Ona

Diskuze

Učila jsem se vařit na lodi. Od šéfkuchaře s michelinskou hvězdou

Rozhodnutí zúčastnit se kurzu vaření na Vltavě v pravé poledne jednoho z nejparnějších dní letošního léta ze začátku nevypadalo jako extra dobrý nápad. Jenže zvědavost a touha zjistit, jaký je jediný český michelinský kuchař a jaké triky používá při vaření, byla větší, než pokušení zůstat v bezpečí klimatizované redakce. A tak nastupuji na loď Czech Boat, jejíž horní paluba se na několik hodin proměnila v prostornou kuchyň. A až do přistání ani na chvilku nezalituji.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

akleen

29. 8. 2011 9:52
vysoka kucharska

Zadna veda, jen kvalitni a cerstve suroviny. Pak uz jen fantazie kuchare. Dobra kuchyne o nicem jinem neni.

0 0
možnosti

abraxas116

28. 8. 2011 22:19
Byl jsem minulý rok ve Francii

a restaurace s Michelinskou hvězdičkou je tam na každém rohu. V čechách jedna jediná. Což vzbuzuje ne podezření. To je jistota, že to mažou sami sobě a v cizině jsou hodně skoupí. No, Francouzi, no, nedivil bych se, kdyby do podmínek pro získání hvězdičky přidali, aby se v té restauraci mluvilo výhradně francouzsky...

0 0
možnosti

captain cook

29. 8. 2011 7:53
Re: Byl jsem minulý rok ve Francii

a co kdyz je to hlavne tim, ze uroven francouzskych restauraci je vseobecne o dost vyssi nez tech ceskych?

Nedovedu si predstavit zadneho francouzskeho kuchare dbaleho sve profesionalni reputace, ze by strpel, aby se v jeho restauraci podavala omacka nebo nejaka priloha udelana z prasku. To na rozdil od ruznych ceskych restauraci, kde omacky a knedliky z prasku se bezne delaji kvuli "sikovnemu usetreni casu" , ktere se povazuje za podstatne dulezitejsi v provozu restaurace nez ohledy na chutove bunky hosti.:-/

1 0
možnosti

bara.obava

28. 8. 2011 21:57
jen v samotne francii

je okolo 9000 restauraci s jednou az trema michelin hvezdami...v cesku tusim tri nebo ctyri

0 0
možnosti

bara.obava

28. 8. 2011 21:59
0 0
možnosti

Bereniké

28. 8. 2011 15:13
vypadly tam mořské řasy

U galantiny. Zřejmě se má ten plátek nejspíš namočit, předpokládám. Tenhle recept asi prubnu.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

28. 8. 2011 14:16
Recepty

To vypadá na dobrý recepty. Píšu si:-)R^

0 0
možnosti