- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No, tomu, čemu říkají vznešeně bramborová tortilla, se u nás doma odjakživa říkalo bramborová omeleta a je to normální rychlá večeře. Ještě tam teda dáváme kousek kabanosu, případně nahoru nastrouhat trochu sýra. Posypat petrželkou a s krajícem chleba a troškou kečupu je to parádní večeře.
A když dáte místo brambor zbylej bramborovej knedlík od nedělního oběda, tak máte klasický "knedlík s vajíčkem". Ale to není dostatečně high cuisine, že
Tortilla je original jmeno tradicnho spanelskeho jidla, take zvane spanelska omeleta. Jmeno je fakt a nic vzneseneho na tom neni.
nejdřív jsem této kombinaci moc nevěřila, ale je to úžasné.
A taky tam dáváte tu mandli? Ta mi tam nějak nesedí (spíš konzistencí než chutí).
takže kostka špeku zalitá panákem slivovice?
Většinou to bývá prostě jen malá porce masa nebo ryby v omáčce, která se jí vidličkou. Když už to musíte překládat, správnější termín je "předkrm", buď teplý nebo studený. Když ochutnáte dvě až tři, jste po večeři.