Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jaké svatební dorty jsou in? Lehké, ovocné a s živými květy

Je ozdobou každé svatby a bude na mnoha fotkách. Ne, nemluvíme o účesu nevěsty, ale o dortu. Podle něj hosté často poznají, jaký mají novomanželé vkus a chuťové pohárky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kabalenka

hájek vede

my měli výbornej svatební dort od Hájka-klasický ovocný jahodový dort v té největší velikosti srdce s lehkým krémem okolo 600, pochutnalo si 19 lidí a ještě zbylo.

0/0
12.6.2011 15:37

chudacek.blbecek

Marcipán

Co já vím, tak většina cukrářek nepotahuje dorty pravým marcipánem, ale fondánem, který se líp přibarvuje a snáz se s ním pracuje. Ale taky mnohem hůř chutná, je to taková umělá hmota.

0/0
7.6.2011 12:21

Cleopatra

Re: Marcipán

Fondantu se zrejme take rika cukrova krusta, foto c.1.

Dorty c.1, 2 a 4 nejsou potazene marcipanem ale fondantem. Mate pravdu, ze se lepe barvi a lepe se s nim pracuje. Marcipan se rad trha protoze obsahuje mandlovou moucku. Jeho prirozena barva je kremova a nelze z nej udelat bilou polevu. Ve Velke Britanii se marcipan pouziva jako prvni potah slavnostniho dortu pod fondant.

0/0
9.6.2011 12:15

BarikaS

Medovník místo dortu

My měli na svatbě domácí medovník - a to z toho důvodu, že jsme měli svatbu ve středověkém duchu a klasický načančaný dort by se nám nehodil. Nakonec - dobře se krájel, všem chutnal a hodil se, takže proč ne.

0/0
6.6.2011 13:55

i-vet

Na těch fotkách

vypadají všechny nádherněR^ Cukrářky jsou velmi šikovné. Ale tytéž krásné  umí a dělá na svatby i pro děti  naše sousedka z domácích surovin s cenami do stovekR^

0/0
6.6.2011 13:31

Scarlett from Scottland

dortová moda

šatová moda, a celej ten byznys kolem svateb je opravdu na zapřemýšlení, nezdá se vám? :-)

+1/0
6.6.2011 7:24

DahliaPinata

Dorty z cukrárny

Nevím jak kde, ale nemohu narazit na cukrárnu, která by dělala dobré cukroví a dorty. Piškotové těsto je většinou docela suché a krémy jsou instantní a bez jakékoliv chuti, šlehačka je rostlinná. Většinou je to naprosto nejedlé, všechno to chutná stejně a tak nějak umělohmotně. Nezbyde, než upéct doma. A pokud jde o zdobení, v cukrárnách mají stále růže z nepravého mléčného marcipánu, málokdy se uvidí něco trošku kreativního.

0/0
5.6.2011 23:45

s(h)arka

Re: Dorty z cukrárny

Cukrárna v Rohovládově Bělé....;-)

0/0
6.6.2011 7:04

chudacek.blbecek

Re: Dorty z cukrárny

Jestli sháníš svatební, tak ti neporadím, ale výborné kavárenské dorty dělá Kokino a Kolbabova kavárna.

0/0
7.6.2011 12:15

kabalenka

Re: Dorty z cukrárny

nevím, odkud jsi, ale v Praze dělá výborné dorty Hájek

0/0
12.6.2011 15:34

s(h)arka

výroba dortu.....

http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU&feature=fvw

0/0
5.6.2011 19:11

olusak

proč tolik peněz, když se to stejně hned sní....

Některé výtvory jsou tak krásné, že je to skoro škoda. My měli taky medovník, ale obyčejný, nijak nepřizdobovaný, klasický jednopatrový za 350 Kč. K tomu, pro ty, kdo medovník nemusí, lehký ovocný dělaný do pekáčku na váhu z jedné úžasné cukrárny v Turnově. ;-) Žádné zdobené květinami a figurkami za tisíce. Nám to stačilo. Každému co jeho jest.

0/0
5.6.2011 18:46

.MichaL

a co trocha inspirace odjinud..

..než ze svatebního mainstreamu?

http://farm4.static.flickr.com/3054/2988534008_07e5bd14d9.jpg

http://images.pinkcakebox.com/cake452.jpg

http://www.cakechannel.com/images/wedding-cake-by-jenny-thompson-21285890.jpg

http://images.pinkcakebox.com/cake810.jpg

0/0
5.6.2011 18:05

chudacek.blbecek

Re: a co trocha inspirace odjinud..

Čím je vzhled dortu komplikovanější, tím míň věřím, že bude dobře chutnat.

0/0
7.6.2011 12:22

vaka

Medovník

My jsme si nechali na svatbu udělat speciální svatební medovník - přímo u originálního výrobce. Byl naprosto úžasnej, třípatrovej a za necelé 2 000,- Kč.

Navíc vydržel transport i uchování do druhého dne - do svatby. Doporučuju :-)

0/0
5.6.2011 10:51

opportunity

Re: Medovník

Medovník vydrží několik měsíců. Ale na svatbu bych si ho nedala. Děláme ho doma už 30 let, ale v poslední době je na každém rohu, takže trochu inflace.

0/0
5.6.2011 11:50

net.Xtreme bojuje s eXtrémismem

No, pokud budu mít někdy svatbu

Tak asi bude i dort hodně out;-D

0/0
5.6.2011 10:05

Kytickaa

Re: No, pokud budu mít někdy svatbu

No můžete mít třeba jako jedni metalisti dort s upíry jako nevěstu a ženicha na upířím hradě... To dělala švagrová jednomu páru :-)

0/0
5.6.2011 18:35

aza_

vdala jsem se šťastně i bez dortu

+1/0
5.6.2011 9:11

t.varga

Re: vdala jsem se šťastně i bez dortu

nápodobně ;-)

0/0
8.6.2011 15:16

Escoto

Já nevim proč...

...se tohleto musí řídit zrovna podle toho co je "in" a ne co má třeba tradici v rodině, nebo co se novomanželům líbí bez "diktatury" různých módních časopisů.

0/0
5.6.2011 8:47

opportunity

Re: Já nevim proč...

Nemusí, může. Dělej si co chceš.

0/0
5.6.2011 11:48

t.varga

dobrý den

Jaké svatební dorty jsou in? přece svatební :-)

myslím že právě na takovýhle články vám sem muži chodí.. mňam :-)

0/0
5.6.2011 8:15







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.