Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

orinka3

zlepšovák

než se otravovat s vařením sýra je lepší sýr nastrouhat, rovnoměrně do obdélníka nasypat na pečící papír a nechat v horké troubě chvilku, než se roztaví. Po krátkém vychladnutí se s ním dá ihned pracovat, dá se na to náplň a stočí.

0/0
23.8.2011 14:44

referentka

...sýrová roláda je bezva pohoštění

ke spoustě příležitostí...taky jsem ji dělala tak jak tady autorka - kus sýru rozvařit, vyválet, naplnit...ale už snad deset let ji dělám jednodušejí... tak jestli můžu ;-)...na plech si dáme pečící papír, na něj rozložíme 12 plátků (3x4)  eidamu 30% tak, aby se okraje překrývaly cca o 0,5 cm...po rozložení dáme plech do trouby rozehřáté na cca 100 st. a necháme asi 3-5 minut "natavit"...poté plech vytáhneme, "spoje" válečkem na nudle přejedeme, aby jsme měli jistotu, že se nám potom roláda nerozjede...no a dál pokračujeme, jak jsme zvyklí...nádivka,  smotat,  dát do potravinářské fólie, pak ztuhnout do lednice...:-)...vyzkoušejte...

0/0
23.8.2011 12:02

orinka3

Re: ...sýrová roláda je bezva pohoštění

měla jsem si to napřed přečíst;-D

0/0
23.8.2011 14:45







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.