Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zapomeňte na chlebíčky, buďte na Silvestra světoví

Chystáte-li pro své přátele nebo rodinné příslušníky silvestrovské pohoštění, zkuste letos pojmout oslavy příchodu nového roku trochu světověji. Přinášíme vám čtyři lahodné tipy na rychlé a snadné chuťovky z Itálie a Francie, které vaše hosty určitě nadchnou víc než obligátní chlebíčky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

hafusak2

Tyhle "světové recepty" mají povětšinou drobný zádrhel:

Od dámy, která je míní připravovat se předpokládá, že má za manžela Billa Gatese.;-D

0/0
4.1.2011 13:50

captain cook

Re: Tyhle "světové recepty" mají povětšinou drobný zádrhel:

proc?

Minis to tak, ze zminena dama by k temto "svetovym vytvorum" potrebovala financni zakladnu Bila Gatese? kdepak! Vyroba takovych mirne pripalenych toastu atd. ti diru v kapse neudela. Tohle je nejen praci jednoducha, ale take relativne levna zabava.

0/0
4.1.2011 14:12

Zooh

Re: Tyhle "světové recepty" mají povětšinou drobný zádrhel:

Proč?????? Nic extra drahého tam není. Olivy nejsou nějak drahé, listové těsto taky ne, šunka, sejra, bageta. Já nevím ale pro mě to jsou věci co kupuji běžně.

0/0
6.1.2011 16:00

Tomas.Kubicek

A kde je najednou

ekonomická krize? ;-D

0/0
30.12.2010 22:03

Enaz

Italové mají pizzu,

a my zase chlebíčky. A kdyby četli ten recept na mini, tak by se osypali :). Prý uzený eidam :))). Tedy tady je vidět, že na idnesu  mají nouzi o články.

Taky jsem zkoušela na Silvestra jiné recepty a měla jsem i úspěch ... třeba s placičkami púrí a čočkou s kokosem (zdroj : ještě za totality z mezinárodní kuchařky - z jednoho šálku čočky nakrmíte neuvěřitelné množství lidí), ale proč ne chlebíčky, že? :)

Vždyť je jich tolik druhů ... nebo máte něco třeba proti máslu a plátku uzeného lososa? Je to o surovinách ... a chuti. Jak jsem tu četla ... chlebíčky forever, souhlasím:-).

0/0
30.12.2010 20:06

Karel-Martel

Re: Italové mají pizzu,

já bych radši pizzu teda:-P

0/0
30.12.2010 21:32

Enaz

Re: Italové mají pizzu,

Nic proti, ale s uzeným eidamem? To už raději chlebíček s lososem :).

0/0
30.12.2010 21:38

rodym

Topinky

na silvestra,to je cvok.

0/0
30.12.2010 20:04

Michle Jan

zustat svoji

Neni nad ceske chlebicky(kdyz s nima jeden vyrostl)!!![>-][>-][>-]

Tu svetovost bych pisateli pral cely rok-roky,pak at povida co je takovy chlebicek!Co bych dal za misu ceskych chlebicku;-(,a druhy den rano kdyz malinko oschnou?Tu svetovost pojidam uz 20 let, a ne ze by mi prirostla k srdci!;-)

0/0
30.12.2010 19:55

Enaz

Re: zustat svoji

Oschlé chlebíčky? To neee :-). Se musí zakrýt, uložit do chladna a ráno jsou skvěle prosáklé ... tuhle zvrhlost provozuje hodně lidí :-) ... a já jednou do roka určitě.

0/0
30.12.2010 20:09

captain cook

Re: zustat svoji

my take. A vsichni ty "lonske chlebicky" milujeme.

Tajemstvi uspechu je ale v tom, ze jako zaklad to museji byt prvotridni chlebicky vyrobene z kvalitnich a skutecne cerstvych surovin. Potom pokryte alufoilem (alobalem) a ulozene pres noc v lednicce jsou rano mnamka.

0/0
2.1.2011 17:21

ta, která nejsem

Chlebíčky forever!

