolehlive funguje a nezradi:-)

0/0
20.11.2011 20:25

IfčaX

Re: LInecke

Ale jo, taky mám svůj základní recet v tomto poměru.

Ale 0,8:2:3  mi fakt nepřijde jako zaznamenatelný rozdíl (zvlášť když je v cukru, což má minimální dopad na "strukturu" a chuťově se to stejně v marmeládě a cukrovém posypu ztratí).

0/0
21.11.2011 14:15

_m-

Re: LInecke

R^

0/0
21.11.2011 9:54

_xprim01_

Nejtragičtější titulek

0/0
20.11.2011 14:26

Labruna

Re: Nejtragičtější titulek

R^;-D

0/0
20.11.2011 15:33







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.