Ona

Diskuze

Domácí pekárna: krám, anebo pomocník? Jak pro koho

Pokud nesnášíte binec na kuchyňské lince a pobyt v kuchyni jste ochotná podstoupit tak leda na Vánoce, protože jinak je rychlejší jídlo nakoupit, na domácí pekárnu raději zapomeňte. Pro vás je to krám a pečivo si raději pohodlně kupte v nejbližší pekárně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milhaus1

9. 11. 2011 8:26
No, tak ta finanční úspora

je mizivá, protože, když nekupuju pečivo v obchodě, tak si musím koupit suroviny na pečení a ty nejsou zrovna nejlevnější. Musím připočíst vstupní nvestici a cca 6 Kč za spotřebu elektřiny na jedno pečení. Čili pro mě pekárna není úspora, ale to že si upeču co uznám za vhodné a hlavně co mi chutná a vím co jsem tam dal. Mám ji doma.

0 0
možnosti

Duke._._Nukem

8. 11. 2011 17:07
tenhle kram

se hodi maximalne na hneteni testa,dobry chleba v tom opravdu neudelate..:-)

0 0
možnosti

net.Xtreme se nevzdává

8. 11. 2011 18:19
Re: tenhle kram

Tak přijde tomu, čemu říkáš dobrý chleba, takový ten toastový udělá dobrý, klasický bochník ti z toho nevyleze, ale na hnětení těsta je fakt dobráR^

0 0
možnosti

meerkat

8. 11. 2011 15:04
reknete mi, prosim, jednu vec

chutna chleba z domaci pekarny stejne tak dobre, jako cerstvy krupavy chleba na ktery jsem vyrostla?

Ziji v zahranici, tady sezenu maximalne toastovy chleba nebo bagetky. Rodina mi sem vzdycky vozi cely bochnik pokazde povinne na kazdou navstevu. V tu chvili je to pro me vetsi pochoutka nez steak.

Premyslela jsem o domaci pekarne, ale nevim proc, moc jim neverim. I z toho obrazku to na me pusobi jako imitace, lepsi toastak. Ja si vzdycky na chlebu vychutnavam tu krupavou kurku, krajic, jak pro drevorubce, kulaty vonavy bochnik. Opravdu udelam v domaci pekarne takovy? Nebo i lepsi?

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

8. 11. 2011 15:24
Re: reknete mi, prosim, jednu vec

Chleba z pekárny má úplně jinou konzistenci. Má nadýchaější, drobivější střídu a silnější kůrku kvůli kontaktnímu pečení. Většina lidí, co si v mým okolí koupila domácí pekárnu, ji do půl roku opustila s tím, že si budou dělat chleba sami nebo že ho budou kupovat. Šli tedy naprosto odlišnými směry.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

8. 11. 2011 13:44
Trouba

Já myslím, že kdo má doma rozumnou troubu, udělá líp, když si koupí silný kuchyňský robot, který utáhne chlebové těsto a nějakou kamennou desku (nejlepší je šamotová, ale to je celkem paleta). Pak si může upéct opravdový chleba, ne buchtu z domácí pekárny.

0 0
možnosti

xixina

8. 11. 2011 15:31
Re: Trouba

Občas necháme vymíchat a vykynout těsto a pečeme normálně na plechu v troubě :-)

0 0
možnosti

HancickaP

8. 11. 2011 12:02
po letech touzeni po pekarne

jsem si ji konecne koupila, v byte jsem na ni nemela misto, ale ted mam kuchyn dostatecne velikou.... zatim jsem vyzkousela briosku, zitny chleba a obycejny psenicny z bile mouky.... a do obchodu uz asi pro chleba nepujdu.

jo a instrukce k moji pekarne rikaji, ze suche suroviny prvne a pak mokre, na kvasnice a orisky ci hrozinky to ma davkovace.

chleba vyjde zhruba na polovinu, mozna o trosinku vic, ale urcite je levnejsi nez v obchode a vim presne, co v nem je. navic kdyz nejdu do obchodu, tak neutracim za ostatni blbosti, takze usetrim jeste vic :-). Chleba z 1/2kg mouky u nas zmizi behem jednoho dne.

