- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jak je psáno v textu, Cola je nedílnou součástí omáčky.
V Americe, kolébce tohoto přeslazeného nápoje, se k vaření používá často. Musí to ale být klasická cola, žádná dietní s umělými sladidly. Svařovaný cukr totiž zkaramelizuje a Cola dá omáčce velmi zajímavou příchuť - a nikoliv cocacolovou!
K různým zvěřinovým pokrmům se výborně hodí právě nasládlé typy omáček... brusinková, šípková, hrušková s hřebíčkem a podobně. V tomto případě jde o výraznou směs kořenové zeleniny, červeného vína, divokého koření a Coca Coly, svařením a redukcí vznikne omáčka opravdu velmi dobré chuti, která se se zvěřinou báječně snoubí.
Doporučuji neohrnovat nad použitím Coly čidlo čichu a vyzkoušet to na vlastní jazyk. Dodržíte-li postup, myslím si, že vás zklamání nečeká.
A k jídlu colu nepijte, vždyť to lepkavé černé cosi není k pití, to se hodí leda na vaření. 8^)))
tedy předpokládám, že v surovinách receptu uvedená coca cola se k tomu jídlu pila až večer a to s rumem 1:1