- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Podstatně více nevhodná, jinak problém limonád je jednak v kyselinách, co ničí sklovinu snad i více než cukry a zejména pak v množství, čehokoli moc škodí.
Já osobně ji ale nedokážu pozřít, pro mě je to absolutní hnus...
Jak je to s umělými sladidly, to nevím, podle mě umírněná konzumace čehokoliv neškodí. Ale když je Coca-cola tak strašně škodlivá, jak je možné, že při střevních virózách či jiných žaludečních potížích nic neuklidní rozbouřený žaludek tak rychle a spolehlivě, jako ledově vychlazená cola?
Nevím jak s žaludkem, ale proti průjmu působí, protože obsahuje kyselinu fosforečnou. Ta spolehlivě vybije střevní mikroflóru. Co se týká žaludku, řekla bych ,že to je především placebo efekt, stejně tak by mohla fungovat vychlazená káva nebo kofola nebo cokoliv, co obsahuje kofein, je to vychlazené a dáme si toho pár lžiček.
je to nejzdravější nápoj u nás, protože obsahuje kromě kyseliny fosforečné trávící fermenty, které jsou podobné wobenzymu. Rovněž s despektem je tvrzeno, že výborně vypucuje záchod a povolí šrouby. Zkoušel jsem to, ale není to pravda. Když chcete vypucovat varnou konvici, použijete na to ocet nebo kyselinou citrónovou , která je v Kofole A díky kyselině citrónové, která se dnes sype téměř do všeho, je tolik osteoporóz a mnoho lidí je léčených vápníkem, hořčíkem a ženy ženskými hormony.
Srdce jede na cukr, a to právě na hroznový cukr - glukózu, která je obsažena v řepném cukru společně s ovocným cukrem - fruktózou. Další orgán, který jede na cukr, jsou játra. Bez glukózy a kyseliny glukuronové bychom nestrávili a nezlikvidovali spoustu toxinů, které dostáváme v každodenní potravě. Hroznový cukr nám jede do svalů, takže když sportovec chce podat výkon, musí dostat dostatek cukrů. Ale nejdůležitější orgán, na který cukr jede, je naše mozkovna. A to opět na hroznový cukr.Takže bez cukru není život.
Kyselina fosforečná je pro nás nejdůležitější kyselina na této planetě. Drží totiž genetický kód DNA, protože ta jediná je schopna tvořit esterické můstky, které drží šroubovici DNA, aby se nerozpadla. Kdybychom tu kyselinu neměli, budou se rodit různé zrůdy. Důležitou funkcí kyseliny fosforečné je její schopnost tvořit makroenergetické vazby v ATP, dále s glukózou a fruktózou a kyselinou pyrohroznovou.
Jsem proti. Neříkám, že je nutné vymýtit takové látky, jako umělá sladidla, zcela z povrchu zemského. Nicméně skutečně neznáme všechna rizika umělých látek. A jak je řečeno v článku, lepší je si nezvykat, či pomalu ustupovat od sladké chuti. Například mne osobně zaráží i mnoho "zdravých" výrobků, jež jsou až zbytečně a výraznbě přeslazovány (např. různé corflakes, musli atd).
Možná by se to naopak chtělo zamyslet nad tím, proč se tyhle sladidla více nepoužívají. Místo boje proti nim, bojovat proti používání řepného cukru. Nadváha je velice častým důvodem k oběhovým potížím, kloubním onemocněním a, světe div se, cukrovce. A týká se to především žen. Chlapi jsou spíš na tučné. Takže já dávám řepnému cukru ban a umělým sladidlům zelenou.
Když jsem byla podruhé těhotná a měla jsem těhotenskou cukrovku, řekli mně v diabetické poradně, že pokud už dostanu strašnou chuť na sladké, ať si radši dám něco s normálním cukrem, než abych si dala něco s náhradními sladidly. Těm tam říkali "potravinová genocida". Pro těhotné naprosto nevhodné. Lepší je používat řepný nebo třtinový cukr - samozřejmě s mírou.