Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hovězí tatarák zná každý. Vyzkoušejte i jiné maso nebo jen zeleninu

Pořádná vrstva správně ochuceného syrového masa namazaná na očesnekovanou topinku... Taky už se vám sbíhají sliny? Přitom se nemusíte držet jen hovězího masa. Variací na tatarský biftek jsou desítky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

orinka3

pošírované vejce??

Nebylo by srozumitelnější napsat ztracené?8-o

0/0
16.5.2011 18:19

Lotus II.

Re: pošírované vejce??

nebylo

0/0
20.5.2011 17:00

medved.m

Kristovanoho

Tatarák ze zeleniny 8-o

To mi připomíná, jak kdysi čerstvě navrácená do vlasti Lenka Kořínková - jinak známá vegetariánka - popisovala v rádiu přípravu nějaké své "kuřecí speciality".

Jsem si to začal psát - že to jako doma zkusíme, to víte, nějaký úžasný recept až z daleké Austrálie! - a furt jsem čekal, kdy tam přijde to kuře!

Co myslíte? Přišlo? ;-D

0/0
6.5.2011 23:28

Alowen

Re: Kristovanoho

A byl by problém tam to kuře přidat? ;-D

Ale jasně, to je jak whisky se sodou bez whisky ;-D

0/0
10.5.2011 13:10

Alowen

Mnamka

Mě čeká tatarák v pátek 13. a už se nemůžu dočkat. Je to fakt bašta, ale jen z hovězího, jinej mi nechutnal

0/0
6.5.2011 14:31

veskawesi

Malá uměna

tatarák z lososa, ale uzeného. a tatarák z krůtího masa!

0/0
6.5.2011 14:15

mysliveček

Pro ty hlupáky, co by "nikdy nejedli syrový maso":

Člověk by se ani nevyvinul, kdyby jeho prapředci nezačali jíst maso. Oheň samozřejmě neznali, kořist přirozeně jedli syrovou. Teprve masitá potrava umožnila vývoj mozku a tím pádem rozvoj inteligence, řeči, řemesel atd. a tím pádem celé lidské civilizace. Jíst syrové maso je pro člověka naprosto přirozené, ba dokonce přirozenější, než tepelně upravené.

0/0
6.5.2011 13:10

chudacek.blbecek

Re: Pro ty hlupáky, co by "nikdy nejedli syrový maso":

Akorát už na to nemáme ty správné zuby, tak se nám to musí škrábat.

0/0
6.5.2011 13:18

Petrik73

Re: Pro ty hlupáky, co by "nikdy nejedli syrový maso":

Přirozené? Myslíte, že jsme vybaveni stejně, pro konzumaci syrového masa, jako naši předci? Tepelná úprava byla dalším vývojovým krokem.

0/0
6.5.2011 13:19

mysliveček

Re: Pro ty hlupáky, co by "nikdy nejedli syrový maso":

To nevím, ale faktem je, že syrové maso je dobře stravitelné a má samozřejmě vyšší obsah vitamínů. Proč bychom pro konzumaci syrového masa neměli být vybaveni? Čím vybaveni? Neslyšel jsem o ničem takovém.

0/0
6.5.2011 13:43

Petrik73

Re: Pro ty hlupáky, co by "nikdy nejedli syrový maso":

Naši předci, kteří se živili syrovým masem, měli větší a silnější zuby. Předpokládám, že i jejich žvýkací svaly byly silnější.

0/0
6.5.2011 14:16

windy city

Re: Pro ty hlupáky, co by "nikdy nejedli syrový maso":

podobný jako žralok

0/0
6.5.2011 15:15

illes

Re: Pro ty hlupáky, co by "nikdy nejedli syrový maso":

To sice ano, ale od té doby se člověk přece jenom trochu změnil, změnila se i je fyziologická výbava a ta se od doby pravěku liší.

0/0
6.5.2011 18:38

trasa G brněnského metra

Recept mého kuchaře ...

Hovězí svíčková (nebo hovězí zadní z mladého býka), sůl, pepř, olej, žloutky, cibule, sladká paprika, pálivá paprika, hořčice, kečup, worchester, sojovka ... :-P

0/0
6.5.2011 12:46

chudacek.blbecek

Re: Recept mého kuchaře ...

Důležitý jsou ale poměry a způsob přípravy :-)

0/0
6.5.2011 13:06

trasa G brněnského metra

Re: Recept mého kuchaře ...

Tak to každopádně ... :-P

0/0
6.5.2011 13:14

chudacek.blbecek

Re: Recept mého kuchaře ...

Jak říká petřík dole, díky za nic :-/

0/0
6.5.2011 13:16

trasa G brněnského metra

Re: Recept mého kuchaře ...

Každému chutná jiný poměr. Já zastávám názor, co nejméně papriky, worchestr a sojovky, aby vynikla chuť masa, naopak cibulí nic nepokazíš, ale také s mírou ... :-P

0/0
6.5.2011 13:27

chudacek.blbecek

Re: Recept mého kuchaře ...

Akorát takhle, jak říkáš, ti to naservírujou v každé hospodě, kde sojí za to si tatarák dávat a ve většině, kde ne :-)

0/0
6.5.2011 14:09

Petrik73

Re: Recept mého kuchaře ...

Díky moc. Na oplátku prozradím recept od mého kuchaře na naprosto dokonalý guláš. Hovězí maso, olej, cibule, voda, paprika. Budete se olizovat.

0/0
6.5.2011 13:10

trasa G brněnského metra

Re: Recept mého kuchaře ...

