Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vyrobte si během hodiny výbornou domácí zmrzlinu, známe recept

Už máte dost zmrzliny, která nepoznala kvalitní smetanu, mléko ani ovoce? Pak si ji zkuste vyrobit doma. Je to opravdu snadné. A můžete si dělat zmrzliny krémové i ovocné. Chce to mít jen jednoho zásadního pomocníka - zmrzlinovač. A do hodiny máte hotovo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Gedes

uvodni foto

A kde seženu toho chlapa?:-) nevim, co tu řešíte , ale uvodni foto mluví za vše...hehe nevím , jestli je prezentovana zmrzka a nebo ten sympaticky mladik, kazdopadne - at je to tak, ci onak, pokud je jedna z ingredienci ten mladík, tak mi prosim napiste, kde je to k dostani, dekuji moc:-) (joke) - very very cute!:-)

0/0
11.8.2011 22:46

opportunity

Divné

Rýži zaliju vodou a po odstátí mám ODVAR? 8-o

V návodu na ovocnou zmrzku píšou, že "Kdo má chuť na krémovou zmrzlinu," - to ta první krémová nebyla?

a v posledním odstavci: "Vůně skořice, krásný krém" - o skořici dříve ani zmínka, byla tam jen vanilka...

X novinářská práce iBěs ;-€

0/0
5.8.2011 17:09

_m-

Taky jeden bez strojku

Do ušlehané šlehačky zamícháme trošku cukru a drobně nasekané  čerstvé měkké ovoce - jahody, meruňky, borůvky, co já vím, nebo nahrubo nastrouhanou čokoládu a dáme zmrazit normálně na mrazák. 

Ale asi to trvá dýl než hodinu.

0/0
4.8.2011 14:48

opportunity

Re: Taky jeden bez strojku

ňam ňam

0/0
5.8.2011 17:12

Labruna

Syrová vejce???

To ani náhodou! Kdo prodělal salmonelózu a váží si svého zdraví, ten se syrových vajec a podobných "pochoutek" už v životě nedotkne.Rv

0/0
3.8.2011 21:08

Cephaelis

Re: Syrová vejce???

U vajec z kontrolovaných chovů je riziko nákazy minimální. Navíc infekční dávka salmonel vznikne až pomnožením bakterií v jídle (nesprávným skladováním). Takže domácí produkty ze syrových vajec klidně, ovšem majonézových salátů z obchodu bych se v létě ani nedotkla. Navíc je fakt, že salmoneloza je sice nepříjemná choroba, ale člověk se zní vylíže a je zas dobře, takže to zas takový postrach není.

0/0
5.8.2011 8:25

ztrewq

strojček

á la eta robot s dvomi nádobami a ľadom, alebo strojček, ktorý sa vkladá do mraziaceho priestoru?

0/0
3.8.2011 18:05

arnie_rimmer

lapače prachu

tyhle zmrzlinovače, pekárny, čokoládové fontány, jogurtovače....řekl bych že většina lidí si v tom udělá několikrát zmrzlinu/chleba/jogurt v prvotním nadšení po nákupu a pak se to válí někde v krabici ve skříni

0/0
3.8.2011 17:13

clowek

Re: lapače prachu

tak zrovna pekarna je doma jeden z nejpouzivanejsich zarizeni... :) ale jinak souhlas.. ;)

0/0
3.8.2011 17:50

chudacek.blbecek

Re: lapače prachu

Líp uděláš, když si pořídíš kvalitní kuchyňský robot.

0/0
4.8.2011 14:45

Duke___Nukem

Re: lapače prachu

presne tak..:-)

0/0
3.8.2011 17:50

Mystic_CZ

Doma

Dělám zmrzlinu ze zmrzlého ovoce, cukru a kondenzovaného mléka v mixéru, taky dobrá i bez zmrzlinovače. Chce to kvalitnější mixér, nebo levný a nelitovat jeho zničení. Zmrzlé ovoce dokáže být vytrvalý bojovník, nejraději dělám jahodovou. Konzistenci dle momentální chutí dle množství přidaného mléka. Totéž lze i přidáváním vody - ale to není ono. Se smetanou mi zmrzlina nepřijde tak dobrá - to kondenzované mléko tomu prostě dodá lepší chuť. Je fakt, že vanilkovou bych tím neudělal :-)

0/0
3.8.2011 17:09

lajika

Re: Doma

ani když opravdu dokonale zmrazíte vanilkový lusk? :-)

0/0
3.8.2011 19:38







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.