Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zdeněk Pohlreich: Všichni jedí jak za krále Klacka

Lze vařit zdravě, chutně a zároveň dietně? "Určitě," potvrzuje Zdeněk Pohlreich, kuchař oblíbený nejen z televizních obrazovek. Doporučuje kvalitní suroviny a spíš než změnou receptu je lepší se zabývat proporcemi jídla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Beham Bosky

Sprostá hlava

sprostá huba.Rv

0/0
12.11.2011 18:04

3ska

_

Z.P. je prumerny kuchar a vcelku nevtipny sprostak.  I vulgarne se musi umet s gracii.

+1/0
13.10.2011 5:35

GhostDogXXL

Re: _

Podle hodnocení je zase vidět, že Vy tomu nerozumíte (ad.1) a máte holt iný smysl pro humor (ad.2)

0/0
28.10.2011 18:34

AQT

Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

a "šéfa" tam dělá nějaký Čech. Byla jsem v šoku, to se s Pohlreichem nedá srovnat. Tenhleten byl mnohem profesionálnější, věcně radit po stránce vaření i ekonomiky firmy a šel víc do hloubky. Taky se skoro úplně obešel bez těch hnusných Pohlreichových kanálových a análových výrazů. Slováci to teda umí daleko lépe a navíc s Čechem. Proč tenhle člověk nebyl angožován i tady?

+2/0
10.10.2011 13:46

hrcprcsalala2

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Protože u nás nechtějí mít stejně zoufale nudný pořad bez šťávy jako na Slovensku? ;-D

+1/0
10.10.2011 14:20

AQT

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

A to, je že je to "zoufale nudný pořad bez šťávy", se domníváte vy, pane P.? Já si to třeba naopak vůbec nemyslím. Šťávu pořadu nedělá 100x dokola opakovaných 5 vulgarismů nejhrubšího zrna. A navíc mi ten člověk připadá mnohem fundovanější než vy. :-)

0/0
10.10.2011 16:02

hrcprcsalala2

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Ano, to se domnívám já. Kupodivu já prezentuju názory své. U vás v kurníku prezentujete názory cizí? Jo aha, když nejsou vlastní... ;-D;-D;-D

0/0
10.10.2011 16:23

AQT

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Vy nerozumíte čtenému textu? A pokud s Vámi někdo nesouhlasí, přecházíte do urážek? ;-) Když si nemůžete pomoct, tak si poslužte. Můj názor to stejně nezmění. Takže nashe.

+1/0
10.10.2011 20:05

hrcprcsalala2

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Sáhněte si nejdříve do vlastního svědomí, když jste mne v šoku nad drzostí odlišného názoru začala hned označovat za "pana

P." Váš názor necítím sebemenší potřebu měnit, je mi zcela volný. Co mi volné není, je že se neumíte chovat. Rv

0/0
10.10.2011 20:10

Toicem

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Promiňte, ale na oslovení "pane P." nevidím nic urážlivého. Naopak vnímám jako dost neurvalé, jak onu dámu pouze na základě jejího legitimního názoru z fleku označíte za slepici (nepřímo, ale výsledek je stejně nevkusný). Pokud vy někomu říkáte, že se neumí chovat, nezbývá mi než tiše zírat. :-/ Rv

0/0
13.10.2011 14:28

hrcprcsalala2

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Tak zírej, v tom jsi asi dobrej. ;-DR^

0/0
13.10.2011 20:01

Pickup Anddropoff

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

a ted se jeste podivejte na originalni britsky porad Kitchen Nightmares, ze ktereho vznikla ceska i slovenska verze Ano, sefe. Gordon Ramsay mluvi dost sproste, ale je to profik a vyzna se, takze to normalnim lidem nevadi, vnimaji obsah a ne formu. Pohlreich je tez profik, umi varit a vyzna se, a oproti GR ma jeste slusny slovnik. Sleduji oba porady (ten britsky uz je pase), slovensky i cesky, oba jsou dobre, jsou stejne a pritom jine, ale ten cesky je nekdy zabavnejsi kvuli hlaskam Pohlreicha. Zidek je dobry, vyzna se. Nebyl asi angazovan, protoze pracuje na Slovensku, duh? Nejhorsi je americka verze, dle meho skromneho nazoru.

0/0
10.10.2011 23:06

AQT

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Možná ten pořad byl natáčen dřív na Slovensku než u nás, pak bych pochopila, že Žídka nemohli angažovat. Pokud ale ne, volbu Pohlreicha nechápu. Že mluví Ramsay sprostě je klidně možné, ovšem nechápu, proč by ho P. musel za každou cenu napodobovat. Požadavek formátu to asi není, když to na Slovensku nedělají.