Nic moc. Co sůl, pepř, gulášové koření, česnek, majoránka, chléb na zahuštění, ocet, hořčice, kečup, houby?:-P

0/0
6.5.2011 13:16

Petrik73

Re: Recept mého kuchaře ...

Tak ten můj kuchař vaří v závodce. Tvůj recept je vymazlenej.

0/0
6.5.2011 13:19

trasa G brněnského metra

Re: Recept mého kuchaře ...

:-P

0/0
6.5.2011 13:27

chudacek.blbecek

Re: Recept mého kuchaře ...

Vyhoď gulášový koření, hořčici, kečup, česnek, houby, přidej MASO!!!! nový koření, bobkovej list, kmín, sádlo, sladkou papriku a cibuli a dohodneme se.

0/0
6.5.2011 13:20

trasa G brněnského metra

Re: Recept mého kuchaře ...

Na gulášovém koření a česneku se shodneme. Sušených hub dávám jen pár, na chuť, stejně tak jako 1 lžičku hořčice a kečupu. S masem samozřejmě počítám. Se sádlem místo oleje též souhlasím ... :-P

0/0
6.5.2011 13:25

chudacek.blbecek

Re: Recept mého kuchaře ...

Když dáš dobrý maso a sádlo a správně opečeš cibuli, můžeš se na kečup a hořčici vykašlat, protože už chuť nebudeš muset nahánět. Navíc ještě můžeš guláš podlívat vývarem místo vodou a to už by kečupem vůbec nekazila, u kvalitní hořčice váhám, ale mysím, že je tam spíš navíc. Houby vidím jako optional :-)

0/0
6.5.2011 14:08

svarak_z_krabicaku_reborned

Re: Recept mého kuchaře ...

K tomu koření - trocha tymiánu není na škodu. Kečup do guláše nepatří (fuj), troška hořčice by se dalal toleraovat, ale osobně ji tam nedávám.

0/0
9.5.2011 13:50

chudacek.blbecek

Re: Recept mého kuchaře ...

Tak když už tam máš majoránku, můžeš dát tymián stejně tak jako oregáno. Proti čemu jsem protestovala bylo "gulášové koření". Možná jsem si to představila špatně, ale napadl mě pytlíček červené soli od vitany. To by se mělo zakázat.

0/0
9.5.2011 13:59

Amanita phalloides erectus

***

Já dávám ještě navíc do tataráku jednu tajnou přísadu.

0/0
6.5.2011 11:08

abdullah

Re: ***

A já se na zadku škrábu ukazováčkem pravý ruky. (informační hodnota stejná)

0/0
6.5.2011 11:23

Amanita phalloides erectus

Re: ***

cos tím chtěl říct slimáku ?

0/0
6.5.2011 11:38

Maxx12 III.

Re: ***

že nemusíš hrát Zagorku, a říct to rovnou. A pokud s tím chceš machrovat, tak to můžeš někde, kde to někdo ochutná, pro nás ta informace opravdu nemá přínos

0/0
6.5.2011 11:47

Amanita phalloides erectus

Re: ***

dobrá, prozradím to. Ta tajná přísada je - syrové maso.

0/0
6.5.2011 11:52

chudacek.blbecek

Re: ***

Fuuuj, takovej tatarák bych teda nejedla ;-D;-)

0/0
6.5.2011 13:07

trasa G brněnského metra

Re: ***

Kapku sojovky a trochu kečupu ... ;-)

0/0
6.5.2011 11:50

Brundi

To mi nemeli delat!

Ja bych si taaak dala tatarak! :-/

0/0
6.5.2011 10:53

chudacek.blbecek

Re: To mi nemeli delat!

přesně

0/0
6.5.2011 13:07

Brundi

Re: To mi nemeli delat!

Kdyz ja ho ted ani nemuzu. ;-(

0/0
6.5.2011 13:24

chudacek.blbecek

Re: To mi nemeli delat!

No ne, že bych měla pogratulovat? :-)

0/0
6.5.2011 14:05

Brundi

Re: To mi nemeli delat!

Joo, na gratulaci to bude jeste az za nejaky ten patek. ;-D

0/0
6.5.2011 14:34

chudacek.blbecek

Re: To mi nemeli delat!

Já myslím, že už teď je to na gratulaci a pak to bude na velkou gratulaci ;-)

0/0
6.5.2011 14:56

Brundi

Re: To mi nemeli delat!

Hehe, dik moc. ;-)

0/0
6.5.2011 15:07

PAVEL5

syrové maso

může žrát jedině úplné howado :-P a už se těším na reakce potrefených hus :-)

0/0
6.5.2011 9:42

trasa G brněnského metra

Re: syrové maso

Omlouvá tě pouze tvůj věk ... :-P

0/0
6.5.2011 9:45

PAVEL5

Re: syrové maso

kolik?

0/0
6.5.2011 9:51

trasa G brněnského metra

Re: syrové maso

5 ... ;-)

0/0
6.5.2011 13:30

PAVEL5

Re: syrové maso

42 ;-), je mi jasné, že ve 12 to ještě nechápeš, ale k tomu časem dojdeš, neboj :-P

0/0
6.5.2011 14:14

Petrik73

Re: syrové maso

Třeba neni mladej. Třeba je jenom hloupej.

0/0
6.5.2011 10:17

chudacek.blbecek

Re: syrové maso

Akorát že z toho nevyroste :-/

0/0
6.5.2011 13:08

PAVEL5

Re: syrové maso

fantasticky výstižný nick, to oceňuji, ne každý je tak sebekritický R^

0/0
6.5.2011 14:16







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.