Diskuze

Chcete zdravě hubnout? Zkuste Středomořskou dietu

Neexistuje mnoho diet, kterou by doporučovali i skuteční výživoví odborníci. Patří mezi ně Středomořská dieta, pro níž by se možná více hodilo označení životní styl. Jejím prvotním cílem totiž není okamžitě zhubnout několik kilogramů. Hlavním smyslem je především zdraví a dlouhověkost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DahliaPinata

20. 11. 2010 21:43
Souhlas

Ano, to znám. Jen se to jaksi nehodí k článku. V angličtině to zní líp. :-)

0 0
možnosti

DahliaPinata

17. 11. 2010 1:09
Vtip

Tak na to existuje jeden moc pěkný vtip... bohužel nejde přeložit do češtiny"

I am on seafood diet. ??? I eat what I see.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

18. 11. 2010 14:04
Re: Vtip

Jde a už to i přeložené je - "Držím bodovou dietu. Zbodnu co vidím."

0 0
možnosti

double_K

16. 11. 2010 18:22
Opět reklama

Jenom blbec by dělal všechno na panenském oejii, který se hodí jen pro studenou kuchyni. Proč kupovat drahý olej, jehož základní vlastností je lisování za studena, když ho potom tepelně upravím (při restování dokonce při dost vysokých teplotách). Heslo "na všechno extra virgin" má jediný cíl: prodat hlupákům drahý olej i pro případy kdy stačí kvalitní slunečnicový. Všechny tyhle články je třeba číst opatrně. V podstatě je to nefér - článek měl být označen jako raklama!

0 0
možnosti

wiki5

17. 11. 2010 5:46
Re: Opět reklama

nevidite nahodou i travu rust?

0 0
možnosti

chob

16. 11. 2010 15:36
vláknina v oleji

"Základem Středomořské diety je vláknina, tedy zelenina, ovoce, ořechy, ryby, olivový olej a lehká masa." a kde je v tom olivovým oleji ta vláknina??

0 0
možnosti

Brundi

16. 11. 2010 17:27
Re: vláknina v oleji

A v tom mase a rybach... iDnes zase perli. :-)

0 0
možnosti

Lena N.

16. 11. 2010 11:06
Tak to tezko..

Pani autorko, vy jste v tech zemich asi nikdy nebyla co? Protoze jinak byste vedela, ze olivovy olej sice pouzivaji, ale hlavne se neustale a ke vsemu cpou tim jejich bilym chlebem.. takze zadne "omezeni priloh" se nekona, naopak jich sni dvakrat tolik... Mozna jsou zdravejsi, ale vypapkani taky poradne..  :-)

0 0
možnosti

ErikM

16. 11. 2010 11:20
Re: Tak to tezko..

No on ten náš tmavý taky je často jen obarvený bílý

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

16. 11. 2010 9:39
Extra panenský olej

Lidi, s tím extra panenským olivovým olejem neblbněte. Na pečení je ho škoda. Všechny jeho výhody tkví v tom, že je za studena lisovaný, čímž se zachovají všechny vitamíny a další cenné látky, které se tepelnou úpravou ničí. Žádnej chudák vitamín nemá šanci přežít 200 stupňů v troubě, na to si radši kupte levnější olej z pokrutin. Extra virgin je naproti tomu výbornej na nakládání zeleniny, do salátů a především na namáčení chleba.

0 0
možnosti

Sůvička

16. 11. 2010 10:31
Re: Extra panenský olej

Přesně tak, ta výhoda superzdravého a super drahého oleje se pečením nebo smažením - prostě vysokými teplotami - úplně zničí.

0 0
možnosti

Milanius

16. 11. 2010 5:37
tak jako dobry

ale sam jsem ve Stredomori videl mistnich tlustoprdu vic nez dost ;-)

0 0
možnosti