Když jich přede mne postavíte tác, tak je všechny vděčně sežeru a ještě pochválím!

0/0
30.12.2010 19:33

studuji VŠ cenzorskou

obložený chlebíček forever!!!!!

! R^ V

0/0
30.12.2010 18:25

Scarlett from Scottland

Silvestra hlavně neslavím

ale když už bych si chtěla něco dát, tak zůstanu u českých jednohubek s česnečkou a nebo si udělám sýrový talíř a vínko. Mňam.

0/0
30.12.2010 14:58

jarno3

Proboha, kde tyhle blafy vyhrabala?

Madam Barvínkové naprosto chybí soudnost , když s drzostí nadřazuje takové blivajzy české kuchyni.. Já raději zůstanu  Čechem, kterým se vždy cítím být, a nepotřebuju ke světovosti konzumovat,  co nám tady autorka propaguje. Děkuji madam, již jsem zvracel.  

0/0
30.12.2010 14:51

halagajda

Miluju chlebicky

:-)VR^

0/0
30.12.2010 9:19

J.J.HOLKA

Re: Miluju chlebicky

a jednohubky

česnekové

a s klobáskou :-)R^

0/0
30.12.2010 14:34

_m-

Re: Miluju chlebicky

sýrové s ořechy!!!!!

0/0
30.12.2010 14:58

Scarlett from Scottland

Re: Miluju chlebicky

V

0/0
30.12.2010 15:00

Karel-Martel

Re: Miluju chlebicky

česnekovofeferonkové s hodně česnekem a hodně feferonkama:-PVR^

0/0
30.12.2010 16:40

Scarlett from Scottland

Re: Miluju chlebicky

česnečka je nejlepší R^ a může být na ní ořech nebo hroznové víno R^8-o

0/0
30.12.2010 14:59

mariol

Re: Miluju chlebicky

Na tu doporučuju obligátní papirku, ale křenkovka s hroznovým vínkem či ořechem, to je pecka!

0/0
30.12.2010 23:19

J.J.HOLKA

Re: Miluju chlebicky

nebo mandarinka ;-)R^

0/0
31.12.2010 7:57

mailoo

mnoo spalena bageta se syrem a rajcetem

a nebo piza na silvestra to snad je k smichu;-Dna počátku 20. století,kdyz pražský lahůdkář Jan Paukert poprve uvedl na trh cesky vynalez ,,oblozeny chlebicek, vedel dobre co dela. Tak od nas nechtejte abychom si kazili zaludek a silvestra pizou.Chlebicek, je chlebicek!R^;-)

0/0
30.12.2010 1:19

captain cook

2 ach jooo...majonezy, salaty, listkove testo

ano, majonezu do salatu delame pokazde zasadne doma; kupovanou pouzivame jen jednou za uhersky rok a jenom Thomy. Doma vime co do toho slo, ze to je IA cerstve a ze take veskere domaci salaty atd. z toho vyrobene jsou ty nejcerstvejsi jake mohou byt. Do nasich domacich salatu jdou samozrejme cerstve prisady, doma varene, kvalitni maso a salamy z evropskeho delikatesu, ne nejaky okoraly gothaj jako z ceskeho Alberta. Ve zdejsich samoskach lze odmitnout jakekoliv zbozi, ktere vypada oschle a pozadat si o cerstve nakrajeni, nebo cerstvou roli. To je to normalka a manager by si to pekne odnesl, kdyby se snazil zakaznikovi vnutit podradne zbozi.

