Diskuze

Imunita na talíři. Omeleta, polévka i salát s hlívou ústřičnou

Tato zdravá houba se cení nejen jako přírodní posilovač imunity, ale také jako lahodná surovina do kuchyně. Vyzkoušejte tři recepty z hlívy ústřičné připravené výživovou poradkyní Janou Vašákovou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Matysek1984

9. 11. 2011 11:35
Do omelety mouku?

Sice je to asi zdravá přísada ta houba, ale proč kazit omeletu moukou, která navíc přidá zbytečně kalorie. Takže co houba nadežene, to mouka srazí zpět.Rv

0 0
možnosti

anžto

9. 11. 2011 11:09
recepty

na saláty mě vždycky dostanou. V příštím díle se dočteme jak ukrojit krajíc chleba:-P

0 0
možnosti

vrchlaby

9. 11. 2011 8:31
Pro transplantované asi NE

Se všemi "posilovači" imunity (zvláště tzv. potravinovými doplňky a prostředky alternativní medicíny jako třeba kombucha čaj apod.) musí transplantovaní opatrně a měli by svůj úmysl konzultovat s lékařem, protože mohou snižovat účinek imunosupresiv, bez kterých se transplantovaný již neobejde po celý zbytek života.

0 0
možnosti

jita

9. 11. 2011 8:25
Hlíva je fajn

Dělám z ní bramboračku, držkovou, kulajdu, kubu, maso na houbách, omeletu, fleky s houbami, různé směsi maso- zelenina-houby (1:1:1). Prostě hlíva v kuchyni je univerzální. Skoro mám pocit, že hlíva a cuketa, ale to bych si dělala moc velkou legraci. Moučníky z ní nepeču, ale teď mě napadlo jaké by to bylo, kdybych jí přidala jako další surovinu do špízu.... Jen tak nějak na ty tradiční jídla z hub - jako je smaženice a obalovaná se mi jí nechce brát, vždy mě napadne něco nového.

U nás se říkalo, že houby jsou maso chudých a jak začaly růst, bylo ob den nějaké jídlo z hub a když potom přestávaly, bylo nám smutno, že  ten čas už skončil.

0 0
možnosti

Baarten

9. 11. 2011 9:08
Re: Hlíva je fajn

Do špízu je vynikající.

0 0
možnosti

švarný kapitán pazneht 3.

9. 11. 2011 8:17
Taky znám jeden super recept

hlívu nakrájíme nožem a nasypeme na chleba s máslem. Můžeme aj zalít kečupem. Dobrou chuť.

2 0
možnosti

Don_Alex

9. 11. 2011 9:08
Re: Taky znám jeden super recept

má ty svatá prostoto...8-o

0 0
možnosti

síma25

9. 11. 2011 8:13
Salát?

Ten salát vypadá fakt perfektně - paprika na dlouhé nudle, rajče na půlky i se šťopkou... Já teda když dělám salát, tak včechno krájím tak, aby se to dalo jíst jen vidličkou a nic se nemuselo na talíři krájet, nebo překusovat. Jsem divná?

2 0
možnosti

Iridium

9. 11. 2011 9:26
Re: Salát?

ano...;-D

0 0
možnosti

Iridium

9. 11. 2011 6:40
recepty jak noha

8-o

0 0
možnosti

vladino

9. 11. 2011 6:32
To jsou recepty?

Takové "recepty" si strčte někam...

0 0
možnosti

nepremyslej nad lamou

9. 11. 2011 6:09
Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

Akorát místo dršťek tam dává hlívy a jinak to chutná uplně stejně. Prostě brutál R^ Doporučuju, ale recept nevím - jenom konzumuju ;-)

0 0
možnosti

vladino

9. 11. 2011 6:35
Re: Moje potencionální tchýně dělá luxusní dršťkovou z hlivy.

Vyzkoušeno, chutná skvěle! R^

P.S.

Před rokem jsem našel několik trsů krásně čisté hlívy ne jednom stromě u nás v parku. Ale ten strom letos na jaře pokáceli. No nejsou to blbci? ;-O;-O;-O

0 0
možnosti