Diskuze

Naučit se sushi za tři hodiny? Ano, i když bylo šišaté

Japonskou specialitu sushi považuji za složité jídlo. Jak nacpat tolik dobrot do malé ruličky? A tak jsem se vydala na kurz přípravy sushi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

s(h)arka

21. 7. 2011 6:57
nakoupit suroviny a potřeby na sushi

vařit,patlat se s vykoš´továním lososa nebo jiné ryby ..hm, to si na něj zajdu do Bekara OK v Legerovce a jsem na tom lépe....;-)

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

21. 7. 2011 18:12
Re: nakoupit suroviny a potřeby na sushi

Na sushi se ryba nevykošťuje, nýbrž filetuje. Používají se totiž jen ty nejlepší části.

0 0
možnosti
IJ

Lvy

20. 7. 2011 3:44
Proč je u nás všechno tak předražené?

Proč jinde si za stejnou částku můžu chodit do sushi baru dva týdny až mi to poleze ven i ušima a můžu sníst co chci, ale jakmile jsem u nás, tak mě při pohledu na naše ceny prostě přejde chuť. ;-(

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

20. 7. 2011 5:48
Re: Proč je u nás všechno tak předražené?

Kde jinde?

0 0
možnosti
QC

Qesospi Cobigan

19. 7. 2011 19:29
Tuhle větu nechápu

"Stačí trochu. Muži tam toho vždy dávají hodně, ženám to pak nechutná, pálí to." To znamená, že sushi nemá můžům chutnat, když bych to vzal kategoricky.

0 0
možnosti
DO

Doc. Odine

19. 7. 2011 17:59
A co ryba?

Všechno je to fajn, ale ještě mi řekněte, kde seženete na (většinu) suši tolik potřebnou čerstvou rybu? Bydlím v Japonsku, ve městě u moře, ale i tady je sakra velký rozdíl mezi rybou čerstvou a jen trochu starší. Když si člověk nezajde pozdě v noci nebo hodně brzo ráno do bufetu k dokům nebo si nepřiplatí za dražší restauraci, tak ani dobrou rybu neochutná.

Možná jsem jenom rozmazlený. A taky mám raději sašimi než suši, tak nevím, možná to v suši ta rýže trochu překryje, ale stejně - uprostřed Evropy, daleko od moře shánět čerstvou rybu? Na to teda nemám. (Ani prachy, ani nervy, ani známosti)

1 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

19. 7. 2011 21:12
Re: A co ryba?

Přesně tak - podle nich je týden starý rozmražený losos "čerstvý". Zejména u sushi je prasárna používat rybu, která neplavala před víc než 6 hodinami, a tu si uprostřed Evropy může dovolit jen málokdo. Nojo, ale vysvětlujte to pražským nouveau riche, kteří nevědí, jak má sushi chutnat.

1 0
možnosti
SK

síma25

19. 7. 2011 12:09
rýže

Musím se přidat k těm, co tady zmiňují absenci přípravy rýže. Nejsem žádný sushi odborník, jen řadový požírač a to velmi příležitostný. Nikdy jsem se o tenhle pokrm hlouběji nezajímala, ani o něm nic nečetla. Přesto i mě zarazilo, že kurz spočívá jen v motání roliček. Já jsem se právě těšila, že se z článku dovím nějaký jednoduchý postup, jak na tu spešl rejži a zase nic:(

0 0
možnosti
JB

Trisws

19. 7. 2011 14:19
Re: rýže

Na tom kurzu Chefparade jsem byla a opravdu se tam rýže jen zmíní, kompletně ji připravuje vyučující kuchař, doma jsem ji ještě nevychytala, ale v zásadě je to jednoduché, propláchnete speciální sushi rýži, až je voda čistá, dáte vařit s tolik vody, aby nad ní bylo na dva prsty vody, cca 20 minut, horkou okamžitě polejete nálevem z rýžového octa, cukru a soli, přičemž vychytat ten poměr je asi nejtěžší.

0 0
možnosti
HD

opportunity

19. 7. 2011 11:34
Pokud chcete vidět, jak se dělá suši,

zajděte si do YO!Sushi bistra na Seifertové naproti kostela. U vchodu za pultem je tam roluje malá Asiatka celou otevírací dobu. Zvlášť pro děti je to zajímavé koukání. Mají tam ještě jednoho mistra suši, dělají japonskou a korejskou kuchyni. Možná je v Praze i lepší suši, nejsem odborník, ale je to na podívání.

0 0
možnosti
HD

opportunity

19. 7. 2011 11:29
Nejdůležitější

je příprava rýže. Bez ní je to jako omalovánky - hele, nakreslila jsem obrázek!

0 0
možnosti
A

autorigie

19. 7. 2011 10:56
Vy jste takoví odborníci úžasní ze všech nejchytřejší

Já si jen představuju, jak Japonci chodí do kurzu českých chlebíčků a hádají se, jestli na pravém českém chlebíčku má být plátek šunky přeložený na třikrát nebo na čtyřikrát nebo jestli má být krajíček veky tlustý 7,5 nebo 8 mm. Popřípadě se předhánějí, že kdo jedl ty pravější a češtější chlebíčky a navštívil úplně ten nejlepší super echt originál bufet.

0 0
možnosti
HD

opportunity

19. 7. 2011 11:58
Re: Vy jste takoví odborníci úžasní ze všech nejchytřejší

R^

0 0
možnosti
JZ

abdullah

19. 7. 2011 9:30
To je bííída :-)

"...šéfkuchař začíná s porcováním lososa. Nic jednoduchého. Stáhnout z kůže, rozpůlit, vyndat drobné kůstky speciální pinzetou nebo kleštičkami. Pak je třeba rybu nakrájet na pravidelné hranoly ..."

Skutečná operace mozku :-P

Jinak se připojuji k předchozím - KOUZLO JE V TÉ RÝŽI, ne v rolování  - bože můj, to je zase kvalitní žurnalistika!

0 0
možnosti
SR

Kuk na strejdu

19. 7. 2011 13:58
Re: To je bííída :-)

To jste si nevšiml, že to není žurnalistika, ale reklama na firmu Chefparade? Předpokládám, že redaktorku a její kamarádku vzali na kurz zdarma a ona jim za to udělala článek.

0 0
možnosti
A

akleen

19. 7. 2011 9:02
:)

Pokud autorka potrebuje na sushi 3 hodiny, kolik ji trva zavazat si tkanicky? Jinak o specialnim typu ryze na sushi a jeho priprave a chladnuti v kosiku nebo na rohozi ani slovo. Zamotat rohozku s rasama a dovnitr dat neco umi i male dite.

0 0
možnosti
Z

ZuzanaXXX

19. 7. 2011 9:26
Re: :)

Souhlasím, právě příprava rýže je na sushi největší kumšt a to rozhoduje i o jeho chuti, ne jestli je sushi šišaté. Jedla jsem mnoho vzhledově dokonalého sushi, které chutnalo příšerně... Koneckonců samotná Japonka, která učila sushi mě, měla maki rolky dost nevzhledné, ale chuťově nepřekonatelné. Na druhou stranu správné porcování ryby není v kurzech samozřejmostí ("moje" Japonka to nedělá) a třeba i na internetu je těžké najít postup, takže to bude jednoznačně přednost tohoto kurzu.

0 0
možnosti