Ona

Diskuze

Devět dobrých důvodů, proč jíst čokoládu

Chcete být zdraví, krásní a štíhlí? Dejte si denně kousek čokolády. Ona je totiž důkazem, že co je zdravé, může být zároveň i chutné. A to je dobrá zpráva úplně pro všechny, nejen pro čokoholiky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

generál Custer X.

27. 1. 2011 11:48
Devět dobrých důvodů, proč jíst čokoládu

1. mi chutná

2. mi chutná

3. mi chutná

...

9. mi chutná

0 0
možnosti

_m-

28. 1. 2011 11:41
Re: Devět dobrých důvodů, proč jíst čokoládu

R^

0 0
možnosti

kibl96

26. 1. 2011 11:32
prodluzuje zivot

1 cigareta zkracuje zivot o 5 minut

1l alkoholu zkracuje zivot o 1h

1 pracovni den zkracuje zivot o 8,5h

0 0
možnosti

tojsouveci

26. 1. 2011 11:21
Nezapomeňte!

Nezapomeňte se rozdělit se svým pejskem! :-)

0 0
možnosti

mio24

26. 1. 2011 9:42
Čokoláda prodlužuje život

"Podle Některých výzkumů, čokoláda prodlužuje život o jeden rok" - co je to proboha za blbost? Prodloužení života o jeden rok je neměřitelná veličina, navyše když jenom podle "některých výzkumů", tak to zřejmě znamená, že podle jiných to tak není. Další důvody jsou stejně pochybné, jako například, že čokoláda snižuje riziko zubního kazu, ale dále píšou, že to není čokoláda, ale kakao v ní, naopak cukr riziko zubního kazu značně zvyšuje. Takže bychom museli pít neslazené kakao ředěné vodou (mléko taky zvyšuje riziko zubního kazu), nebo neslazenou hořkou čokoládu - zkusil jsem to a věřte mi, není to žádný chuťuvý zážitek. S hubnutím je to stejně - snad je lepší nejít sladké vůbec ne? Prostě si nějaký čokoholik chtěl najít ospravedňení, proč se tím cpát dál. ;-€

0 0
možnosti

DuckEgg

26. 1. 2011 9:48
Re: Čokoláda prodlužuje život

Přesně tak. Když čtu podobné články, začíná se mi stýskat po nějaké cenzuře (ne politické, ale odborné), protože podle mě není v pořádku, když může kdokoli psát cokoli - i takové lži, logické nesmysly, polopravdy a pseudoargumenty... Rv

0 0
možnosti

DuckEgg

26. 1. 2011 9:26
To si zas objednal...

... Orion tenhle článek? Zas tak zdravá ta čokoláda není, tuky, jednoduché cukry a spousta dalších "zdravých" složek. A to nemluvím o celé řadě zdravotních obtíží nebo dokonce nemocí, které z jídelníčku čokoládu vylučují jako nevhodnou. Například lidem trpícím gastrofageálním refluxem teda fakt nepomůže. A to je věc, která trápí spoustu lidí, aniž by to nějak řešili... Prostě na OnanDnes už se zcela smazaly jakékoli bariéry mezi článkem a reklamou. Jděte do pr... Rv

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

26. 1. 2011 9:32
Re: To si zas objednal...

Mluvíš jako kdyby měl člověk tuky a cukry ze svého jídelníčku vyloučit a argumentuješ to tím, že jich přemíra škodí.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

25. 1. 2011 11:24
Fair trade

V Tescu se teď objevila fair tradeová čokoláda, výborná je třeba ta s vysokým obsahem kakaa a zázvorem. Pokud má někdo čokoládu rád, měl by se vykašlat na to, co kdo tvrdí v diskusi na idnesu a prostě ji jíst. Čokoláda s vysokým obsahem kakaa má zároveň vysoký moment uspokojivosti, takže jí stačí troška, ne celá tabulka. Plus žijeme jen jednou a kousek čokolády je pro tělo prospěšnější než třeba brambůrky. Člověk by se měl o svoje tělo starat a jíst nutričně hodnotné potraviny. Kakao k nim rozhodně patří.

0 0
možnosti

maxulda

25. 1. 2011 16:11
Re: Fair trade

na kvalitní fairtrade a organic čokoládu ale přece nemusíme čekat až jí dá do prodeje tesco ne? myslím že ten kdo má opravdu zájem o to jíst kvalitní (a třeba i fairtrade a organic čokoládu) si jí umí najít. Já jsem objevila nový e-shop http://www.cokolada.cz a musím říct že nevím co si vybrat dřív.... a nabízí i docela široký výběr z fairtrade a organic (bio) čokolád. Protože až když si člověk srovná etikety s obsahem zjistí z čeho všeho se dá čokoláda vyrábět.

0 0
možnosti

VYMÍTAČ BOLŠEVIKŮ

24. 1. 2011 22:43
eh

hlavni je, ze ta holka na fotce je prudce jedla...;-D

0 0
možnosti

pablo_arospede

24. 1. 2011 18:12
jasně

A pak se budeme divit, že jsou všichni jako prasátka. ;-D Hlavně si ty neřesti pořád donekonečna něčím omlouvejme... Já si čokoládu rád dám, ale jen při vzácných příležitostech (třeba o Vánocích, Velikonocích apod.).

0 0
možnosti

Vedoucí kolotoče bez koček

23. 1. 2011 13:33
Jasne, tuky, cukry, mlecna laktoza, arasidova drt, lecitin..

...vsechno strasne zdrave a vubec epesni. :-P Urcita prospesnost se da priznat pouze cokolade ze 100% kavovych bobu, ovsem na te si prilis nikdo nepochutna, je extremne horka (paradoxne chut 100% kavove cokolady vylepsuje pivo, ale to se k cokolade konzumuje jen v Anglii). Cokolada je sice vynikajici antioxidant, ale stoji taktez za vyskytem akne u mladych lidi (cokolada obsahuje lyzinaty lecitinu, ktere se ukladaji v pokozce), a taktez tyto lyzinaty jsou mirne navykove latky (navyk na cokoladu je projevem zavislosti), kdy jejich nedostatek privadi pocity podrazdenosti, vzteku a nervozity. V USA je cokolada na seznamu "medium-risk addiction" potravin, tedy potravin se strednim rizikem vzniku zavislosti, zatimco kofein je jen "low-risk", cili i zde je videt, ze cokolada zdaleka neni tak idealni, jak by se mohlo znat. A co se nachazi v lacinych cokoladach, o tom radeji

0 0
možnosti

deputy

23. 1. 2011 11:31
Důvody jako prase

Tomu říkám "vědecké zdůvodnění" prospěšnosti čokolády! Totální pitomosti na úrovni reklamních letáků. I tak věřím, že tomu spousta lidí bude věřit...

0 0
možnosti