Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Recepty na slané koláče a štrúdly, po kterých se hned zapráší

Slané koláče a záviny z listového těsta mají jednu "nevýhodu": často nestačí ani vychladnout a už zmizí z tácu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

veraliz

slanina

Do toho cibulového bych dala ještě slaninku, aby to mělo pořádnou vůni :)

0/0
19.3.2011 20:04

Labia Majora Zemanová

...

Losos, kozi syr, wannabe fancy smancy Rv

0/0
18.3.2011 19:44

psika

picušky

Zkuste:

Rozválet listové těsto a potřít směsí rozšlehaného vejce s pizza kořením.

Vrstvy salámů a nastrouhaného sýru.(můžou být různé druhy i množství).

Dle chuti olivy,tuňák,kečup,cokoli vhodného.

Stočit do závinu a nakrájet na cirka 1cm plátky.Dát na pečící papír potřít zbytkem vajec a dobrou chuť

0/0
18.3.2011 19:36

wrah

Re: picušky

Vynikající jsou kousky sušených rajčat. Každopádně jde o vynikající jídlo, doba přípravy je vlastně asi pět minut, pak se to již peče samo.. A i mě žroutovi to krásně stačí jako hlavní jídlo.

0/0
18.3.2011 20:58

Toranoko

Re: picušky

ja delam z listoveho i neplnene "susenky" jen rozvalim, nakrajim, posypu ci potru korenim, a mnam.. je to i celkem barevne a taky to rychle mizi :-)

0/0
18.3.2011 21:48

_m-

Re: picušky

Slané tyčinky, nejoblíbenější vánoční cukroví mého bratra ;-)

Mohu-li poradit - zkuste zhňácat měkký tvaroh, hladkou mouku a máslo v poměru 1:1:1 (špetka soli), nechat chvilku (nebo přes noc) v ledničce a vyrábět tytéž slané sušenky z tohohle. Je to fakt lepší než listové těsto. vynikající - potřít rozšlehaným vejcem a posypat sekanýma mandlema. Ale i s kmínem, mákem, paprikou, strouhaným sýrem....... se vším.

0/0
19.3.2011 9:43

marketka13

Re: picušky

omlouvam se za asi uplne blbou otazku - kdyz tam zamotate vsechny ty ingredience a pak nakrajite (predpokladam jeste syrove?) na 1 cm platek, to se to v troube 'nerozjede'? Co je vyslednym produktem? Pac ja jsem jednou delala slany strudl, dala jsem tam salam, sunku, syr, houby na slanine, tak ruzne), vonelo to krasne ale vypadalo to ne-krasne (takovej trosku sajrajt, nejak to pustilo stavu a prusvih byl na svete). Prominte, ze se takhle hloupe ptam ale varim jako prase cvicky a chtela bych obcas neco, co vytahnu z trouby a nemusim se stydet (ale zase at to moc dlouho netrva ;-).  Moc dekuju za odpoved a preju hezky den, M.

0/0
19.3.2011 1:35

psika

Re: picušky

Nebojte se toho.Závin ještě syrový nakrájejte a dejte na pečící papír položený na plechu a pak do trouby a péct do zlatova nebo i trochu déle.

Je to rychlovka a nakažlivé jak brambůrky.Před dvěmi týdny jsem je dělal na oslavu narozenin ze dvou půlkilových balení a vyhrálo to nad chlebíčky,jednohubkami aj.

Můžete vyzkoušet i závin nekrájet a vcelku upéct a nakrájet až po upečení.

Listové těsto,vajíčko a pizza koření, salámy,eidam, mozzarela,niva, zavinout potřít vejcem, nakrájet na papír a do trouby a pak fitness :-)

0/0
19.3.2011 10:06

marketka13

Re: picušky

Dekuju moc za odpoved a za radu - zkusim tu variantu krajeni jeste pred pecenim, libi se mi predstava 'jakoby susenek'. Snad to klapne. Do fitness pujdou ostatni, ja kdyz varim, tak uz nejim a navic nejim zvirata  - ale je fakt, ze lostove testo zrovna dietni neni a to ochutnavani... ;-). Vyzkousim to brzy, mame nejakou oslavu, tak mi, prosim, drzte palec a jeste jednou DIK! Hezky vecer, M.

0/0
19.3.2011 20:45

orinka3

ACH JO

Existuje ještě jiné těsto, než listové? Já čekala nějaké recepty...

0/0
18.3.2011 15:03

ODSCSSD 5

Re: ACH JO

urcite.. napriklad smichej pomazankove (nebo normalni) maslo s moukou.....

0/0
18.3.2011 17:18

Toranoko

Re: ACH JO

Jisteze... treba odpalovane, klasicky francouzsky quiche taky neni z listoveho.. ale listove je asi nejsnaze dostupne jako polotovar, tudiz je s nim minimum prace :-)

0/0
18.3.2011 21:50

_m-

Re: ACH JO

Normální kynuté - akorát vynecháš cukr. Když byli kluci malí, tak milovali "buřtové buchty". Klasické buchty, jejichž náplň je uzenina s hořčicí. Ovšem ani s buchtama se špenátem nepohrdli........

0/0
19.3.2011 9:50

Aha_jo

...

Není nad zlatou šunku či jiný měkčí salám (debrecínka, moravské uzené...) a eidam v listovém těstě.;-)

0/0
18.3.2011 9:23

bob3

Re: ...

souhlasím,je to tak

0/0
18.3.2011 10:26

Lukas1000

Re: ...

Hmmm......az na ty kila, ale cert to vem, zjiem jen jednou.

0/0
18.3.2011 10:43

halagajda

Re: ...

;-)R^

0/0
18.3.2011 13:41

kde_to_zije_tam_je_mattoni

Re: ...

+ tenčí vrstvu špenátu... ;-)

0/0
18.3.2011 10:50

bjerndi

Re: ...

ja chciiiiiiiiiiiiiiiii

0/0
18.3.2011 13:04

pibito

Re: ...

a jeste to zalit tunou kecupu a dovnitr narvat podravky co se ji tam vejde, at to ma univerzalni ceskou chut... :-/

0/0
18.3.2011 12:56

Lotus I.

Re: ...

souhlasím, ať žije kuchařka mladých hospodyněk, by jeden blil... eidam na hrad

0/0
18.3.2011 13:16

abraxas130

Re: ...

co máte proti eidamu? Nemá pachuť, nesmrdí, není "divnej", prostě sejr jak má být.

0/0
18.3.2011 16:25

Dilvish

Re: ...

jj, my "fajnový šmekři" si mezi šunku a sýr ještě přidáme notnou dávku cibule... :-):-)

0/0
18.3.2011 17:46







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.