Diskuze

Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky

Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a pusťte se do některé z těh nejoblíbenější. Přinášíme druhou půlku receptů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

wrah

23. 7. 2011 16:58
Špikování

Tip jak na špikování. A) sežeňte nízký špek, aby z něj užízlý špalík prošel dírou po špikovací jehle. (tj vysoký maximálně tak 7-8 mm) B) nakrájejte jej a nechte jednotlivé špalíky chvíli pobýt v mrazáku, ztuhnout.. C) špikovací jehlou (bez špeku) udělejte patřičný otvor v mase. D) prostrčte jím zatuhlý špek. Takto to jde snadněji a rychleji (nic se nevytrhává z jehly) a i bezpečněji. (Pokud je nutné dostat jehlu skrz větší silou, tak jednou rukou držíte maso a druhou taháte kleštěmi jehlu. Nechybí třetí ruka, nacpávající špek a čtvrtá, kterou může náhle uvolněná jehla propíchnout.) A pokud nemáte špikovací jehlu, tak stačí jakýkoliv ostrý, tenký nůž.. Není nutné špek tahat skrz maso na dlouho, úplně stačí 2-3 cm dlouhé špalíčky, vbodnout núž do masa, vytáhnout a namísto něj zasunout špalík špeku.

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

23. 7. 2011 12:05
Holandská

Zrovna včera jsem se díval na instruktážní video ohledně holandské (nějak mne iDnes inspiroval). Takže by bylo asi do receptu vhodné dodat jednu nejdůležitější věc - Míchat ručně, furt a rychle. Dokuď není vidět na dno nádoby. Jinak se to zdrcne. Taky ten frajer ve videu používal přepuštěné máslo, že ta voda tam nedělá dobrotu. Prostě teorie lehká, praxe trochu obtížnější.

0 0
možnosti
AK

wrah

23. 7. 2011 16:45
Re: Holandská

Uf, no ono je to defakto jako šlehat ručně majonézu, ale za tepla, z rozpuštěného másla. A říkáte to správně, míchat dost rychle. Ale výsledek je mňam.

0 0
možnosti
TKVD

Ten kdo viděl dozadu

23. 7. 2011 10:01
Tohle mi nedělejte lidi

Mám hlad. Žena je pryč a sám sem na vaření levej. Vypadá to moc dobře, mňam.

0 0
možnosti