Ona

Diskuze

Sedm potravin pro zdravé kosti. Vítězí mák

Pro zdravé a silné kosti existují dvě naprosto klíčové živiny - vápník a vitamin D. Vápník podporuje kosti a zuby, zatímco vitamin D zlepšuje vstřebávání vápníku a růst kostí. Dostatečný přísun obou látek je důležitý po celý život, zvláště pak ve vývinu, po padesátce a v těhotenství. Nejvíce vápníku přitom není v mléčných výrobcích, ale v máku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mražená spermie

2. 9. 2011 6:43
***

a když si k tomu dáte čápa máte špičkovou pochoutku.

Děkuji

0 0
možnosti

aadler

1. 9. 2011 22:42
Tady neco nehraje...

Již 100 gramů mletého máku obsahuje doporučenou denní dávku vápníku, přibližně 1 200 až 1 400 miligramů.

0 0
možnosti

dneska.taky.lidi.věří.všemu

4. 9. 2011 16:58
Re: Tady neco nehraje...

1200 miligramů = 1,2 gramu. Mi přijde uveřitelné, aby 100 gramů mletého maku obsahovalo 1,2-1,4 gramu vápníku

0 0
možnosti

repulsive

1. 9. 2011 15:40
CaCl2

no já nevím, není v máku hlavně olej? když budu potřebovat vyloženě vápník, tak se radši nažeru rovnou chloridu vápenatého.

0 0
možnosti

Ig-n-or

2. 9. 2011 8:55
Re: CaCl2

stačí si jednou denně líznout zdi, vápenocementové omítky jsou na vápník velmi bohaté :-P

2 0
možnosti

foo fighter

1. 9. 2011 8:08
něco na tom máku je

Protože si nepamatuju, že bych někde viděl narkomana se zlomenou nohou. A heroin se přece dělá z máku, ne?

0 0
možnosti

TrueRobos

1. 9. 2011 14:09
Re: něco na tom máku je

Od máku je k heráku dlooouhá cesta, delší, než od mandle ke kyanidu :-)

2 0
možnosti

-maggie-

31. 8. 2011 23:10
mňam

Sakra, neřešte článek...já řeším ty koláčky, ty vypadají fantasticky, hned bych si dala...mák miluju:-)) Hezký večer všem milovníkům máku....;-)

2 0
možnosti

babička_Boženy_Němcové

31. 8. 2011 21:42
mák v těhotenství

momentálně jsem těhotná, nedávno jsem si upekla makovec,ale po tom máku mi bylo akorát blbě. takže na rady, co se má nebo nemá v těhotenství jíst, kašlu. tělo si celkem spolehlivě říká samo (např. o kila zeleniny a ovoce a čistou vodu)

0 0
možnosti

teveva

31. 8. 2011 19:59
ach jo

zase další neinformovaný blbec (autor článku), nezáleží ani tak na tom kolik která potravina obsahuje mg či g daného vitamínu, ale spíš do jaké míry ho lidské tělo dokáže vstřebat. A mimochodem je opět blud, že v těhotenství je zapotřebí zvýšeného množství vitamínů. Naprostá většina vitamínů a minerálů je ve stejné výši, zvýšené množství se týká pouze kyseliny listové a u některých žen železa.

Zdravím blba-autora

1 0
možnosti

krkavec běžné velikosti

1. 9. 2011 17:15
Re: ach jo

trocha slušnosti nikdy neuškodí

1 0
možnosti

net.Xtreme V.

31. 8. 2011 19:15
Šlehačka

"Nejnižší obsah vápníku z mléčných výrobků má kupodivu 33procentní šlehačka, a to pouhých 80 mg na 100 gramů"

 

Nebylo tam trochu moc rostlinného oleje nebo byla skutečně živočišná?

1 0
možnosti

kysun

31. 8. 2011 19:04
Blbost

V máku je navázáno na vápník tolik organických kyselin, že jeho vstřebatelnost je minimální až skoro žádná. Tělo není přizpůsobeno k tomu, aby vstřebalo více jak 5% vápníku obsaženého v rostlinných potravinách.

Nejlepší potravinou jsou kysané produkty, kyselina mléčné velkou měrou podporuje vstřebávání vápníku.

1 0
možnosti

strycek-Joe spol. s r.o.

31. 8. 2011 15:29
Poloodborník, který je autorem článku

by si měl zjistit nejen obsah látek v mléku / máku, nýbrž také to, zda máku lze zkonzumovat tolik, jako např. mléka. Litr mléka se jistě vypít dá, ale už vidím, jak do sebe láduje kilo máku Rv

0 0
možnosti

ivoš

31. 8. 2011 16:46
Re: Poloodborník, který je autorem článku

100 g mletého máku obsahuje denní dávku vápníku. Zkus si nejdřív přečíst článek, jo? O kilu máku nikdo nepíše. Hlavně, že autor je podle tebe poloodborník.

0 0
možnosti