+1/0
11.10.2011 11:36

Pickup Anddropoff

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

ne, v Cesku zacal driv, a ZIdek pracuje na Slovensku, navic hledali nekoho, kdo se podoba Ramseymu. Tudiz Pohlreich. Nebudte tak precitlivela/y na sprosta slova, jde o to, co ten clovek umi a jak to dela. Zidek je fajn, ale nekdy to nema tu stavu.

+1/0
11.10.2011 15:43

T.Lojza

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Ten porad se Zdenkem je nahodou super. Perfektne podano, zasmeji se, odreaguji se -

proste to co od toho ocekavam, to tam taky je. Pokud to nekoho pohorsuje -> at se na to jednoduse nekouka (Jednoducha rada a ZADARMO!!! a jeste usetrite za el.).

+1/0
11.10.2011 18:29

hrcprcsalala2

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Božíčku, tolik zakuklených Pohlreichů v diskusi pod různými jmény, to AQT nerozchodí. ;-D

0/0
11.10.2011 19:20

neeu!

Re: Náhodou jsem narazila na stejný pořad ve slovenské televizi

Protože na průměrný, nepoučitelný, vyčůraný, rádoby tolerantní, k šlendriánu inklinující, v metru smrdící čechy se jinak jít nedá! Vy v šoku!

0/0
15.10.2011 16:15

provarenec

Pohlreichův odkaz

Po několika sériích "ano šéfe" se některé restaurace začaly bát,aby náhodou nebyly rozvařené těstoviny, ale byly "aldente", takže většinou vám přinesou brutálně nedovařenej humus.... :-(

0/0
8.10.2011 22:02

TrueRobos

Proč nás o kultuře stravování

musí poučovat král Klacek, všech buranů vůdce?

0/0
8.10.2011 18:56

Pickup Anddropoff

Bohuzel, veci se po padu komousu nelepsi, naopak

Neuveritelne, jak lidi kupuji levne blafy a jak propadaji propagande Babicoidni, ze vari levne a rychle. Kdyby si misto deseti blafu koupili jedno poradne jidlo, ale to ne. Jim jde o plny talir a plny pupek a koho zajima, ze je to plne glutamatu. Umeji dnesni zenske varit? Co se stalo naucit se varit od maminky, dnesni zenske (nektere) vsechno riznou kecupem, tatarkou, majolkou, masoxem a vegetou, pak to posypou eidamem. Na to same chodi do hospod. Chut potravin je ubyta. Pan P. ma jeste hodne prace, bylo by treba 100 Pohlreichu na kazdeho babicoidniho idiota. Lidi veri na kvantitu a ne kvalitu. Proto se delaji nahrazkove blafy a tiramisu z pomazankoveho masla. V dnesni dobe, kdy je mozne sehnat vse mozne se cpou gothajem a kecupemRv

+1/0
8.10.2011 6:36

karbid

Re: Bohuzel, veci se po padu komousu nelepsi, naopak

A ani se nezlepší kolik lidí si může dovolit kupovat drahé suroviny?Ale jinak s vámi plně souhlasím:-)

0/0
11.10.2011 13:12

capricorni

i ve společném stravování

se bohužel neustále ukazuje vychcaná česká povaha (omluva všem poctivejm, kterých je pramálo). pohlreichovi tleskám :)

0/0
7.10.2011 8:30

wotomtoje.

"Cítíte, že se za dobu, co natáčíte tento pořad, nějak ...

... zlepšila či posunula česká gastronomie?"

---

To jako tento pořad s hulvátským přístupem p. Pohlreicha má mít vliv na změnu k lepšímu stravování! To je jako by chtěli vychovávat řidiče tím, že udělají pořad, kde zastavují řidiče a začnou na ně řvát a mlátit jim do auta! :-/

0/0
6.10.2011 14:56

D.Brux

Re:

Jenže kuchař je dvou až tříletý učňák, kuchař s maturitou ten má hotelovku a moc vařit neumí, a většinou ani nechce. Kuchaři nemají vzdělání - takhle se v kuchyních mluví, teda jsou-li v nich kuchaři, nikoli  jinde propuštění intelektuálové, kteří zkouší své štěstí v gastronomii.