Take je normalka, ze se zde jako sluzba spotrebitelum listkove testo prodava uz tence predvalene a bud rozrezane na ctverce 25x25cm(kazdy jednotlive podlozeny) nebo v roli 25x60cm. Kdo si to chce doma rozvalet tenceji, samozrejme, nic mu v tom nebrani. Listkove testo je uchovavano v mrazaku a to zde NIJAK na jeho kvalite neubira. Mela bys to

0/0
30.12.2010 0:20

captain cook

Re: 2 ach jooo...majonezy, salaty, listkove testo

Mela bys to zkusit a porovnat, nez se na to priste budes chtit osklebovat. Kvalitu listkoveho testa totiz rozhoduje vyroba, prisady a hlavne tuk v nem, ne jestli se po rozvaleni zmrazi. Zde se zmrazuje okamzite, nenechava se nekde stat pul dne a okoravat! Vyrabi ho ruzne firmy a take je na vyber nekolik druhu s ruznymi tuky podle potreby, nejen celomaslove. Za kvalitu se samozrejme plati. Ohrnovat nos na testo uchovavane z mrazaku by nemel delat nikdo, kdo sam kupuje testo hotove v balicku a jen ho doma rozvali. Jenom pokud si delas uplne cele listkove testo doma a vis presne co v tom je, by te opravnovalo ofrnovat se nad necim hotove koupenym z obchodu. S tim se ale nenamahas. Moje mama take kupovala listkove testo v balicku, tak vim o co jde.

Cele tve vytahovani se je zalozeno pouze na tom, ze si testo sama doma rozvalis, nez ho (uplne stejne jeko to predem rozvalene a zmrazene) necim posypes , srolujes, nakrajis a upeces.... no, jak se tady rika ironicky "big deal" !

0/0
30.12.2010 0:24

captain cook

Re: 2 ach jooo...majonezy, salaty, listkove testo

Samozrejme, pokud se nedelas doma se salaty uplne od zacatku a nedas si zalezet s upravou a ze na chlebicky jde jen nejcerstvejsi a nejkvalitnejsi material , pak ti docela verim, ze tvi hoste hoste zblajznou tve listkove sneky (verim ti, ze jsou chutne), driv nez se vubec podivaji na tve chlebicky. Pokud, jak rikas v drivejsi diskuzi, ti trva dele pripravit listkove sneky nez chlebicky, to dost dobre vysvetluje proc se ti hoste na chlebicky zrovna nehrnou.

0/0
30.12.2010 0:32

adam72

haha

to karbonizovaný pečivo na první fotce bych si teda fakt dal...;-D;-D;-D

0/0
29.12.2010 22:48

Karel-Martel

jinak od chlebíčků se sanžím držet co nejdál

protože když mám tu smůlu a sedím někde u stolu na kterým je talíř chlebíčků tak je všechny sežeru a pak je mi akorát blběRv

a úplně nejhorší je když je někdo kdo je neustále doplnuje pak je totiž sežeru taky a je mi ještě hůřRvRv

0/0
29.12.2010 21:45

Karel-Martel

silvestra neslavím

připíjet si na věčnou slávu církve katolické mě nějak neláká:-PRv

0/0
29.12.2010 21:38

hujersehlasi

Re: silvestra neslavím

no.. a co my s tim? ;-D

0/0
29.12.2010 22:56

Karel-Martel

Re: silvestra neslavím

já jen abyste si uvědomili co slavíte:-P

0/0
29.12.2010 23:07

Scarlett from Scottland

Re: silvestra neslavím

to je to samé s Vánoci. Tipuji, že tak 90% lidí by je vlastně slavit nemělo ;-D

0/0
30.12.2010 15:01

Karel-Martel

Re: silvestra neslavím

nesmysl

vánoce jsou původně pohanská oslava slunovratu neboli příchodu nového roku

silvestr je oslava na počest papeže silvestra za jehož pontifikátu získala církev neotřesitelné postavení ve světě

navíc je to oslava křestanského kalendáře

lidi vůbec neví u jaké příležitosti juchají;-)

0/0
30.12.2010 16:40

Scarlett from Scottland

Re: silvestra neslavím

no já si myslím, že většina lidí slaví Vánoce jako oslavu narození Ježíška - ovšem vůbec nejsou věřící - takže vlastně to ani nemají co slavit a většinou je to stejně jen o penězích ;-D:-/

0/0
31.12.2010 9:47

pcela

Snob většinou sedí na p..... a má málo pohybu,

tak nemůže žrát tučný a musí si nechat raději něco naklíčit. Takovej manuální pracant ten cholesterol vypálí i když do sebe tlačí jenom tlačenku.

