- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
prosím co znamená "silná" pšeničná mouka, je to mouka hrubá ?
pečeme chleba, vyrábíme máslo, sýry i tvaroh, udíme salámy a klobásy
ušít boty taky není žádná věda - spíchnete to za víkend, šaty se zvládnou na šicím stroji
ovoce a zeleninu si nasbíráme na polích a v sadech za městem
bicykl a automobil jsem si sestavil sám dle návodu v ABC
zapomněl(a) jste, že si pěstujete vlastní len a ve skleníku bavlnu na ty šaty. jo, u té bavlny ve skleníku ještě nějaký ten indigovník.
Doma již více jak tři roky chleba nekupujeme, domácí pekárna to vyřeší a víte co jíte. Nejprve to byla jedna, dnes již cca tři. Dí se v tom dělat i více věcí než jen chleba. Ze začátku jsme dělali chleba za směsí, ale dnes si stačí kupit jednou za čas chlebovou mouku žitnou a pšeničnou - 1 kg cca za 15 Kč - na jeden chleba zhruba 150 g z každého balíčku, hladkou mouku - na jeden bochník cca 250 g a droždí. Vyjde to levněji než ty kupované "chleby" a je to tak pět minut přípravy a dvě až tři hodiny za Vás pracuje pekárna.
Chleba z domácích pekáren nemá s chlebem nic společného. Je to taková veka nebo ciabatta.
tak přestaňte pořádat nájezdy na Penny nebo Lidl, kdykoli se objeví v letáku párek za 25 korun kilo !!! Pekárny vám upečou chleba, že se jen oblíznete. Pravda nebude stát 15 korun, ale určitě to výjde levněji než směšné klohnění doma podle návodu v článku. Čecháček by snědl z podsebe jen když to bude o korunu levnější a zároveň u piva blokotá, jak už jídlo není to co dřív.
Tlučeme si máslo na domácí chléb
Udíme Poličan
Odlévání Bompari
doma vyrobené máslo jsem nedávno zkoušela a zas taková piplačka to není. S mixérem to jde snadno. A takový domácí salámek, hmm
Už jsem alergická na bažení po ceně na úkor kvality (tím chci říct, že nejsem tak bohatá, abych si za dvacku koupila 1,2 kg chleba, kterej za dva dny vyhodím, protože je prostě odpornej a nedá se ani ukrojit - drolí se). Po nocích nebudu spát, budu si péct chleba a vařit šunku - ta se taky nedá pořádně sehnat, max. obsah masa bývá 80% - a když je kvalitní, je v Česku nehorázně předražená - to neplácám do vody, to vím. Takže někde splaším šunkovar a udělám si kilo pravý libový šunky bez éček, sóji a napíchané vody. Anglickou udíme jednou za čtvrt roku, domácí správně nasolený maso se mi do dalšího uzení v lednici nezkazí. A ta chuť! Už mi jen zbývá naučit se vařit pivo. Na pěstování zeleniny bohužel nemám zahradu :-(
Madame, mluvíte mi z duše. Na rozdíl od vás mám zahradu, ale nemám (zatím) kde udit maso nebo slaninu. Supermarketová zelenina je buď bez chuti, nebo naopak chutná třeba po mýdle (rychlené kedlubny), rajče nesmíte upustit, nebo vyskočí jako tenisák. Chleba jako takový se mi zatím moc nedaří, ale zato třeba dalamánky už dobře. Víno si pěstuju sám, ev. dělám z višní (vyrovná se dobrému stolnímu). A na to pivo se taky kouknu. Chmel se dá sehnat po internetu a to by v tom byl čert...
domácí jsem dělala jen jednou ale byl moc bílý, synovi přesto chutnal. Kvůli pracnosti a délce přípravy domácího chleba volím kupovaný, ale zatím jsme v Praze objevili je dva druhy chleba, které nám chutnají. jedná se o chléb Horal z Globusu a Kauflad peče chléb , který nazval Chléb se zářezy a ten nám také chutná. A který chutná vám??
Svého času jsme kupovali Prontík či jak se jmenoval, nevím, jestli se ještě peče, nebo maďaršký. Dneska kupuju samožitný, mají ho v některých pekárnách a nám chutná, ovšem nemusí chtnat všem, protože je tmavý a tužší.
to jsem se taky chtěla zeptat - chápu silný vývar nebo silnou kávu, ale ve spojení s moukou tápu
když domácí chleba, tak přece z kvásku! Přiznám se, že se mi ho ze žitné mouky nepovedlo doma udělat, pokaždé se to zkazilo, tak jsem si teď koupila kvásek v prášku ve Zdravé výživě a sbírám odvahu to z něj dělat
ale pečivo, které se jako chléb pouze tváří. Pravý domácí chléb se zadělává ze žitného kvásku, ne z droždí...
Jo, nas cesky. Ale pancetta neni vylozene ceska surovina, ze ne?