Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Učila jsem se vařit na lodi. Od šéfkuchaře s michelinskou hvězdou

Rozhodnutí zúčastnit se kurzu vaření na Vltavě v pravé poledne jednoho z nejparnějších dní letošního léta ze začátku nevypadalo jako extra dobrý nápad. Jenže zvědavost a touha zjistit, jaký je jediný český michelinský kuchař a jaké triky používá při vaření, byla větší, než pokušení zůstat v bezpečí klimatizované redakce. A tak nastupuji na loď Czech Boat, jejíž horní paluba se na několik hodin proměnila v prostornou kuchyň. A až do přistání ani na chvilku nezalituji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

akleen

vysoka kucharska

Zadna veda, jen kvalitni a cerstve suroviny. Pak uz jen fantazie kuchare. Dobra kuchyne o nicem jinem neni.

0/0
29.8.2011 9:52

abraxas116

Byl jsem minulý rok ve Francii

a restaurace s Michelinskou hvězdičkou je tam na každém rohu. V čechách jedna jediná. Což vzbuzuje ne podezření. To je jistota, že to mažou sami sobě a v cizině jsou hodně skoupí. No, Francouzi, no, nedivil bych se, kdyby do podmínek pro získání hvězdičky přidali, aby se v té restauraci mluvilo výhradně francouzsky...

0/0
28.8.2011 22:19

captain cook

Re: Byl jsem minulý rok ve Francii

a co kdyz je to hlavne tim, ze uroven francouzskych restauraci je vseobecne o dost vyssi nez tech ceskych?

Nedovedu si predstavit zadneho francouzskeho kuchare dbaleho sve profesionalni reputace, ze by strpel, aby se v jeho restauraci podavala omacka nebo nejaka priloha udelana z prasku. To na rozdil od ruznych ceskych restauraci, kde omacky a knedliky z prasku se bezne delaji kvuli "sikovnemu usetreni casu" , ktere se povazuje za podstatne dulezitejsi v provozu restaurace nez ohledy na chutove bunky hosti.:-/

+1/0
29.8.2011 7:53

bara.obava

Re: Byl jsem minulý rok ve Francii

nevim proc jsem si myslel ze praha ma tech hvezd vice...nicmene-prave se dozvidam ze odchodem accordiho praha o tu hvezdu prichazi...

0/0
29.8.2011 9:38

bara.obava

Re: Byl jsem minulý rok ve Francii

http://magazin.e15.cz/gourmet/praha-prijde-o-jedinou-michelinskou-restauraci-694806

0/0
29.8.2011 9:41

bara.obava

jen v samotne francii

je okolo 9000 restauraci s jednou az trema michelin hvezdami...v cesku tusim tri nebo ctyri

0/0
28.8.2011 21:57

bara.obava

Re: jen v samotne francii

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C5%AFvodce_Michelin ;-)

0/0
28.8.2011 21:59

estimator

Re: jen v samotne francii

V cele Francii je 26 restauraci s tremi michelin stars.  Celkem i temi co maji pouze jednu mene nez 500.  V Cesku je stale mnoho kucharu kteri vari svickovou z prasku a tak nemuzete ocekavat mnoho hvezdnych resyauraci.

+3/0
29.8.2011 0:14

bara.obava

Re: jen v samotne francii

bydlim v belgii...do francie jezdime kazdou chvilku...jidlo tu je povyseno na umeni..kdo nezazil neuveri-treba i to ze cenove stejna hladina jako v te praze...

0/0
29.8.2011 9:27

Bereniké

vypadly tam mořské řasy

U galantiny. Zřejmě se má ten plátek nejspíš namočit, předpokládám. Tenhle recept asi prubnu.

0/0
28.8.2011 15:13

wrah

Re: vypadly tam mořské řasy

Asi namočit, tuším, že suché by se dost špatně dávaly do toho závitku, patrně by vstávaly. I když, kdo ví.. To stažení fólií a povaření.. Mimochodem, ta vejce s tuňákem mohu jen doporučit, rád je dělám. (ve španělsku na dovolené. A) kdo by měl náladu se s tím dělat, když přijde z práce, B) kapary, ančovičky a hlavně tuňák stojí onačejší peníze než u nás. Kilová konzerva tuňáka v oleji od cca 3,5 euro.. Každopádně je to vynikající.)

0/0
28.8.2011 17:58

Bereniké

Re: vypadly tam mořské řasy

Děláte mi chutě;-). Tuňáka jsme vždycky kupovali ve Španělsku ve velkém, jedli jsme ho na dovolené skoro každý den.

0/0
28.8.2011 19:45

aby diskuse neměly sysl

Re: vypadly tam mořské řasy

Tuňák z konzervy? To je snad žrádlo pro kočky, ne?

0/0
29.8.2011 5:55

captain cook

Re: vypadly tam mořské řasy

muj soused Spanel nas cas od casu zve na vecere a predklada jidla, ktera pripravi podle receptu jeho mamy. Ta byla pred nejakymi lety majitelkou a soucasne hlavni kucharkou male spanelske restaurace.

Po jeho bramborovem salatu s tunakem, vejci, olivami, ancovickami, kapary, jarnimi cibulkami (salotkami) a aioli (cesnekova majoneza) se kazdy muze utlouct.

Az na tu kremzskou horcici a s pouzitim cesnekove majonezy nez normalni je to hodne podobne naplni vajec v receptu z clanku.

0/0
29.8.2011 8:02

Inkvizitor Johny

Recepty

To vypadá na dobrý recepty. Píšu si:-)R^

0/0
28.8.2011 14:16







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.