Diskuze

Čokoládu vyrobíte i doma, s kávou nebo se solí

Jestli před vámi tabulka čokolády nevydrží vcelku déle než pár minut, zkuste se téhle pochoutce podívat blíž pod alobal. Vyzkoušejte si její výrobu doma na vlastní kůži.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

Lola Roflova

13. 2. 2011 18:43
ztužený tuk o_O

podle receptu se určitě něco vyrobí, že by to ale byla lahodná pochoutka o tom silně pochybuji, ale tak co, třeba bude v Ldlu ztužený tuk v aci a ot o hlavně jde. Rv

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

13. 2. 2011 22:49
Re: ztužený tuk o_O

Takové články jdou přímo proti zdraví!

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Q

Queen_of_the_Hill

13. 2. 2011 8:52
Hlavně kvalitně!

Ztužený tuk a kakao (o co, že tam někdo nacpe Granko) jsou zvěrstva nejvyššího stupně. Ale hlavně k tomu přibalit článek "Jak se ochutnává čokoláda".

0 0
možnosti
P

purplepickle

13. 2. 2011 7:26
ztuzeny tuk....

....toje teda kvalitni cokolada;-D  

Dneska neni problem si koupit kvalitni cocoa butter!!!!

Cely ten clanek nema smysl.

0 0
možnosti
BL

Freyia

12. 2. 2011 23:16
tisíce let historie čokolády ve dvou odstavcích

Je až obdivuhodné, jak mohla autorka shrnout dlouhou historii do pár vět. A co věta to chyba. Zaprvé ano Kolumbus objevil Ameriku v roce 1492 (2011 - 519 = 1492, ale připlul až v říjnu, vzhledem k tomu, že je únor, tak je to 518 let), ale ke kakaovým bobům se dostal až při své 4. výpravě v roce 1502. Pár kakových bobů přivezl španělskému králi, kterému nechutnali. Hodnotu kakaových bobů objevil Cortés, kterého Aztékové považovali za reinkarnaci jejich boha a zahrnuli ho dary, mezi nimiž byla i kakaovníková plantáž. Zajímavé je i to, jak autorka píše, že kakaovník "tehdy" rostl v okolí Amazonky, když domorodé kmeny, které má autorka na mysli, byly okolo Mexického zálivu. Taky plete čokoládu jako nápoj a tabulku čokolády, kterou vymyslel van Houten. Prostě celý tento článek je špatný a myslet si, že si doma vyrobíme dobrou čokoládu je šílené.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

12. 2. 2011 22:37
na rozdil od tech pohlreichu v diskusi

co jsou u kazdeho clanku o jidle "takto se to nedela protoze jen ja mam spravny a jediny povoleny zpusob" mam jednu vecnou pripominku, tyto cokolady budou vzdy trochu drhnout mezi zuby diky kakau. ale protoze shanet kakaove maslo se ne kazdemu musi chtit a kakao ma skoro kazdy doma tak proc ne ;-D

0 0
možnosti
RB

maxulda

12. 2. 2011 21:19
Coko

ale přece tím že si uděláme čokoládu doma, se připravíme o ten nejkrásnější požitek? vždyť tady ještě pořád existuje nemalý množství těch co jí umějí udělat líp než já a proto se o to ani nebudu pokoušet :-) nemluvím samozřejmě o Milce a jí podobných ale v Německu, Británii nebo Francii existují malinkatý čokoládovničky který stojí za ten hřích.... Italská Amedei, britský Green´n Black, Divine nebo francouzi F. Pralus, M. Cluizel... http://www.cokolada.cz/cokolada-francois-pralus/

to je jako dělat si doma hamburgera podle McD receptury a říkat jak je to dobrý... nikdo to nebude ono !!!!

0 0
možnosti
RH

Ubaram

12. 2. 2011 23:27
Re: Coko

Na hamburgeru toho není moc co zkazit, navíc ho můžete udělat zdravější i chutnější než McD.

Čokoláda je trochu jiné kafe, navíc když to někdo vyrábí podle tohohle (stačí si přepočítat hmotnostní poměr a člověku je jasné co vyrobí... hrůzu co není ani na úrovni těch nejlevnějších hrůz)

0 0
možnosti
K

Krucipajs

12. 2. 2011 20:54
Hm,

když nevíte o čem píšete, tak o tom nepište, to jako já bych psal články o kvantové fyzice.  Blející smajlík, ty recepty jsou hnus velebnosti. ;-ORv

0 0
možnosti
Q

Queen_of_the_Hill

13. 2. 2011 9:17
Re: Hm,

Jsem docela přesvědčená o tom, že byste nemohl kvantové fyzice ublížit vícero, než bylo ublíženo čokoládě R^

0 0
možnosti
ML

fsp

12. 2. 2011 20:23
Stejně ty indiány nechápu

kakaový bob je chuťově i aromaticky naprosto otřesný. Stačí kousek, člověk jde do kolen

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

12. 2. 2011 23:51
Re: Stejně ty indiány nechápu

A na to jste přišel jak? Čerstvé kakaové boby se podávají jako sladká tečka nokonec v těch nejlepších restauracích.

http://kulhankova.blog.idnes.cz/c/41345/Jak-spravne-jist-kakaove-boby.html

0 0
možnosti
IN

chrobaktruhlik

12. 2. 2011 20:20
no

fuj, radši si koupím nugátovou pochoutku Zora !!

0 0
možnosti
A

aaida

12. 2. 2011 19:50
tu

sa mazu prispevky?

0 0
možnosti