0/0
6.10.2011 15:22

AQT

Re:

Takhle se v kuchyních mluví? No, potěš koště, to je, čím se chlubit. Leda snad v kuchyni v kriminále by to bylo vhodné.

0/0
6.10.2011 23:04

D.Brux

nejde o takzvaně českou kuchyni,

ono nakonec co to je, česká kuchyně. To co se vaří v hospodách má jako být česká kuchyně? Jde o hamižnost Čechů - každý tu chce všeho nejvíc za co nejmenšího vkladu. Když je v Tescu na něco sleva, je to pro většinu lidí hlavní kritérium a už je ani nezajímá, co to vlastně kupují. A většina z nich to přitom nemá zapotřebí.

Každoročně se to také projevuje v houbaření - můžem si narvat plné koše hub, cpát se jima  A MÁM TO ZADARMO!

A tohle se jen tak nezmění.

+1/0
5.10.2011 12:27

Horskamys

Re: nejde o takzvaně českou kuchyni,

To je přesný. Mám takového souseda. Ráno stepuje u lesa už před rozedněním, jen aby mu někdo něco nevysbíral. Pak celou sezonu nosí domu koše hub. Nedávno jsem ho potkal u popelnice, jak vysypává ze sklenic sušené houby. Když jsem se ho ptal proč, tak mi řekl že jsou staré a že se to nesnědlo a dělá si místo na nové ;-D;-D

Nakupování v akci je mi fuk. Spíš mně štve zaměření lidí na lowendové produkty obecně. Klidně si koupí šlehačku do kafe vyrobenou z vyjetého motorového oleje někde v Číně, jen proto že je o pětikorunu levnější. O uzeninách ani nemluvě.Bohužel stejný knedlikový přístup praktikují Čecháčci i v politice, takže se nemůžeme divit vzestupu ČSSD. Rv

0/0
5.10.2011 13:24

jsijtojakmirikas

Re: nejde o takzvaně českou kuchyni,

Proč palec dolů? Jestliže pravice přinesla tento hon za slevami, tak je-li jejím opakem levice, tak byste ji měl velebit a očekávat naopak hon za kvalitním jídlem, což zřejmě chcete, ne?;-) Nebo jen tak plácáte a bezdůdovně jste si potřeboval kopnout do strany, kterou asi nemáte právě v oblibě.;-)

+1/0
6.10.2011 18:58

hrcprcsalala2

Re: nejde o takzvaně českou kuchyni,

Pravice přinesla hon za slevami? 8-o Copak ještě přinesla pravice, aťse pobavíme... ;-DR^

0/0
7.10.2011 8:07

jsijtojakmirikas

Re: nejde o takzvaně českou kuchyni,

A kolik Vám je? Abych věděl, ve kterém roce jste začal vnímat a tedy po který rok to mám od r. 1990 vzít.;-)

0/0
7.10.2011 23:09

hrcprcsalala2

Re: nejde o takzvaně českou kuchyni,

Vyber si sám, na co máš, mistře plku. ;-D

0/0
9.10.2011 17:14

jsijtojakmirikas

Re: nejde o takzvaně českou kuchyni,

Odpovědí budiž Vám moje přezdívka.;-)

0/0
10.10.2011 7:03

hrcprcsalala2

Re: nejde o takzvaně českou kuchyni,

Papuánsky neumím, překlad bude? ;-D

0/0
10.10.2011 14:21

nocenka

Aha,

takže česká kuchyně = vepřo,knedlo, řízky, smažáky a nic vedle toho. No jako profesionální kuchař bych se asi takovým rozhledem moc nechlubila...

0/0
3.10.2011 13:55

hrcprcsalala2

Re: Aha,

Na "česká kuchyně = vepřo,knedlo, řízky, smažáky a nic vedle toho" jsi přišla kdepak? ;-D

+1/0
3.10.2011 14:23

nocenka

Re: Aha,

Co třeba tady?: Je možné vařit tradičně česky a přitom zdravě?Možné

to bohužel samozřejmě není. Ta kuchyň je zastaralá jako prase. Spíš než

změnou receptu bychom se měli zabývat proporcemi jídla, tedy velikostí

porcí.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/zdenek-pohlreich-vsichni-jedi-jak-za-krale-klacka-f6k-/nasi-muzi.aspx?c=A110930_164130_nasi-muzi_jup

0/0
3.10.2011 15:03

hrcprcsalala2

Re: Aha,

Aha, takže problém s chápáním psaného textu, já si to myslel.

