Diskuze

Kiwano, liči, kaki a další ovoce, které byste měli ochutnat

V létě jsme si ovoce a vitaminů ze zahrádky nebo z trhů užívali doslova neomezeně. S nastupujícím podzimem a nadcházející zimou však domácí zdroje slábnou a my se musíme spolehnout na to, co najdeme v obchodech. Pomeranče, banány, pomela nebo kiwi jsou sice chutné a zdravé, ale tak trošku nuda. Nebojte se ochutnat i méně známé exotické ovoce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kretzschmar

18. 9. 2011 21:40
ovoce tady a tam

jen tak mimochodem, to ovoce v miste kde roste chutna kolikrat uplne jinak, nez to co k nam jede kdovijak dlouho a dozrava to cestou... osobne miluju takovy ty malinkaty banany

0 0
možnosti

persona-non-grata 2

19. 9. 2011 13:16
Re: ovoce tady a tam

Jo, jo. Ono i české, v Česku vypěstované, ovoce a zelenina chutnají tak nějak neEUropsky ;-)

0 0
možnosti

Jsem v Ječný

18. 9. 2011 21:17
Já chci návrat kubánských pomerančůůůů!

;-(

1 0
možnosti

maruširi.vr.10

19. 9. 2011 12:09
Re: Já chci návrat kubánských pomerančůůůů!

Správně, i masochisti mají nárok na svou porci ovoce ;-D

0 0
možnosti

opportunity

18. 9. 2011 17:36
Co to je za článek?

Tohle ovoce se prodává už roky, tak předpokládám, že kdo chtěl, tak ochutnal. Zase objevujete Ameriku.

0 0
možnosti

oollddaa

18. 9. 2011 14:07
kaki

Tak hlavne existuje viac druhov kaki. Jedny sú najlepšie(červenooranžové), keď sú mäkké, slizké, s konzistenciou lekváru, druhé sú tvrdšie(žltooranžové), chutia po vanilke. Ja radšej tie sopľavé :)

0 0
možnosti

dragon.lady

18. 9. 2011 13:10
Nashi

1. Tmavě žlutou barvu si představuji jinak (nebo byly nashi vždycky nezralé nebo nevím :-D )

2. Poměrně tvrdou slupku si také představuji jinak.

3. Chuť po rumu - po klasickém českém těžko, po bílém rumu - no nevím, samotný jsem ho nikdy neochutnala.

0 0
možnosti

sn63

18. 9. 2011 10:54
at každý jí

co uzná za vhodné ja raději neše ovoce pěstované zde .

0 0
možnosti

ivoš

18. 9. 2011 16:11
Re: at každý jí

Mě tyhle exoty nijak nenadchly. Zůstanu u plodů naší domoviny, třeba u slivovice.;-D

2 0
možnosti

Crescenzio

18. 9. 2011 7:22
Kaki

Jesť kaki ako jablko? No to by som chel vidieť. Kaki si kupujem pravidelne. Objavil som ho náhodou v Taliansku a už sa x rokov teším na jeseň (podzim). Doporučujem kaki aby boli pekne červené a mäkké. Tie na obrázku sú nedozreté a tvrdé.

0 0
možnosti

leprechaunek

18. 9. 2011 9:13
Re: Kaki

To já doporučuju kaki žluté až jemně oranžové a nedozrálé ;-) 

Na mně osobně už je totiž opravdu zralé kaki moc sladké. Asi se na mě snese vlna kritiky :-) ale i kaki nedozrálé, tvrdé, aromatické a ne moc sladké je výborné. :-)

0 0
možnosti