Diskuze

Kachna, hovězí nebo vepřové. Každá pečínka je neodolatelná

Šťavnaté pečínky chtějí svůj čas, ale jsou nenáročné na přípravu a coby nedělní oběd udělají radost celé rodině a případné návštěvě. Uvidíte, že se ještě poperou o to, kdo bude moci vytřít chlebem zbytky výpeku z pekáče.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

FreeBird

8. 10. 2011 21:39
Jeden recept ze severu.

Tady kde bydlim se ji dost losiho a sobiho masa.No a daji se z toho delat vyborne roastbify. Myslim ze se da pouzit i srnci.

Vezmete tak kilo, kilo a pul zmrazeneho masa. Dejte ho na mriz do trouby pri teplote 75-100 stupnu 12 hodin. Pak smichejte pul litru vody, 1.5dcl soli, 1 cajovou lzicku cukru a stipku saltpeter (nevim co to je,jedna soda??), nalijte to do plastickeho sacku a maso v tom nechte vychladnout, tak 5 hodin. Potom nakrajet na tenke platky s bramborovym salatem a mate jidlo jedna radost.

0 0
možnosti

vovák

9. 10. 2011 11:56
Re: Jeden recept ze severu.

saltpeter bude rychlosůl, neboli nějaký dusitan - sodný, nebo draselný. 

Ale ten recept vypadá hodně zajímavě. Jestli tomu dobře rozumím, tak to maso se upeče neosolené a pak se osolí tím pobytem v láku?

0 0
možnosti

Brainwashington.

8. 10. 2011 15:03
Kachna? Husa s jablky! To je 1dnička!

:-) Nejlepší pečínka, ale bohužel se po ní dost přibírá!

0 0
možnosti

DahliaPinata

9. 10. 2011 14:56
Re: Kachna? Husa s jablky! To je 1dnička!

Když se kachna dobře upeče, kůžička se před dopečením jemně popíchá vidličkou a tuk se nechá vypéct, není to zase tak příliš tučné jídlo. Ovšem ne s knedlíkem, ale s pečenými jablky a bramborem. Zbylé sádlo se postupně použije na opékání brambor... není nic lepšího než na husím či kachním sádle opečené brambory se spoustou čerstvé majoránky a česnekem nebo jen s rozmarýnem a petrželkou.

0 0
možnosti

pavlik05

8. 10. 2011 12:37
to hovezi vypada

vynikajicne R^

0 0
možnosti

matysek-k

9. 10. 2011 11:43
Re: to hovezi vypada

R^

0 0
možnosti

Achille Volfoni

8. 10. 2011 9:52
...

1.hovězí,2.jehněčí,3.rybí......R^

0 0
možnosti

Danny_Kay

8. 10. 2011 9:29
Ja uz vim, v cem je problem...

...me proste neberou takove ty krvave steaky proto, ze mi nechutna "prirozena chut masa" .Vegetarian nejsem, ale kdyz jim maso, tak mi nejvice chutna vzdy hodne nakorenene maso a kdyz mam rad stavu z masa, tak mi zase nejvice chutna ta ochucena ruznym korenim. Takze kecy o nejake "zachovane stavicce" ve me sbihani slin urcite nevyvovaji, protoze mi tyhle stavicky proste nechutnaji.

0 0
možnosti

MaaGor

8. 10. 2011 11:10
Re: Ja uz vim, v cem je problem...

100 lidí 100 chutí, já překořeněné věci nemusím, takové prefabrikátymě nelákají

nejvíce mi chutná třeba jen posolené a popepřené čerstvě umletým černým pepřem, středně krvavé, kdy vám všechny chutě bouchnou v puse k tomu čerstvou bagetku a bylinkové máslo, ahhh

no koukám, že si dnes musím něco přikoupit, štestí, že řezník zavírá až ve 12

0 0
možnosti

TondaN

8. 10. 2011 7:19
no,s takhle

krvavou pečínkou byste u nás doma neuspělí:-)

0 0
možnosti

Sarulinka

8. 10. 2011 8:38
Re: no,s takhle

Myslim, ze to pecene hovezi vypada tak, jak ma. Nic 'prepeceneho', z venku krasne hnede a uvnitr ruzove! Mnam

0 0
možnosti