- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
než se otravovat s vařením sýra je lepší sýr nastrouhat, rovnoměrně do obdélníka nasypat na pečící papír a nechat v horké troubě chvilku, než se roztaví. Po krátkém vychladnutí se s ním dá ihned pracovat, dá se na to náplň a stočí.
ke spoustě příležitostí...taky jsem ji dělala tak jak tady autorka - kus sýru rozvařit, vyválet, naplnit...ale už snad deset let ji dělám jednodušejí... tak jestli můžu ...na plech si dáme pečící papír, na něj rozložíme 12 plátků (3x4) eidamu 30% tak, aby se okraje překrývaly cca o 0,5 cm...po rozložení dáme plech do trouby rozehřáté na cca 100 st. a necháme asi 3-5 minut "natavit"...poté plech vytáhneme, "spoje" válečkem na nudle přejedeme, aby jsme měli jistotu, že se nám potom roláda nerozjede...no a dál pokračujeme, jak jsme zvyklí...nádivka, smotat, dát do potravinářské fólie, pak ztuhnout do lednice......vyzkoušejte...
měla jsem si to napřed přečíst