Ona
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Scalex

3. 11. 2011 21:08
Cola tomu dá grády

Jak je psáno v textu, Cola je nedílnou součástí omáčky.

V Americe, kolébce tohoto přeslazeného nápoje, se k vaření používá často. Musí to ale být klasická cola, žádná dietní s umělými sladidly. Svařovaný cukr totiž zkaramelizuje a Cola dá omáčce velmi zajímavou příchuť - a nikoliv cocacolovou!

K různým zvěřinovým pokrmům se výborně hodí právě nasládlé typy omáček... brusinková, šípková, hrušková s hřebíčkem a podobně. V tomto případě jde o výraznou směs kořenové zeleniny, červeného vína, divokého koření a Coca Coly, svařením a redukcí vznikne omáčka opravdu velmi dobré chuti, která se se zvěřinou báječně snoubí.

Doporučuji neohrnovat nad použitím Coly čidlo čichu a vyzkoušet to na vlastní jazyk. Dodržíte-li postup, myslím si, že vás zklamání nečeká.

A k jídlu colu nepijte, vždyť to lepkavé černé cosi není k pití, to se hodí leda na vaření. 8^)))

0 0
možnosti

jendaweb

31. 10. 2011 11:19
dobré prase, všechno spase

tedy předpokládám, že v surovinách receptu uvedená coca cola se k tomu jídlu pila až večer a to s rumem 1:1

0 0
možnosti