Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tapas: vykouzlete tak trochu jiné jednohubky

Zapomeňte pro jednou na chlebíčky a jednohubky a nechte se inspirovat španělskou kuchyní. Uvidíte, že uzobávání "tapasek" podlehnete snadno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Rosinanta

bramvorová omeleta

No, tomu, čemu říkají vznešeně bramborová tortilla, se u nás doma odjakživa říkalo bramborová omeleta a je to normální rychlá večeře. Ještě tam teda dáváme kousek kabanosu, případně nahoru nastrouhat trochu sýra. Posypat petrželkou a s krajícem chleba a troškou kečupu je to parádní večeře.

A když dáte místo brambor zbylej bramborovej knedlík od nedělního oběda, tak máte klasický "knedlík s vajíčkem". Ale to není dostatečně high cuisine, že :-P

0/0
3.6.2011 11:15

Cleopatra

Re: bramvorová omeleta

Tortilla je original jmeno tradicnho spanelskeho jidla, take zvane spanelska omeleta. Jmeno je fakt a nic vzneseneho na tom neni.

0/0
12.6.2011 16:35

kabalenka

miluju švestky ve slanině

nejdřív jsem této kombinaci moc nevěřila, ale je to úžasné.

0/0
3.6.2011 10:51

Rosinanta

Re: miluju švestky ve slanině

A taky tam dáváte tu mandli? Ta mi tam nějak nesedí (spíš konzistencí než chutí).

0/0
3.6.2011 11:19

kabalenka

Re: miluju švestky ve slanině

bez mandle

0/0
12.6.2011 15:49

Cleopatra

Re: miluju švestky ve slanině

Svestky s mandli misto pecky a zabalene ve slanine patri k mode 70.let. Rika se jim Dablove na koni.

0/0
12.6.2011 16:37

bludickan

Švestky ve slanině

znám, ale pod názvem Valašské jednohubky.

0/0
3.6.2011 7:46

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Švestky ve slanině

takže kostka špeku zalitá panákem slivovice?

0/0
3.6.2011 8:07

bludickan

Re: Švestky ve slanině

Ne, špek ve slivovici to je Valašský koktejl ;-)

0/0
3.6.2011 10:59

váš účet byl vzrušen

Tapas nemusí nutně být na jedno sousto

Většinou to bývá prostě jen malá porce masa nebo ryby v omáčce, která se jí vidličkou. Když už to musíte překládat, správnější termín je "předkrm", buď teplý nebo studený. Když ochutnáte dvě až tři, jste po večeři.

0/0
3.6.2011 5:21

beertits

tapas

A já četl: Trapas: vykouzlete tak trochu jiné jednohubky

0/0
3.6.2011 0:26







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.