- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A copak se za pár korun dá koupit v celkem dobré kvalitě? Ano správně rajčata. Tak proč tu rajčatovou omáčku dělat z konzervy? To je vhodné dělat v době, kdy jako rajčata seženeme krásné červené koule, bez chuti a zápachu.
Stačí rajčata spařit, oloupat (při mixování, či pasírování ani to není třeba), nakrájet a odstranit vodnatelnou část se semínky (ale ani to není nutné, jen vyvaříte více vody). Dochucení možno dobrým rajčatovým protlakem. Na kečup raději zapomeňte, to už byste si mohli rovnou dát špagety s kečupem.
Za takovehle testoviny s rajcatovou omackou byste zaslouzila na prdel! Oregano? Tymian? Kde jste na to prisla proboha? To tak mozna Jirka Babica. Tohle jsou opravdu recepty, ktere cechy testoviny jist nenauci :-(
Já bych tam hlavně nedávala všude tu cibuli... Jinak oregano se do toho hodí, dávám ho taky. Tymián nevim... Ale teda když dělám klasické pomodoro, dávám tam jen rajčata, česnek, olivový olej, máslo a bazalku. Většinou teda bez sýra, protože eidam by to zkazil a na parmazán nemám.. Ale je to moc dobrý.
Tož, halušky vypadají vcelku přijatelně. Pak bych řekl, že makarony jsou dlouhé jako špagety, akorát jsou to roury o větším průměru ne? Tam to vypadá spíš jako penne. Navíc rozvařeně (ta jedna už praská a již nejsou kruhového tvaru, ale placatého). Těstoviny na sladko by mě vůbec nelákaly. Pak špagety s bazalkovým pestem. Byl bych dost zvědav na to pesto. Nebo jestli by to nebyla jen vykydaná plechovka, co se dá koupit např. v mark&spencer. A poslední tečka vypadá jak uvařené špagety a na tom kečup a trocha bazalky. Suma sumárum žádná sláva :-) Ale je to jen můj názor.
těstoviny na sladko jsou docela dobré (tyhle jsem zatím nezkoušela), ale třeba s datlemi a s medem děláme kuskus.
(teď nemyslím šunkofleky), jsou vcelku správně. Ale pokud chcete z toho mít opravdu jídlo, kupte si prosím italské těstoviny z tvrdé pšenice. To, co se tady vydává za těstoviny je běs a proto je celá generace nesnášela. Myslím česká kolínka, atd. 500 gramů italských (např. Barilla - jestli se to tu smí psát), stojí kolem 30 Kč, ale skutečně se to vyplatí. Jinak to jídlo bude skutečně běs.
Celá generace je nesnášela jedině proto, že je neuměla vařit. Těstoviny se nedají navařit na 2 hodiny výdeje předem, jako ve školních jídelnách. Doma jsem měla těstoviny ráda, protože i ty české se daly dobře uvařit.
Odkdy jsou halušky těstoviny?
Je to jako gnocchi a opravdu se to řadí mezi těstoviny. Také jsem poprvé na to koukal.
Já jsem žil v tom, že šunka je Uzená a vařená vepřová kýta. Ale dnes už se šunkou nazývá kde co, třebas i uzená krkkovička (meziproces vaření asi někde vypadl...).
1) kdyby krkovička, kdejaká semletina sóji a kůží se dneska nazývá šunkou.
2) šunkofleky ze šunky jsou moc suché, z krkovičky jsou chutnější
souhlas... já nikdy neslyšel ani o tý strouhance nebo kmínu... šunkofleky = uzený, fleky, vejce, sůl, pepř - hotovo a okurečka k tomu
Mlíko v receptech často funguje jen jako "nastavovadlo", mnohem lepší jsou šunkofleky bez něj a přidat extra vejce. Podobně nemá co dělat ve francouzských bramborech nebo bramborácích.
mlíko do bramboráků? Tak takový zvěrstvo jsem ještě nezažila...
Špagety se přidávají do omáčky, ne omáčka do špaget.
no bych se hádal, my teda máme na talíři nejdříve těstoviny a do nich přidáme omáčku.