- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tady kde bydlim se ji dost losiho a sobiho masa.No a daji se z toho delat vyborne roastbify. Myslim ze se da pouzit i srnci.
Vezmete tak kilo, kilo a pul zmrazeneho masa. Dejte ho na mriz do trouby pri teplote 75-100 stupnu 12 hodin. Pak smichejte pul litru vody, 1.5dcl soli, 1 cajovou lzicku cukru a stipku saltpeter (nevim co to je,jedna soda??), nalijte to do plastickeho sacku a maso v tom nechte vychladnout, tak 5 hodin. Potom nakrajet na tenke platky s bramborovym salatem a mate jidlo jedna radost.
saltpeter bude rychlosůl, neboli nějaký dusitan - sodný, nebo draselný.
Ale ten recept vypadá hodně zajímavě. Jestli tomu dobře rozumím, tak to maso se upeče neosolené a pak se osolí tím pobytem v láku?
Nejlepší pečínka, ale bohužel se po ní dost přibírá!
Když se kachna dobře upeče, kůžička se před dopečením jemně popíchá vidličkou a tuk se nechá vypéct, není to zase tak příliš tučné jídlo. Ovšem ne s knedlíkem, ale s pečenými jablky a bramborem. Zbylé sádlo se postupně použije na opékání brambor... není nic lepšího než na husím či kachním sádle opečené brambory se spoustou čerstvé majoránky a česnekem nebo jen s rozmarýnem a petrželkou.
...me proste neberou takove ty krvave steaky proto, ze mi nechutna "prirozena chut masa" .Vegetarian nejsem, ale kdyz jim maso, tak mi nejvice chutna vzdy hodne nakorenene maso a kdyz mam rad stavu z masa, tak mi zase nejvice chutna ta ochucena ruznym korenim. Takze kecy o nejake "zachovane stavicce" ve me sbihani slin urcite nevyvovaji, protoze mi tyhle stavicky proste nechutnaji.
100 lidí 100 chutí, já překořeněné věci nemusím, takové prefabrikátymě nelákají
nejvíce mi chutná třeba jen posolené a popepřené čerstvě umletým černým pepřem, středně krvavé, kdy vám všechny chutě bouchnou v puse k tomu čerstvou bagetku a bylinkové máslo, ahhh
no koukám, že si dnes musím něco přikoupit, štestí, že řezník zavírá až ve 12
Myslim, ze to pecene hovezi vypada tak, jak ma. Nic 'prepeceneho', z venku krasne hnede a uvnitr ruzove! Mnam