Ona

Diskuze

Těstoviny zvládne každý. Recepty na špagety, makarony a šunkofleky

Jídla z těstovin zvládne i kuchařský analfabet, jsou rychlá na přípravu a zasytí. Italské špagety, lasagne i makarony se v českých kuchyních dobře zabydlely.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zefram Cochrane

20. 8. 2011 13:22
no máme srpen a copak nám to dozrává na zahrádkách?

A copak se za pár korun dá koupit v celkem dobré kvalitě? Ano správně rajčata. Tak proč tu rajčatovou omáčku dělat z konzervy? To je vhodné dělat v době, kdy jako rajčata seženeme krásné červené koule, bez chuti a zápachu.

Stačí rajčata spařit, oloupat (při mixování, či pasírování ani to není třeba), nakrájet a odstranit vodnatelnou část se semínky (ale ani to není nutné, jen vyvaříte více vody). Dochucení možno dobrým rajčatovým protlakem. Na kečup raději zapomeňte, to už byste si mohli rovnou dát špagety s kečupem.

0 0
možnosti

Hoaker

19. 8. 2011 18:03
Ilono!!

Za takovehle testoviny s rajcatovou omackou byste zaslouzila na prdel! Oregano? Tymian? Kde jste na to prisla proboha? To tak mozna Jirka Babica. Tohle jsou opravdu recepty, ktere cechy testoviny jist nenauci :-(

0 0
možnosti

Enin

19. 8. 2011 23:03
Re: Ilono!!

Já bych tam hlavně nedávala všude tu cibuli... Jinak oregano se do toho hodí, dávám ho taky. Tymián nevim... Ale teda když dělám klasické pomodoro, dávám tam jen rajčata, česnek, olivový olej, máslo a bazalku. Většinou teda bez sýra, protože eidam by to zkazil a na parmazán nemám.. Ale je to moc dobrý.

0 0
možnosti

bednas

19. 8. 2011 16:39
No nevím

Tož, halušky vypadají vcelku přijatelně. Pak bych řekl, že makarony jsou dlouhé jako špagety, akorát jsou to roury o větším průměru ne? Tam to vypadá spíš jako penne. Navíc rozvařeně (ta jedna už praská a již nejsou kruhového tvaru, ale placatého). Těstoviny na sladko by mě vůbec nelákaly. Pak špagety s bazalkovým pestem. Byl bych dost zvědav na to pesto. Nebo jestli by to nebyla jen vykydaná plechovka, co se dá koupit např. v mark&spencer. A poslední tečka vypadá jak uvařené špagety a na tom kečup a trocha bazalky. Suma sumárum žádná sláva :-) Ale je to jen můj názor.

0 0
možnosti

Lumpíí po banánu 2

20. 8. 2011 6:31
Re: No nevím

těstoviny na sladko jsou docela dobré (tyhle jsem zatím nezkoušela), ale třeba s datlemi a s medem děláme kuskus.

0 0
možnosti

jirkas13

19. 8. 2011 16:16
Všechny recepty na těstoviny,

(teď nemyslím šunkofleky), jsou vcelku správně. Ale pokud chcete z toho mít opravdu jídlo, kupte si prosím italské těstoviny z tvrdé pšenice. To, co se tady vydává za těstoviny je běs a proto je celá generace nesnášela. Myslím česká kolínka, atd. 500 gramů italských (např. Barilla - jestli se to tu smí psát), stojí kolem 30 Kč, ale skutečně se to vyplatí. Jinak to jídlo bude skutečně běs.

0 0
možnosti

opportunity

19. 8. 2011 17:56
Re: Všechny recepty na těstoviny,

Celá generace je nesnášela jedině proto, že je neuměla vařit. Těstoviny se nedají navařit na 2 hodiny výdeje předem, jako ve školních jídelnách. Doma jsem měla těstoviny ráda, protože i ty české se daly dobře uvařit.

1 0
možnosti

Sidonie_11

19. 8. 2011 15:05
Jídla z těstovin: Halušky se zelím

Odkdy jsou halušky těstoviny? 8-o ;-D

0 0
možnosti

jirkas13

19. 8. 2011 16:12
Re: Jídla z těstovin: Halušky se zelím

Je to jako gnocchi a opravdu se to řadí mezi těstoviny. Také jsem poprvé na to koukal.

0 0
možnosti

Heisenberg

19. 8. 2011 13:21
šunkofleky bez šunky

Já jsem žil v tom, že šunka je Uzená a vařená vepřová kýta. Ale dnes už se šunkou nazývá kde co, třebas i uzená krkkovička (meziproces vaření asi někde vypadl...).

0 0
možnosti

_m-

19. 8. 2011 13:46
Re: šunkofleky bez šunky

1) kdyby krkovička, kdejaká semletina sóji a kůží se dneska nazývá šunkou.

2) šunkofleky ze šunky jsou moc suché, z krkovičky jsou chutnější

0 0
možnosti

FiRan

19. 8. 2011 12:06
fleky

Co to jsou ty fleky vlastně..?

0 0
možnosti

janduben

19. 8. 2011 12:14
Re: fleky

testoviny, takovy nudle ve tvaru ctverecku

0 0
možnosti

hard

19. 8. 2011 11:39
Šunkofleky

Kde jste proboha přišli na tu cibuli? To je inovace? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Lotus II.

19. 8. 2011 11:44
Re: Šunkofleky

souhlas... já nikdy neslyšel ani o tý strouhance nebo kmínu... šunkofleky = uzený, fleky, vejce, sůl, pepř - hotovo a okurečka k tomu

0 0
možnosti

Lotus II.

19. 8. 2011 11:38
Mlíko

Mlíko v receptech často funguje jen jako "nastavovadlo", mnohem lepší jsou šunkofleky bez něj a přidat extra vejce. Podobně nemá co dělat ve francouzských bramborech nebo bramborácích.

0 0
možnosti

roedor

19. 8. 2011 12:53
Re: Mlíko

mlíko do bramboráků8-o? Tak takový zvěrstvo jsem ještě nezažila...

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

19. 8. 2011 10:08
Omáčka

Špagety se přidávají do omáčky, ne omáčka do špaget.

0 0
možnosti

Jan Motůrek

19. 8. 2011 10:44
Re: Omáčka

no bych se hádal, my teda máme na talíři nejdříve těstoviny a do nich přidáme omáčku.

0 0
možnosti