Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Orient na talíři: Tikka Masala, kuřecí Tandoori a jehněčí špízy

Máte rádi orientální kuchyni plnou barev a vůní, které lahodí oku i chuťovým pohárkům? Vyzkoušejte klasiku indické kuchyně kuřecí Tandoori, Tikka Masala nebo jehněčí špízy ovoněné čerstvými bylinkami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

virus.iq

s(h)arka

s(h)arka - nenávidím tě a chcípni, mrcho. na nějakou hnusnou nemoc, nejspíš rakovinu a vyber si čeho, ty svině

0/0
10.4.2011 1:13

kabalenka

indická v Praze

Poraďte dobrou indickou restauraci v Praze.

0/0
21.1.2011 13:19

Roary

Re: indická v Praze

Já mám moc ráda restauraci u IP Pavlova Golden tikka - chodí tam i hodně indů  a pákistánců, kteří si ji pochvalují. Pokud máte rádi pálivou klasiku tak jim musíte při objednání říct, že chcete "klasiku" tj, pálivou, protože např. vindaloo je jedno  z nejpálivějších kari a pokud si ho tam objedná evropan tak mu nedávají "plnou dávku" ;-) to by jim u stolu uhořel bez placení.... Jinak pokud máte rádi vindaloo, můžete zkusit tohle, nemá chybu: http://www.gurmankoreni.cz/vynikajici-chutney-omacky-a-pasty/pasta-kari-vindaloo

0/0
27.3.2011 13:21

farafan

vindaloo

Po precteni clanku jsem si rek, ze si teda zajdu do nejake te indicke restaurace pochutnat na jejich specialitach. S kamosem jsem si dal kure vindaloo.

Prilohu jsme si dali cesnekovy placky. Placky byly gut, ale to vindaloo.....nevim jestli to udelali spatne nebo jak, ale pripadlo mi to jako normalni kureci gulash a s hromadou kari. Nemam rad kdyz vemu sousto do ust a citim na jazyku casti nerozvarenyho koreni, no a tady to bylo primo extremni. Se dvouma plznema, ktery k tomu byly opravdu potreba to stalo 350. 

Jestli mate nekdo tip na dobre udelany vindaloo, tak si necham rad poradit.

dik

0/0
9.1.2011 18:07

s(h)arka

Re: vindaloo

kuřecí a jehněčí vindaloo dělají skvěle v Pardubicích v indické restauraci GANGA, k nim jsme si dali placky plněné bramborami a česnekem a obyčejné placky...za dvě porce s pitím jsme platili taky 350,- ale chutnalo to skvěle, vaří tam totiž tuším nepálci na Indy jsem je netipovala a vaří skvěle a poctivě..žádný přizpůsobování Evropě...;-)

0/0
9.1.2011 19:13

farafan

Re: vindaloo

nas to stalo 350,- kazdyho....

0/0
9.1.2011 19:16

s(h)arka

Re: vindaloo

prokristapána! Tak to my tu máme ceny lidové....Ganga Pardubice má svoje stránky, tak si ji přes strýčka Googla najdi a až budeš poblíž, vzpomeň si a zavítej....

0/0
10.1.2011 10:49

chudacek.blbecek

Re: vindaloo

V Brně se všeobecne doporučuje TAJ, ale tam mají jídlo jen ostré, ale bez chuti. Daleko lepší je GOA http://www.restaurant-goa.cz/

0/0
10.1.2011 12:27

Lotus I.

Re: vindaloo

co to je Brno?

0/0
13.1.2011 16:18

culka

Byli jsme jednou

s přáteli v indické restauraci v Norwichi... člověk by si řekl, že tam si nemůžou dovolit takové prasárny jako někde, kam indická kuchyně teprve zvolna přichází. A ejhle... přátelé (Indové) se smáli každému jídlu, které jim přinesli. Na otázku, co je na tom tak vtipného, povídali, že pouze a jedině srovnání se vzpomínkou na autentickou verzi daného jídla. Ovšem jsem si jistá, že tohle by jim ani k smíchu nebylo.

0/0
9.1.2011 16:47

Kluuk

Hranolky nejsou orient...

je mi líto...Rv

0/0
9.1.2011 15:27

mattonka

Re: Hranolky nejsou orient...

to bylo první, co mě napadlo a článek jsem ani nečetla... dát k indickému jídlu hranolky je zhýralost

0/0
10.1.2011 8:29

Lotus I.

Re: Hranolky nejsou orient...

Blbost, vrať se do středověku. Smažený sýr je ryze česká záležitost - a jíme k němu snad houskový knedlík? Vzpamatujte se.

0/0
13.1.2011 16:19

Quick.

kdy už konečně

někdo redaktorům/kám prozradí, že je TEN HRANOLEK a ne ta hranolka, takže podáváme s HRANOLKY a ne s hranolkami

0/0
9.1.2011 15:22

chudacek.blbecek

Re: kdy už konečně

Tak si to najdi ve slovníku, přípustné jsou obě varianty. A zatímco ten hranolek označuje kromě jídla i malý hranol, ta hranolka je jen jídlo.

0/0
10.1.2011 12:09

opportunity

Koření Tandoori a koření Masala...

to je jak koření na guláš, stejná vypovídací schopnost :-(

0/0
9.1.2011 14:39

LenaJil

Re: Koření Tandoori a koření Masala...

