- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak jsme podle receptu makrobiotičky Ing. Lužné zavařovali...4 dkg soli na 1 kg ovoce je dost...vznikl nálev o dosti dobré konzistenci, kterým by se mohly natírat rybičky a byly by z nich slanečci. Výsledek: znehodnocení 5 kg hrušek výborné kvality po vytáhnutí z trouby a po ochutnání puutoval do výlevky (WC) tam bude konzervovat potrubí, doufám, že není kameninové...to by slanečkový nálev "zničil" i to. Věřím, že taková povidla nezpůsobí bujení tukových buněk, protože je to zcela nepoživatelné...
Poznámka: zřejmě to měly být 4 g, ale teď už je pozdě. Doposud jsem v MFD nevěřil jen komentátorům Komárkovi, Steigrwaldovi...Nyní paní Ing. Lužná rozšířila jejich řady. Redakce by také měla taková doporučení nejprve ověřit...tuším, že veškeré informace se mají prověřovat nejméně ze dvou nezávislých zdrojů...
Byl bych rád, kdyby tento příspěvek putoval přes Jana Dvořáka, šéfa diskusí až k autorce.
(s takovými nápady)
Tedy nic proti, ale 4dkg soli je fakt DOST Když pominu (jak už tu někdo psal), že zdravotní výhody cukru oproti soli jsou dost diskutabilní, tak přece nikdo nemůže ani náhodou čekat, že jí tam takové množství nebude cítit. Pravda, nezkoušela jsem to a upřímně - ani nehodlám. Nevím, kdo by to tady jedl.
Tohle jsou recepty pro případ krize když už nebude ani na cukr. Zdravější určitě nejsou ani náhodou.
Z cukru se tloustne (když je ho moc a není pohyb), ale sůl je skoro jed. Dnešní lidé už beztak údajně solí příliš a zdejší dávky by určitě měly na svědomí hezkých pár hypertenzí, přetěžování srdce, zadržování vody, iontové nerovnováhy a poškození ledvin. Podání podobného jídla dítěti bych posoudil jako úmyslný pokus o ublížení na zdraví.
Takže si dovoluji pochybovat o zdravosti uvedených receptů.
Prosím tě, ona má hnědej pásek v makrobiotice a ty sem taháš zdravý rozum? Dysbalance se vyřeší klystýrem nebo praženým prosem, zkrátka nějak se to zdraví vybalancuje
nebo autorka článku neumí opisovat. 8 čajových lžiček soli na 1 kg ovoce je absolutně nepoživatelné.
Naprosto souhlasím
no neež ta sůl mi více vadí ta doba vaření ovoce jsou tam vlastně ještě nějaké vytamíny?? Klasickou zavařeninu vařím maximálně 10 minut se vším všudy. Tady se bavíme o povidlech do kterých bych ani žádný cukr nepřidávala - např. švestková povidla. No zavařeniny budu dělat tradičním způsobem. Mne to tedy nepřesvědčilo...
Tak jestli vYtamíny, to nevím, ale vitamíny tam asi nějaké zůstanou, ne všechny se ničí teplem. Ale MĚ to taky nepřesvědčilo
než cukr. Po cukru se akorát tloustne, pokud ho jíte moc.
Ja bych radeji neco mikrobiotickeho :)
20 g soli se mi zdá ale fakt dost.
moderní želírující přípravky umožní udělat marmeládu i v poměru 1:3, tj. 30 dkg cukru na kilo ovoce. i třetina cukru se mi zdá dost... no ale z hrušek a švestek se pořád dají svařit povidla, do kterých, kdy je ovoce jak se patří zralé, cukr nemusí jít vůbec.
taky si myslím že 4 dkg soli na hrušková povidla je moc . Povidla dělam jen hrušková a švestkova a vždy jen bez cukru . a nikdy nechytly plísen .