Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky

Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a pusťte se do některé z těh nejoblíbenější. Přinášíme druhou půlku receptů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

wrah

Špikování

Tip jak na špikování. A) sežeňte nízký špek, aby z něj užízlý špalík prošel dírou po špikovací jehle. (tj vysoký maximálně tak 7-8 mm) B) nakrájejte jej a nechte jednotlivé špalíky chvíli pobýt v mrazáku, ztuhnout.. C) špikovací jehlou (bez špeku) udělejte patřičný otvor v mase. D) prostrčte jím zatuhlý špek. Takto to jde snadněji a rychleji (nic se nevytrhává z jehly) a i bezpečněji. (Pokud je nutné dostat jehlu skrz větší silou, tak jednou rukou držíte maso a druhou taháte kleštěmi jehlu. Nechybí třetí ruka, nacpávající špek a čtvrtá, kterou může náhle uvolněná jehla propíchnout.) A pokud nemáte špikovací jehlu, tak stačí jakýkoliv ostrý, tenký nůž.. Není nutné špek tahat skrz maso na dlouho, úplně stačí 2-3 cm dlouhé špalíčky, vbodnout núž do masa, vytáhnout a namísto něj zasunout špalík špeku.

0/0
23.7.2011 16:58

Inkvizitor Johny

Holandská

Zrovna včera jsem se díval na instruktážní video ohledně holandské (nějak mne iDnes inspiroval). Takže by bylo asi do receptu vhodné dodat jednu nejdůležitější věc - Míchat ručně, furt a rychle. Dokuď není vidět na dno nádoby. Jinak se to zdrcne. Taky ten frajer ve videu používal přepuštěné máslo, že ta voda tam nedělá dobrotu. Prostě teorie lehká, praxe trochu obtížnější.

0/0
23.7.2011 12:05

wrah

Re: Holandská

Uf, no ono je to defakto jako šlehat ručně majonézu, ale za tepla, z rozpuštěného másla. A říkáte to správně, míchat dost rychle. Ale výsledek je mňam.

0/0
23.7.2011 16:45

chudacek.blbecek

Re: Holandská

Určitě tam ale taky bylo, že se všechno přilívá postupně, ne že se to nejdřív smíchá a pak až šup s tím do vodní lázně. Dneska už na kvalitní suroviny dosáhne kde kdo, takže o to větší důraz by se měl klást na správné postupy.

0/0
25.7.2011 13:26

Ten kdo viděl dozadu

Tohle mi nedělejte lidi

Mám hlad. Žena je pryč a sám sem na vaření levej. Vypadá to moc dobře, mňam.

0/0
23.7.2011 10:01

pablo_arospede

Re: Tohle mi nedělejte lidi

Tu švestkovou a šípkovou bych si dal... Úplně se mi sbíhaj sliny. :-P

0/0
23.7.2011 10:55

TondaN

Re: Tohle mi nedělejte lidi

jo jo šípková je šípkováR^;-D;-D

0/0
24.7.2011 20:56







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.