Souhlasím, masala je výraz pro koření a tandoori pro způsob úpravy v peci. A jako příloha hranolky? Hrůza!

0/0
9.1.2011 20:23

bojimbojim

hahaha

Ale kdyz se to tak vezme,tak gulase taky delaji ve svete jinak a netrapi se.Takze toto je moje:http://www.vahrehvah.com

//www.youtube.com/watch?v=QPCwH8uJawA 

 http://www.youtube.com/watch?v=gsb311KiG1U&feature=channel

Preji vam at se dilo podari.

0/0
9.1.2011 14:01

JamesBlond

Naprosto otresny clanek

Tohle je vazne bes. Pak ma uroven stravovani v CR nejak vypadat. Pred nedavnem jsme se po par letech z Londyna a jidlo je tu vazne problem. Nezna nekdo dobrou indickou nebo blizkovychodni restauraci v Praze??

0/0
9.1.2011 12:33

terezav

Re: Naprosto otresny clanek

The Pind - hodně oblíbená indická restaurace na Jiřího z Poděbrad

0/0
9.1.2011 12:37

Haluzorium

Re: Naprosto otresny clanek

Tandoor na Brevnove, skutecna hlinena pec. Muzu vrele doporucit.

http://tandoor.cz/

0/0
9.1.2011 12:57

hermik

Re: Naprosto otresny clanek

Na Palmovce otevřeli ww.curryhouse.cz a v Kobylisích je dobrá pákistánská restaurace

0/0
9.1.2011 13:03

Haluzorium

heh

Uvedene recepty maji s orientalni kuchyni spolecneho tolik co sefkuchar Martin Polacek s fine-dining

0/0
9.1.2011 10:05

rudyshy

Re: heh

plne suhlasim!.. varim indicku kuchynu uz neaky patek ale recept sa s skutocnostou zhoduje len z 30% surovin tak polovica spotup orezany jak blazen. nemam slov. Poprosim autora a sefkuchara nech pouziju aspon youtube nez zacnu psat taketo clanky.

velke minus autorovi ze si neoveri co pise Rv

0/0
9.1.2011 11:30

Lena N.

Re: heh

Zajimave, ze kdykoli se tu objevi nejake "prave" nebo trochu slozitejsi recepty, kazdy vidlak tady brbla, ze takove suroviny v samosce na rohu nemaji. A najednou je tu kazdy znalec... Ja si myslim, ze kdo rozumi vareni, tak vi, kde hledat inspiraci - a rozhodne to neni na onadnes;-D;-D;-D

0/0
9.1.2011 11:37

Artemy

Jídlo

No, tak to je možná relativně dobré domácí jídlo, ale s těmi názvy to tedy nemá nic společného. :-/

0/0
9.1.2011 8:46

tomaso

HRANOLKY :-D

Indicke hranolky :-D

Recept na Tikka Masala = pouzijte pastu Masala :-D. To je ale recept :-D

0/0
9.1.2011 8:24

Haluzorium

Re: HRANOLKY :-D

Nemate-li pastu Masala, pouzijte horcici. Pokud nemate horcici, nedavejte tam nic.

0/0
9.1.2011 10:06

s(h)arka

AHA, TYDLE VIDLE -MCKAIN (viz fotky)

 proto to prznění hranolkama a dalším svinstvem, Babica II. !!!!!

0/0
9.1.2011 4:05

s(h)arka

to není Indie - to je hnus

za tohle byste se měli v redakci stydět, dělat z lidí blbce a cpát k indické kuchyni hranolky...a o Tandoori nemáte ani páru!!!

napřed běžte ochutnat a pak něco pište!! V Pardubicích chodíme do Gangy na Pernštejnské náměstí.

http://www.restauraceganga.cz/tand.html

0/0
9.1.2011 4:03

calypsol

Re: to není Indie - to je hnus

No ja byl v indii nekolikrat a chips k tandori kureti jsem si daval na vice mistech a ne jen v turisticke provincii Goa, takze je to bezne. Samozrejme, pokud si chce nekdo tady v cechach hrat na tu jedinou a pravou indii, bude si ke kureti davat spis chapati nebo ryzi,ale to neni tak dobre;-)

0/0
9.1.2011 12:43

s(h)arka

Re: to není Indie - to je hnus

ty hranolky tam zatáhli turisti....v naší indické restauraci je v nabídce nenajdeš....;-)

0/0
9.1.2011 19:16

Skřejpek Urfus

pf

tak tohle je indie jako vysita.... pasta tandori, omacka massala....

lidi .. jestli chcete podle tohodle receptu varit, rovnou si kupte omacku hotovou od knorra nebo kdo je dela :-)

0/0
9.1.2011 1:05

s(h)arka

Re: pf

jak to říkal ten generál v černejch baronech ?  (pořád mi naskakovalo A JDU BLEJT), ale on říkal: CHCE SE MI ZVRACET!!!!

0/0
9.1.2011 4:04

Don_Alex

Re: pf

presne, Babica hadr, pozivat tyhle pasty, to je vazne hnus... zajimave ze treba nepopsal jak udelart chapati, kdyz uz je to asi nejtypictejsi indicka priloha a navic tak nehorazne lehka k vyrobe....hranolky? chachaaaa

0/0
9.1.2011 8:24







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.