0 0
možnosti

roedor

8. 11. 2011 12:46
Re: po letech touzeni po pekarne

já už mám druhou pekárnu, ta původní mi nedávno klekla. Používám ji hlavně na zadělávání těsta a 90% kupovaného pečiva už mi prostě nechutná. A když vidím, že kupovaná makovka má ve složení asi 30 ingrediencí...to si ji radši upeču sama;-)

0 0
možnosti

svob

8. 11. 2011 11:42
bezlepková dieta

Bohužel nemám na výběr. Bezlepkový chléb z bochodu- 80Kč, z vlastní pekárny 40Kč. Díky Bohu za domácí pekárny!!! A hlavně domácí víc chutná.

V moderních pekárnách se dá udělat i marmeláda či sladké.

2 0
možnosti

Bětka

8. 11. 2011 11:29
Chleba

O pekárně jsem uvažovala, když ještě děti byly doma. Odolala jsem a nemrzí mě to. Chleba peču, když se sejdeme všichni, z přednachystaných směsí,které si doladím podle svého. Chleba je třeba výborný s vlašskými ořechy. Protože v troubě se peče 60 minut,vždycky jej peču ještě s něčím, většinou masem,kvůli úspoře elektřiny.  Často ho sníme jen tak s máslem ještě tentýž den. Mít doma stroj na chleba,nutilo by mě ho využít a asi by se nám chleba brzy omrzel. Máme ve městě několik pekařů,takže denně koupím pár kousků čerstvého pečiva, pokaždé jiný druh. Něco jiného je, když jsou v rodině děti, zvlášť puberťáci a často se i pečou buchty,pak je to usnadnění práce.

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

8. 11. 2011 10:09
pekárnu

nemám, uvažovala jsem o ní, protože jsem chleba z ní párkrát ochutnala a docela mi chutnal, ale vzhledem k tomu, že k dostání je tolik druhů chleba (cibulový kořenový můj oblíbenec), tak to pečení a placení energie nechám na druhých :-)

2 0
možnosti

Janka

8. 11. 2011 9:00
Pekárna je super,

i když chleba v ní nepeču. Nevím, babička nás vždycky varovala před teplým chlebem :-) Po zkušenosti na brigádě v pekárně, kdy jsme jednou čerstvě upečenému chlebu neodolali, nechci o teplém chlebu ani slyšet :-) Navíc u nás je naprosto výborný chleba, bez éček, s kvasem, chuťově vynikající. Ať koupím nebo upeču jakýkoliv jiný chleba, rodina řekne: No dobrý, ale xxxx (nevím, jestli by to nebyla reklama :-)) je stejně nejlepší...Těsta zpracovává bezkonkurenčně, bez nepořádku kolem a rychle, na pizzu, vánočku jsem nikdy takové těsto neudělala. Po myčce je to můj nejoblíbenější kuchyňský spotřebič.

0 0
možnosti

IfčaX

8. 11. 2011 11:38
Re: Pekárna je super,

No, přesně. Pekárnu mám, používám - ale téměř v ní nepeču. Jo, když o víkendu dojde předčasně pečivo a nevyplatí se jen kvůli němu jet nakoupit, tak ten nejzákladnější recept, na který jsou suroviny vždycky, použiju...

Takže hlavně v ní zadělávám kynuté těsto, perfektně zpracuje i těsto na vánoční cukroví, vařím v ní kaše... to vlastně není pekárna, když nepeče :-)

0 0
možnosti

net.Xtreme V.

8. 11. 2011 8:39
Na přípravu těsta je super

Ale musím přiznat, že chleba z pece mi chutná víc....

0 0
možnosti

jojo2011

8. 11. 2011 12:10
Re: Na přípravu těsta je super

Musím souhlasit, na přípravu těsta je super, ale v troubě upeču chleba mnohem lepší, hlavně není roztrhaný od háků a má kůrku. Pekárnu jsem využila jen k tomu, abych okoukala, jak to dělá a poslala ji dál. Na četné dotazy kamarádů a známých na recept jsem moje zkušenosti s pečením chleba (zejména kvasového) sepsala na kvasovychleb.blog.cz. Třeba pomohou i Vám.

0 0
možnosti