- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Aneb rajčata v salátu, špagety s vlastnoruční "italskou" omáčkou, kuře s bramborem a nádivkou. Ty recepty zní hrozně a klidně se vsadím, že nebudou chutnat líp než ta naše "tradiční" bašta, jakkoliv nemoderní. S klíčky a krevetami mi jděte k šípku.
PS - a jako rychlou večeři? Ještě nikdo mi nevymluvil, že existuje lepší bašta než na talíř hodit pár plátků vícezrnného chleba, šunky, sýra, jablíčka, pár rajčátek a podle chuti ukusovat.
Popisovanou vybornou veceri ja snidam. Podruhe za den by to uz nebylo ono. Ja si klidne i neco zapecu, bze krevet a bez tech creme... cokoliv. Ze to asi neni vecere pro pubertaky zatim nastesti neresim. Chlap sni vsechno. :-)
rodina, kde chlap pracuje fyzicky a ke stolu se přiřítí kluci v pubertě, by patrně salát s klíčky (i když jistě chutný), jako večeři nikdo neuznal. Leda tak po ní. Nezlobte se, ale takhle si vaří slečinky z kanceláře, které se bojí přibrat
Sezamový olej, salátová srdíčka, vyloupané krevety, avokádo, tortilové placky, Crème fraîche (jak se správně píše, doufám, že to idnes diskuze zvládne), medvědí česnek, Crottin de Chavignol, mangold, muškát, créme frasche (jak se liší od créme fraiche a není to jen opět špatný přepis Crème fraîche ?)...tohle nejsou moc typické suroviny, některé se dají sehnat v každém supermarketu, jiné v každém druhém hypermarketu, ale ta před příprava (shánění surovin) podle mě zabere docela dost času...vážně nic ve zlém, ale to si radši vezmu chleba a nebo, když budu chtít sníst něco zdravého sním papriku nebo mrkev...
Kromě toho ty recepty nevypadají moc lákavě a shánění mangoldu (o kterém čtu snad prvně, jak praví google, zřejmě opomíjená zelenina) by mi zabralo několik hodin před přípravou...to už si fakt radši něco rozmrazím nebo udělám z polotovarů...kromě toho za půl hodiny, což není o moc déle si udělám podstatně snesitelnější jídla...
já to nedopíšufurt mi tam leze nějaká blbá reklama - potřetí: mangold je všední zelenina, roste jako tráva na zahrádkách, řapík chutná řepovitě a z listů se dá udělat takový poněkud mdlý špenát. Není čeho litovat. Na trhu by mohl být, ale řapíkatý celer nadělá v kuchyni lepší službu a větší radost.
jak příjde chlap z rachoty a k tomu dvě pubertální hladové děti, a matka jim udělá zapékaná rajčata se zakysankou
ale nedám si, ani jedno jídlo mi nechutná:) dám si něco jiného.
Kudla jen nákup těch ne zrovna typických surovin mi bude trvat půl hodiny :)
Kdyby půl hodiny:) Než to všecko seženu, přepadne mě takovek hlad, že se narvu rohlikem s paštikou a dlabu na to
jedine delane na bilem vine, cesneku, chilli paprickach...- divne vyber ingredience pro Cesko a jeste divnejsi zpusob upravy...
Neni nad to napsat Creme fraiche, kdyz je to zakysana smetana...ach jo
je to podobny produkt, ale nemyslim ze v zakysane je smetane podmasli