Diskuze

Josef Duben: Pangase se nebojte, obědval jsem ho v neděli

Napřed dioxinové maso z Německa, pak vajíčka, teď podezřelé ryby pangas z Vietnamu. Jak se vlastně provádějí kontroly, aby se do českých obchodů nedostaly ty závadné? On-line odpovídal mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

stefi_ul

16. 3. 2011 13:29
Tak to teda dobrou chut...

Jen si dejte pangase, kdyz vam to chutna...

Ryba, ktera zije v deltach nejvetsich a nejspinavejsich rek Vietnamu, proc ne....

Kdyz to zalejete tunou nejakych korenenych omacek, treba tomu date i chut. Nicmene ac ruzne testy prokazaly, ze Pangasius k nam dovazeny je nezavadny, tak je to na SLADKOVODNI rybu zbytecne drahej spas. To je lepsi si dat neco z domacich ryb. Ja mam rad dravce. Stiky, candaty. To jsou ryby bez tuku a chut maji bajecnou. Kdyz sezenete uzeny, je to lahoda a slast. To staci bud upect, nebo jen ohrat v mikronce a udelat k tomu kasi a mate super obed.

Pokud nekdo chce morskou rybu, vyber je pomerne velky. Od levnejsich druhu tunaku, ci exotiky jako Morsky das.

Proc si ale nedat treba nejakeho lososa?? I tady je pomerne slusny vyber od levnejsich druhu. Jezte ryby, ale s rozumem. Pangas je nic o nicem.

0 0
možnosti

KarelV

16. 3. 2011 10:35
Měli jsme pečeného pangase se zeleninou...

... a maso chutnalo po amonné soli...   Blééé...   (je mi záhadou, proč?!)  :-P

0 0
možnosti