- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tip jak na špikování. A) sežeňte nízký špek, aby z něj užízlý špalík prošel dírou po špikovací jehle. (tj vysoký maximálně tak 7-8 mm) B) nakrájejte jej a nechte jednotlivé špalíky chvíli pobýt v mrazáku, ztuhnout.. C) špikovací jehlou (bez špeku) udělejte patřičný otvor v mase. D) prostrčte jím zatuhlý špek. Takto to jde snadněji a rychleji (nic se nevytrhává z jehly) a i bezpečněji. (Pokud je nutné dostat jehlu skrz větší silou, tak jednou rukou držíte maso a druhou taháte kleštěmi jehlu. Nechybí třetí ruka, nacpávající špek a čtvrtá, kterou může náhle uvolněná jehla propíchnout.) A pokud nemáte špikovací jehlu, tak stačí jakýkoliv ostrý, tenký nůž.. Není nutné špek tahat skrz maso na dlouho, úplně stačí 2-3 cm dlouhé špalíčky, vbodnout núž do masa, vytáhnout a namísto něj zasunout špalík špeku.
Zrovna včera jsem se díval na instruktážní video ohledně holandské (nějak mne iDnes inspiroval). Takže by bylo asi do receptu vhodné dodat jednu nejdůležitější věc - Míchat ručně, furt a rychle. Dokuď není vidět na dno nádoby. Jinak se to zdrcne. Taky ten frajer ve videu používal přepuštěné máslo, že ta voda tam nedělá dobrotu. Prostě teorie lehká, praxe trochu obtížnější.
Uf, no ono je to defakto jako šlehat ručně majonézu, ale za tepla, z rozpuštěného másla. A říkáte to správně, míchat dost rychle. Ale výsledek je mňam.
Mám hlad. Žena je pryč a sám sem na vaření levej. Vypadá to moc dobře, mňam.