- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
podle receptu se určitě něco vyrobí, že by to ale byla lahodná pochoutka o tom silně pochybuji, ale tak co, třeba bude v Ldlu ztužený tuk v aci a ot o hlavně jde.
Takové články jdou přímo proti zdraví!
Ztužený tuk a kakao (o co, že tam někdo nacpe Granko) jsou zvěrstva nejvyššího stupně. Ale hlavně k tomu přibalit článek "Jak se ochutnává čokoláda".
....toje teda kvalitni cokolada
Dneska neni problem si koupit kvalitni cocoa butter!!!!
Cely ten clanek nema smysl.
Je až obdivuhodné, jak mohla autorka shrnout dlouhou historii do pár vět. A co věta to chyba. Zaprvé ano Kolumbus objevil Ameriku v roce 1492 (2011 - 519 = 1492, ale připlul až v říjnu, vzhledem k tomu, že je únor, tak je to 518 let), ale ke kakaovým bobům se dostal až při své 4. výpravě v roce 1502. Pár kakových bobů přivezl španělskému králi, kterému nechutnali. Hodnotu kakaových bobů objevil Cortés, kterého Aztékové považovali za reinkarnaci jejich boha a zahrnuli ho dary, mezi nimiž byla i kakaovníková plantáž. Zajímavé je i to, jak autorka píše, že kakaovník "tehdy" rostl v okolí Amazonky, když domorodé kmeny, které má autorka na mysli, byly okolo Mexického zálivu. Taky plete čokoládu jako nápoj a tabulku čokolády, kterou vymyslel van Houten. Prostě celý tento článek je špatný a myslet si, že si doma vyrobíme dobrou čokoládu je šílené.
co jsou u kazdeho clanku o jidle "takto se to nedela protoze jen ja mam spravny a jediny povoleny zpusob" mam jednu vecnou pripominku, tyto cokolady budou vzdy trochu drhnout mezi zuby diky kakau. ale protoze shanet kakaove maslo se ne kazdemu musi chtit a kakao ma skoro kazdy doma tak proc ne
ale přece tím že si uděláme čokoládu doma, se připravíme o ten nejkrásnější požitek? vždyť tady ještě pořád existuje nemalý množství těch co jí umějí udělat líp než já a proto se o to ani nebudu pokoušet :-) nemluvím samozřejmě o Milce a jí podobných ale v Německu, Británii nebo Francii existují malinkatý čokoládovničky který stojí za ten hřích.... Italská Amedei, britský Green´n Black, Divine nebo francouzi F. Pralus, M. Cluizel... http://www.cokolada.cz/cokolada-francois-pralus/
to je jako dělat si doma hamburgera podle McD receptury a říkat jak je to dobrý... nikdo to nebude ono !!!!
Na hamburgeru toho není moc co zkazit, navíc ho můžete udělat zdravější i chutnější než McD.
Čokoláda je trochu jiné kafe, navíc když to někdo vyrábí podle tohohle (stačí si přepočítat hmotnostní poměr a člověku je jasné co vyrobí... hrůzu co není ani na úrovni těch nejlevnějších hrůz)
když nevíte o čem píšete, tak o tom nepište, to jako já bych psal články o kvantové fyzice. Blející smajlík, ty recepty jsou hnus velebnosti.
Jsem docela přesvědčená o tom, že byste nemohl kvantové fyzice ublížit vícero, než bylo ublíženo čokoládě
kakaový bob je chuťově i aromaticky naprosto otřesný. Stačí kousek, člověk jde do kolen
A na to jste přišel jak? Čerstvé kakaové boby se podávají jako sladká tečka nokonec v těch nejlepších restauracích.
http://kulhankova.blog.idnes.cz/c/41345/Jak-spravne-jist-kakaove-boby.html