Diskuze

První guláš jsem dělala tři dny, přiznává autorka kuchařky

I studentka matematiky, která se za mámou do kuchyně chodí jen najíst, se nakonec může vařením živit. Důkazem je Jana Florentýna Zatloukalová, autorka Kuchařky pro dceru a majitelka restaurace, v níž si zakládá na sezonnosti a lokálnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lengua

30. 8. 2011 10:04
Gastronomka - tak to ještě asi ne

Souhlasím s příspěvkem pana Hrušky, vůbec nechápu, proč o paní Zatloukalové jednu chvíli tolik psali ve všech možných periodikách ( Žena a život a podobné ) a prezentovali ji jako gastronomku, všechny recepty, jenž propaguje, již existují. Co se týká jejího Bistra, tak to zas takový gastronomický zážitek není a v neposlední řadě jí ta zdravá chuť do podnikání v oboru stejně moc nevydržela, z oficiálně dostupných zdrojů své Bistro nabídla k prodeji, takže velký humbuk o ničemRv Vážená paní Zatloukalová by se asi spíš měla věnovat svým třem dětem a psát raději knížky, než se veřejně prezentovat jako někdo, kdo opravdu není, jsou tady daleko zajímavější lidé, kteří o svém oboru opravdu něco ví a hlavně jsou v něm dobří, o kterých by se mělo psát a nepíše:-(

0 0
možnosti

Franci44

11. 8. 2011 20:05
ševče drž se svého kopyta!

Mnoho povolaných,ale málo vyvolených.Věnujte se raději matematice.Jinak ze všeho čiší velká vypočítavost.A hlavně neopisujte. Vše už tady bylo.

0 0
možnosti

hudydudy

6. 8. 2011 12:59
Kuchařka dobrý ale GASTRONOMKA?

Paní Zatloukalová se tady staví do světla zkušené gastronomky  a bohužel musím říct že po třech návštěvách jsou mé pocity velmi rozporuplné.Pokud bude mít paní Zatloukalová zajem napíšu detajly návštěv.

Toto všechno mi ukazuje na to že   jako gastronomka by se měla nad sebou zamyslet a pokud ona sama v kuchyni neni, měla by si zajistit takový personál,který dokáže udržet kvalitu a ne aby to bylo jako sázka ve fortuně.A pán který si neustále hraje stelefonem místo aby se věnoval hostum není zrovna to nejlepší pro její podnik.V dobré restauraci neni prostě přípustné aby jednou bylo dobré jídlo špatná obsluha a podruhe špatné jídlo dobrá obsluha.

Já osobně si myslím že její podnik není zatím nic co by se mělo takto probírat v mediích.Jsou podniky  horší ale i mnohem lepší kterým se takové pozornosti nedostává a určitě by si takovou pozornost zasloužily.

Nic ve zlém pani Zatloukalová ale zatím to z mého hlediska není nic o čem by se mělo psát.Příliš velké výkyv v kvalitě!S.P.P. Petr Hruška

1 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

21. 7. 2011 10:29
No, ta abych nepomlouvala bez znalosti.

tak jsem tady na hobbydnes našla recept na svíčkovou podle tété "kuchařky" - hovězí kližka (nenaložená, neprošpikovaná) jenom osolená, bez jakéhokoliv koření, bez tuku jenom hozená na mraženou zeleninu a cibuli a podlitá vodou, dušená v troubě... Poté rozmixovaná a dolitá smetanou. Autorka sama radí jako přílohu kupovaný knedlík...

Tak takovéto recepty ať si madam strčí do... krku.

Jinak k článku - student VŠE NENÍ student matematiky. Hledat 3 dny recept na guláš svědčí spíš než o pečlivosti o nějaké myšlenkové nedostačivosti. Chlubit se tím, že při vstupu do manželství uměla akorát ohřát párky... bez komentáře.

Jdu se uklidnit listováním v Sandtnerce a Břízové&Klimentové.

0 0
možnosti

paliič

21. 7. 2011 10:45
Re: No, ta abych nepomlouvala bez znalosti.