+3/0
3.10.2011 15:05

nocenka

Re: Aha,

U vás? Nepochybně. Aspoň, že máte tolik sebereflexe;-)

0/0
3.10.2011 15:38

hrcprcsalala2

Re: Aha,

Děvenko, zase vedle. Ale to už je u tebe taková tradice, viď? ;-D

0/0
3.10.2011 15:48

terezav

Re: Aha,

dále se dá přidat svíčková, znojemská, španělské ptáčky, moravské maso k tomu vždy hutné přílohy jako knedlíky, brambory, jen málokdy rýže...... pokud k tomu přidáte ještě třeba české buchty, koláče a jiné typicky české pochutiny, které jsou vždy vysoce kalorické, tak má Zdeněk Pohlreich pravdu. Vy ne. Vy si doma zřejmě vaříte středomořskou kuchyni a říkáte tomu česká.......

+1/0
4.10.2011 10:58

nocenka

Re: Aha,

Nemůžu za to, že česká kuchyně pro vás znamená toto a výše uvedené a že jinou neznáte;-) To vážně není moje vina.

+2/0
4.10.2011 11:54

hrcprcsalala2

Re: Aha,

Tak nás poučte, mistryně šéfkuchařko. ;-D

0/0
4.10.2011 17:58

nocenka

Re: Aha,

Luštěniny vám neříkají nic? Brambory se taky dají upravit na x způsobů, lehčích než třeba bramboráky. Spousta polévek, jídla z kedlubnů, z kapusty, zelí. Výborná jídla z českých ryb. Mléčná jídla, často zakysané produkty, mléko nejen kravské , ale i kozí a ovčí...

+3/0
5.10.2011 10:37

hrcprcsalala2

Re: Aha,

Ne, copak to je? Nějaká součástka do auta? ;-) Tohle opravdu není tradiční česká kuchyně, tohle BYLA tradiční česká kuchyně před desítkami let. Pak nastala doba temna, ve kterém se tato jídla ve veřejném stravování nevařila buď vůbec a nebo v podobě, která je konzumentům naprosto znechutila (třeba taková kapustička ze školní jídelny, mňam....). I v důsledku toho strávník tradiční české kuchyně kouká na tato jídla, jako že jejich autor spadl z Marsu, a odmítá je dobrovolně konzumovat.

+1/0
5.10.2011 12:22

nocenka

Re: Aha,

Aha, takže tradiční česká kuchyně není to, co se jedlo minimálně pár desítek let, ale to, co v co zdegenerovalo stravování některých. To je zajímavý názor. U nás se ovšem toto vaří pořád, bez ohledu na to, jaká doba zrovna je, takže bohužel, ale váš argument neberu;-)

Navíc moje původní výtka směřovala k tomu, že Pohlreich, žije v domnění, že česká kuchyně jsou výlučně těžká, nezdravá jídla. Teoreticky mohu ten názor akceptovat u někoho, kdo doma, v restauracích, ani v okolí nezažil nic jiného. Ale od profesionála, který by měl mít (nebo se tak aspoň staví) řádný rozhled??? To mi přijde dost mimo.

+1/0
5.10.2011 13:12

AQT

Re: Aha,

Souhlasím s Vámi. Pro mě je tradiční česká kuchyně to, co vařila moje babička. Maso bylo jednou týdně. Zato skoro každý den luštěniny nebo obiloviny, houby, zelenina ze zahrádky, tradiční zeleninové polévky, sladká jídla s doma sušeným ovocem, domácí mléčné výrobky, domácí frgály apod. To, že tuhle tradiční, možná prostou, ale rozhodně chutnou a zdravou stravu zprznili komunisté, ještě neznamená, že z toho udělali tradiční kuchyni. Naopak tradici dost poničili.

0/0
5.10.2011 14:17

wotomtoje.

Re: Aha,

S těma komunistama si tomu dal korunu! Na ně se svádí snad všechno ... ;-)

0/0
6.10.2011 15:00

AQT

Re: Aha,

Já na ně nesvádím všecko, ale tohle rozhodně ano.

0/0
6.10.2011 23:06

hrcprcsalala2

Re: Aha,

Jeden o voze, druhý o koze. Rv

0/0
5.10.2011 15:08

AQT

Re: Aha,

Proč? Já bych řekla, že se vyjádřila úplně jasně a já s ní souhlasím. je smutné, že Pohlreich (snad se tak píše), co se hrdě pasoval na odborníka přes gastronomii nezná tradiční českou kuchyni.

0/0
5.10.2011 15:37







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.