Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Scalex

Cola tomu dá grády

Jak je psáno v textu, Cola je nedílnou součástí omáčky.

V Americe, kolébce tohoto přeslazeného nápoje, se k vaření používá často. Musí to ale být klasická cola, žádná dietní s umělými sladidly. Svařovaný cukr totiž zkaramelizuje a Cola dá omáčce velmi zajímavou příchuť - a nikoliv cocacolovou!

K různým zvěřinovým pokrmům se výborně hodí právě nasládlé typy omáček... brusinková, šípková, hrušková s hřebíčkem a podobně. V tomto případě jde o výraznou směs kořenové zeleniny, červeného vína, divokého koření a Coca Coly, svařením a redukcí vznikne omáčka opravdu velmi dobré chuti, která se se zvěřinou báječně snoubí.

Doporučuji neohrnovat nad použitím Coly čidlo čichu a vyzkoušet to na vlastní jazyk. Dodržíte-li postup, myslím si, že vás zklamání nečeká.

A k jídlu colu nepijte, vždyť to lepkavé černé cosi není k pití, to se hodí leda na vaření. 8^)))

0/0
3.11.2011 21:08

jendaweb

dobré prase, všechno spase

tedy předpokládám, že v surovinách receptu uvedená coca cola se k tomu jídlu pila až večer a to s rumem 1:1

0/0
31.10.2011 11:19







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.