To je ještě v pohodě. To taková Sandra Lee se svou bramborou uplácanou ze zmrzliny jde ještě dál.

http://www.youtube.com/watch?v=HJIsi2yoC7Q

0 0
možnosti

jsemtujakohost

5. 7. 2011 23:54
Kuchařka pro dceru

V Kuchařce pro dceru je řada výborných receptů podle kterých úspěšně vařím.Na druhé straně je tam řada receptů  finančně dosti náročných.Jinak to, co paní Florentýna píše o prášcích do pečiva,masoxech a jiných sr.čkách(odpusťte mi to slovo)-s tím nezbývá než souhlasit.Paradoxně by to měly být babičky,co vaří jen z poctivých surovin, a jsou často právě ony,co připravují pokrmy ala buchta z kofoly a cpou to vnukům.

0 0
možnosti

vilemina

6. 7. 2011 20:13
Re: Kuchařka pro dceru

Tak s babičkama souhlas, je to klišé odtržené od reality - každému se vybaví maximálně babička, co se učila vařit za první republiky...dnešní babička  ve věku kolem šedesátky vyrůstala v 50. letech, vychovaná válečnou generací - spotřebovao se vše, co bylo, na nějaké vyváření nebyly vůbec podmínky! K tomu nová povinnost - práce pro všechny. Nejdřív lístky, pak měnová reforma, trochu líp bylo až od druhé půlky 60. let. Pokud někdo neměl výjimečné základy, tak právě tato generace dnešních babiček byla natěšená na všechna nová moderní jídla z továren, co ušetří pracující ženě čas.(Kdo ještě pamatuje na parodickou reklamu na Husu v prášku?)

1 0
možnosti

Zefram Cochrane

5. 7. 2011 20:24
Proč vychází tak málo kuchařek od skutečných kuchařů?

A proč se tolik lidí cítí povoláno psát kuchařky.

Mimochodem mne dost překvapuje, že někdo kdo touží po vaření , vlastním podniku a psaní kuchařek nemá doma alespoň pár klasik, třeba Viléma Vrabce a pod. To opravdu dnes už lidé nekupují knihy a vše hledají vše na internetu (viz paní autorka kuchařky)? A jak může čekat, že prodá knihu, když ani sama žádnou nemá?

Mimochodem vždy je lepší si nejdříve přečíst klasika a pak se poptat babičky, maminky či kamarádek jak to dělají ony.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 7. 2011 20:34
Re: Proč vychází tak málo kuchařek od skutečných kuchařů?

Zas to berte tak, že dnešní holky vařit neumí. Maximálka špagety s kečupem (míchaná vajíčka jsou mimochodem kumšt). Tak je fajn, že jim někdo polopatě vysvětlí, jak se dělá jíška, jak udělat cibulku a jak upéct kuře. Babičky vždy nejsou v rodině. Nehledě na to, že mladší babči taky vařit neumí.

0 0
možnosti

TondaN

5. 7. 2011 9:44
my

ho zase velmi často tři dny jíme:-)

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 7. 2011 20:32
Re: my

To to děláte z půl krávy, ne?;-D

0 0
možnosti

Catullus111

4. 7. 2011 21:23
I bez talentu se dá úspěch vydřít

Matematicky vzato se dá i bez talentu úspěch vydřít. Ale vždycky je to poznat. Mezi bohem nadanými ti bez talentu budou vždycky vyčnívat. Obdivuji fakt, že jsou mezi námi i tací, kteří dokáží prodat i to, co vlastně moc dobře neovládají. V tomto konkrétním případě se nedá upřít snaha. Ta je zjevná a matematičky jsou zvyklé postupovat vždy systematicky. Dáma promine, ale já jí toho moc nevěřím. Celé je to neosobní, prokalkulované a studené. Já studené jídlo nerad. Gentleman uvnitř přeje dámě i tak hodně úspěchu na cestě na Olymp. Není přeci ostuda dojít jen k úpatí.

0 0
možnosti

Brambora Telecí

4. 7. 2011 17:20
Asi si nechám do občanky zapsat druhý jmeno ROCKY

;-DRv

0 0
možnosti

ika

4. 7. 2011 13:31
Mám dotaz,

když jako vysokoškolačka "dělala učňák", musela s ostatními probírat všeobecně vzdělávací předměty?

0 0
možnosti

šikovná holka

4. 7. 2011 13:53
Re: Mám dotaz,

To asi záleží na domluvě se školou.. Znám několik lidí, co šli třeba z gymplu na učňák a znovu maturovali.. U maturity nemuseli dělat znovu zkoušky z ČJ atd., ale zkoušky např. z dějin umění složit museli. Stejně tak nemuseli chodit do hodin, kde se ČJ vyučoval.

0 0
možnosti