Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vánoční soutěž: čtenářským příspěvkem jsou i lahodné perníčky

Chcete vyhrát jednu z kuchařek plných inspirativních receptů pro zkušené i začínající hospodyňky? Pošlete do desátého prosince recept na vaše oblíbené vánoční cukroví a jedna z deseti výher může být vaše. Jako ukázku budeme každý den uveřejňovat jeden ze soutěžních receptů. Zde je další ochutnávka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

salinka

perníkové pracny

Tak nevím, kde soudruzi udělali chybu.;-( Mě se těsto děsně drobilo a placku jsem z toho nevyválela a ne a ne. ´Takže máme místo perníčkové zdobené perníkové pracny.;-D

0/0
7.12.2010 13:33

Nufounka

Re: perníkové pracny

To mě mrzí, že se Vám těsto drobilo. Zatím se mi to nestalo. Záleží na velikosti vejce, savosti mouky a tomu bych přizpůsobila množství másla, případně přidala trochu rumu. Také je důležité dát do těsta med, který je tekutý. Věřím, že se Vám příště povede.

0/0
13.12.2010 20:54

salinka

Re: perníkové pracny

Tak druhá várka byla o poznání lépe zpracovatelná, ale po upečení to bylo tvrdý. Ale to neva, my to sníme.;-) Zakopaný pes je spíš bude v mém umu, nemám to "vychytaný".

0/0
14.12.2010 11:16

krafak

perníčky...

A můžou se jíst hned, nebo se musí čekat až změknou?

0/0
2.12.2010 7:48

Nufounka

Re: perníčky...

Ano, perníčky jsou hned měkké. Těsto je potřeba dobře propracovat a nechat odpočinout den, klidně i déle.

0/0
10.12.2010 19:04

honda_mrkos_pajdusakova

Re: perníčky...

Perníčky jsou na chuť velmi dobré, ale rozhodně nejsou hned měkké (propracované těsto odpočívalo několik dní)... :-) Vzhledem k tomu, že při pečení nevyběhly a zůstaly placaté to tolik nevadí, velmi připomínají sušenky  Lotus nebo Spekulatius.

Neměl být v tom receptu prášek do pečiva, soda, amonium nebo tak něco?

0/0
14.12.2010 8:49

salinka

Re: perníčky...

Mám je taky jako sušenky.Chuťově jsou výborný,ale tvrdý. Třeba ještě dojdou.;-D;-D

0/0
14.12.2010 11:13







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.