0/0
29.12.2010 21:06

Lanolin

budu světovej

dám si ruskou vodku, spišskou slaninu a španělskou cibuli ;-)

(a na druhej den znojemský okurky)

0/0
29.12.2010 20:52

Scarlett from Scottland

Re: budu světovej

a česnečku s čínského česneku ;-D hodně štěstí R^

0/0
30.12.2010 15:02

Chytry.Levicak

díky idnes,ale-....

radši zůstanu u osvědčených chlebíčků.ještě by jste mi znechutili silvestr

0/0
29.12.2010 20:44

hujersehlasi

Re: díky idnes,ale-....

musim se jich alespon v jednom bodu zastat - zlutej meloun a parmska sunka je naprosto genialni kombinace, kterou tu prekvapive hodne lidi nezna..

0/0
29.12.2010 22:57

Scarlett from Scottland

Re: díky idnes,ale-....

šunka bude asi dobrá, ale ten žlutej meloun..... s radostí jsem si ho koupila, že to konečně ochutnám.... a šel do odpaďáku :-/ škoda, ale to byl hnus....;-(

0/0
30.12.2010 15:04

Scarlett from Scottland

buďmě světoví....

to bylo myslím už v jednom díle Slunce, seno..... :-)8-o

0/0
30.12.2010 15:05

Scarlett from Scottland

nesnažte se být světoví...

vyjde z toho pak směšnost. Buďte sami sebou a nejlépe Čechy ;-) Na nic si nehrajte..... po pročtení diskuze zjištuji, že to evidentně někteří dělají.... Hodně štěstí do nového roku všem.

R^

0/0
30.12.2010 15:09

Scarlett from Scottland

Re: nesnažte se být světoví...

no to se to řadí ty příspěvky.... Rv8-o

0/0
30.12.2010 15:09

Voborník

nesmysl

Naše chlebíčky jsou světová rarita, nemají chybu, je to to nejlepčí, co máme a místo nich budeme žrát nějaké světové sra*ky, po kterých se akorát poblijeme. Hlavně že nám Lžidnes nakuká nějaké nesmysly.[>-][>-][>-][>-][>-][>-][>-]

0/0
29.12.2010 20:32

f.b.

Re: nesmysl

to je pravda, že naše české chlebíčky jsou světová rarita, když nás dovedly k prvnímu místu obezity...jen tak dál, majonéze zdar:-)R^

0/0
29.12.2010 20:43

Datel14

Re: nesmysl

A co bude dobrého na Vašem silvestrovském stole? ;-D

0/0
29.12.2010 20:48

f.b.

Re: nesmysl

každoročně se ženou děláme pro návštěvu carpaccio z kachních prsíček se zázvorovým džemem.. dobrota :-) hovězí carpaccio a jehněčí s pohankovým rizotem..jako dezert ovoce ;-) víno většinou růžové či červené, decentní oslava.. nepotřebujeme se přežrat a opít..:-)

0/0
29.12.2010 21:00

Datel14

Re: nesmysl

hmmm vy umíte žít ;-D A já když si dám 3 chlebíčky, kousek ovaru s křenem, chlebem a splachnu to pěti pivama s tyčinkama jsem hned tlustá česká socka. ;-D Pro mě za mě, jeste si co chcete, hlavně nenuťte svůj názor všem ostatním, jako to už tady dobrou hodinu předvádíte. Středomořskou kuchyni, jsem chtěl tento rok zkusit, ale jak Vás pozoruji, tak jí radši vynechám, jelikož na lidech zanechává vážné psychické následky. :-/

0/0
29.12.2010 21:10

ovarovitý Kocanda

Re: nesmysl

Zdvořilý dotaz: a souložíte také s madamme nebo jest tato činnost sous niveau?

0/0
29.12.2010 21:22







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.