- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
je mizivá, protože, když nekupuju pečivo v obchodě, tak si musím koupit suroviny na pečení a ty nejsou zrovna nejlevnější. Musím připočíst vstupní nvestici a cca 6 Kč za spotřebu elektřiny na jedno pečení. Čili pro mě pekárna není úspora, ale to že si upeču co uznám za vhodné a hlavně co mi chutná a vím co jsem tam dal. Mám ji doma.
se hodi maximalne na hneteni testa,dobry chleba v tom opravdu neudelate..
Tak přijde tomu, čemu říkáš dobrý chleba, takový ten toastový udělá dobrý, klasický bochník ti z toho nevyleze, ale na hnětení těsta je fakt dobrá
chutna chleba z domaci pekarny stejne tak dobre, jako cerstvy krupavy chleba na ktery jsem vyrostla?
Ziji v zahranici, tady sezenu maximalne toastovy chleba nebo bagetky. Rodina mi sem vzdycky vozi cely bochnik pokazde povinne na kazdou navstevu. V tu chvili je to pro me vetsi pochoutka nez steak.
Premyslela jsem o domaci pekarne, ale nevim proc, moc jim neverim. I z toho obrazku to na me pusobi jako imitace, lepsi toastak. Ja si vzdycky na chlebu vychutnavam tu krupavou kurku, krajic, jak pro drevorubce, kulaty vonavy bochnik. Opravdu udelam v domaci pekarne takovy? Nebo i lepsi?
Chleba z pekárny má úplně jinou konzistenci. Má nadýchaější, drobivější střídu a silnější kůrku kvůli kontaktnímu pečení. Většina lidí, co si v mým okolí koupila domácí pekárnu, ji do půl roku opustila s tím, že si budou dělat chleba sami nebo že ho budou kupovat. Šli tedy naprosto odlišnými směry.
Já myslím, že kdo má doma rozumnou troubu, udělá líp, když si koupí silný kuchyňský robot, který utáhne chlebové těsto a nějakou kamennou desku (nejlepší je šamotová, ale to je celkem paleta). Pak si může upéct opravdový chleba, ne buchtu z domácí pekárny.
Občas necháme vymíchat a vykynout těsto a pečeme normálně na plechu v troubě
jsem si ji konecne koupila, v byte jsem na ni nemela misto, ale ted mam kuchyn dostatecne velikou.... zatim jsem vyzkousela briosku, zitny chleba a obycejny psenicny z bile mouky.... a do obchodu uz asi pro chleba nepujdu.
jo a instrukce k moji pekarne rikaji, ze suche suroviny prvne a pak mokre, na kvasnice a orisky ci hrozinky to ma davkovace.
chleba vyjde zhruba na polovinu, mozna o trosinku vic, ale urcite je levnejsi nez v obchode a vim presne, co v nem je. navic kdyz nejdu do obchodu, tak neutracim za ostatni blbosti, takze usetrim jeste vic . Chleba z 1/2kg mouky u nas zmizi behem jednoho dne.
já už mám druhou pekárnu, ta původní mi nedávno klekla. Používám ji hlavně na zadělávání těsta a 90% kupovaného pečiva už mi prostě nechutná. A když vidím, že kupovaná makovka má ve složení asi 30 ingrediencí...to si ji radši upeču sama
Bohužel nemám na výběr. Bezlepkový chléb z bochodu- 80Kč, z vlastní pekárny 40Kč. Díky Bohu za domácí pekárny!!! A hlavně domácí víc chutná.
V moderních pekárnách se dá udělat i marmeláda či sladké.
O pekárně jsem uvažovala, když ještě děti byly doma. Odolala jsem a nemrzí mě to. Chleba peču, když se sejdeme všichni, z přednachystaných směsí,které si doladím podle svého. Chleba je třeba výborný s vlašskými ořechy. Protože v troubě se peče 60 minut,vždycky jej peču ještě s něčím, většinou masem,kvůli úspoře elektřiny. Často ho sníme jen tak s máslem ještě tentýž den. Mít doma stroj na chleba,nutilo by mě ho využít a asi by se nám chleba brzy omrzel. Máme ve městě několik pekařů,takže denně koupím pár kousků čerstvého pečiva, pokaždé jiný druh. Něco jiného je, když jsou v rodině děti, zvlášť puberťáci a často se i pečou buchty,pak je to usnadnění práce.
nemám, uvažovala jsem o ní, protože jsem chleba z ní párkrát ochutnala a docela mi chutnal, ale vzhledem k tomu, že k dostání je tolik druhů chleba (cibulový kořenový můj oblíbenec), tak to pečení a placení energie nechám na druhých
i když chleba v ní nepeču. Nevím, babička nás vždycky varovala před teplým chlebem Po zkušenosti na brigádě v pekárně, kdy jsme jednou čerstvě upečenému chlebu neodolali, nechci o teplém chlebu ani slyšet Navíc u nás je naprosto výborný chleba, bez éček, s kvasem, chuťově vynikající. Ať koupím nebo upeču jakýkoliv jiný chleba, rodina řekne: No dobrý, ale xxxx (nevím, jestli by to nebyla reklama ) je stejně nejlepší...Těsta zpracovává bezkonkurenčně, bez nepořádku kolem a rychle, na pizzu, vánočku jsem nikdy takové těsto neudělala. Po myčce je to můj nejoblíbenější kuchyňský spotřebič.
No, přesně. Pekárnu mám, používám - ale téměř v ní nepeču. Jo, když o víkendu dojde předčasně pečivo a nevyplatí se jen kvůli němu jet nakoupit, tak ten nejzákladnější recept, na který jsou suroviny vždycky, použiju...
Takže hlavně v ní zadělávám kynuté těsto, perfektně zpracuje i těsto na vánoční cukroví, vařím v ní kaše... to vlastně není pekárna, když nepeče :-)
Ale musím přiznat, že chleba z pece mi chutná víc....
Musím souhlasit, na přípravu těsta je super, ale v troubě upeču chleba mnohem lepší, hlavně není roztrhaný od háků a má kůrku. Pekárnu jsem využila jen k tomu, abych okoukala, jak to dělá a poslala ji dál. Na četné dotazy kamarádů a známých na recept jsem moje zkušenosti s pečením chleba (zejména kvasového) sepsala na kvasovychleb.blog.cz. Třeba pomohou i Vám.