- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A ja jsem videl na jedne takove italske pouti, jak to maso jen potreli horcici a rovnou do strouhanky. Nevim zdali to tak delaji i doma, ale na pouti to takhle frcelo !
podle Sangtnerky se obalovaná játra připravují v dvouobalu. Pořádně vykoupat v rozpuštěném másle a obalit strouhankou. U řízků mě to nenapadlo.
Takhle na podzim, když seženete levně papriku, tak kupte a usušte si po domácku. Čerstvou papriku vemte, vyčistěte od jader a nakrájejte na kusy tak 1*3 cm. Rozložte na noviny na plechu nebo tácu, nechte uschnout a semelte v masomlýnku na hrubo. Vynikající doplněk gulášů, polévek a všude, kam paprika patří. Nejlépe uchováte v lednici, třeba ve dvířkách.. (0,7l lahev takto sušené papriky pojme hoooodně)
Náhodou, takové medailonky z panenky, mňam. Mě by spíš vadilo defakto fritování řízků v oleji. Řízek patří na máslo nebo sádlo.
Bramborové knedlíky:
* 500 kg brambor vařených ve slupce
vařit ve velkým je výhodnější
třeba máš položit maso na linku a nechat natáhnout vůní kuchyně
Jo a ještě...Tady vždycky pyskuju nad příšernýma fotkama. Dneska je to ale OK. Sice přesaturované, ale jinak je na fotce přesně to, co tam má být. Až teda na knedlo zelo vepřo, protože tam jsou brambory a uzený
Si nějak nejsem moc jistý tím dokončováním guláše. Zdá se mi to jako blbost. V praxi si neumím představit, že by to někdo vyvářel až na tuk. Proč by to dělal? Nehledě na to, že když se tam nasype jen tak mouka, tak to chytí negulášovou barvu a musí se to ještě minimálně půl hodiny vařit. Aspoň opražit by jí to chtělo když teda. Jinak tmavou jíškou se nic nezkazí.
Recept s pracovním postupen "jak udělat řízek" mě dostal :o))))))))))
Příště prosím recept na obalovaný sýr :o)