Diskuze

Švýcarsko není jen fondue. Pět receptů národa gurmánů

Ještě než vyjedete do švýcarských Alp na lyže, vyzkoušejte pár tamějších receptů, které vás přesvědčí, že Švýcaři jsou utajení gurmáni, a to nejen co se týká sýrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fitzie

14. 11. 2010 19:42
mňam!

ten bramborový salát je božký.

já roky přesvědčuju všechny, že nejlepší bramborový salát je, když jsou brambory teplé a teplá je i zálivka. pěkně kousky špíčku a zálivka (stačí v českém stylu, z hořčice, vody, soli, pepře a slaniny)

0 0
možnosti

Gmur

14. 11. 2010 19:19
celestynska polivka

je tak nejak vseobecne znama. To ostatni az na rösti moc neznam. .

Ja povazuji za specialitu dort z mesta Zug, ktery se jmenuje Zuger Kirschtorte,je prijemne nasakly tresnovici , alkoholem nebo skvostny Engadinsky, z hor, orechovy dort.

Z tech slanych pak treba "capusns", zelne zavitecky s jedinecnou nadivkou a smetanovou omacnou a taky risoto s hribky.je jich ale vice.

0 0
možnosti

cucuzza

14. 11. 2010 22:14
Re: celestynska polivka

asi myslite capuns....je vice zpusobu na pripravu....jinak Engadin Nusstorte povazuji take za specialitku..vyborny a mohu jen doporucit...

0 0
možnosti

cucuzza

13. 11. 2010 23:00
dodatek...

a rösti se nedelaji se slupkou.....a to ze jsou labuznici je znamo....80% si da k jidlu DOBRE a KVALITNI VINO, suroviny jsou vysoke kvality a technologicky se pripravuji ve vetsine cerstve suroviny....

0 0
možnosti

captain cook

14. 11. 2010 11:11
Re: dodatek...

pouziti cerstvych surovin a dat si k jidlu dobre vino jeste nedela z nekoho labuznika. Napr. Aiustralane pouzivaji  vesmes kvalitni cerstve suroviny k priprave jidel (kvalitni maso ze zvirat odchovanych na cistych pastvinach, to same plati pro mleko a mlecne produkty, rozsahla produkce cerstve zeleniny a mnoha druhu ovoce po cely rok, od tech, ktere vyzaduji chladnejsi klima po tropicke ovoce atd atd). Maji vlastni dobre vyvinute vinarstvi (pres 1600 vyrobcu vina v rozsahlych oblastech 5 australskych statu) a vyvazeji vina i do Evropy. Radi si s jidlem daji sklenku dobreho vina....presto se masove nepovazuji za nejake zvlastni labuzniky.

0 0
možnosti

noorange

13. 11. 2010 10:31
důležitá poznámka těm Rösti

ty brambory tedy uvařit a alespoň jeden den je nechat být v chladnu.... to je ten pravý grif a ne osmažené pilinové trouhelníčky , placičky jako tady und mit Spiegelauge , to je je žrádlo!

0 0
možnosti

ostravak73

13. 11. 2010 10:18
Nevím nevím

ale švýcaři jsou u mé osoby národem hamižným, který vidělal na druhé světové válce. Spolu z nacisty se rozdělily o zlato okupovaných zemí a jak to souvisí s článkem. Nijak tak jako oni se dívají hlavně na sebe dělám úplně to samé.

0 0
možnosti

ivoš

13. 11. 2010 10:39
Re: Nevím nevím

Nešlo by to přeložit do češtiny?

0 0
možnosti

koooza

13. 11. 2010 9:10
hmmmmm

No nevím nevím....... žil jsem tam chvíli a myslím, že jsem dobře poznal jejich kuchyni a to na vícero místech......a ani s jedním jsem se tam nesetkal........ Třeba vývar s celestýnskýma nudlema...... to je spíše francouzské, já byl hlavně v německé části(urprostřed ch) a tam dávali tak jednu polévku za 14 a to ještě většinou sladkou(dýňová polévka, hrášková polévka apod.) Jestli chci pravou specialitu, tak proč nedávají wursty zapečené do....nevím bylo to nějak jako domácí křupavý chleba. To jsem tam jedl všude....... ale právě jídlo by bylojedno z věcí pro které bych se tam vrátil, protože jednotlivé suroviny jsou tam vždy tak o 2 třídy lepší než tady...

0 0
možnosti

noorange

13. 11. 2010 10:32
Re: hmmmmm

ty suroviny jsou opravdu prvotřídníR^

0 0
možnosti

Jenda41

13. 11. 2010 8:26
Když už jsme u toho,

co to prosím je, uvařit "doměkka"? Mám vajíčka vařit dotvrdda?

0 0
možnosti

mattonka

13. 11. 2010 8:54
Re: Když už jsme u toho,

já si zase nemohu pomoct... ať vařím vajíčka jak chci, jsou na povrchu pořád tvrdá ;-)

0 0
možnosti

misost

13. 11. 2010 3:58
Ja nechcem do toho

Nejak rypat, ale neni syrove fondue francuzke jedlo? Neviem, ale kde som vo FR bol(v zime), vsade to fondue mali. Ste si naozaj isti, ze to je vyslovene Svajciarska zalezitost? Prosim, neodkazujte ma na wikipediu :-)

0 0
možnosti

ta, která nejsem

13. 11. 2010 6:40
Re: Ja nechcem do toho

To bude asi takový spor jako ve Střední Evropě o palačinky, štrůdl a knedlíky...

0 0
možnosti

ta, která nejsem

13. 11. 2010 3:37
Tak ještě jednou a pomalu

gourmand (vyslov: gurmán) = nevybíravý žrout

gourmet (vyslov: gurmé) = znalec, labužník

Které z toho měla paní redachtórka na mysli?

Kdo nemá tu ejakulaci v cizích termitech, ať se neinžinýruje a mluví, jak mu zobák narost. Na českém výrazu "labužník" nic nezkazíte.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

16. dubna 2024

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike....

Nekupujte zajíce v pytli. Sedm signálů, že vám to bude klapat v sexu

17. dubna 2024

Na začátku každého vztahu býváme opatrní, zvláště pak v dospělém věku. Nechceme se zase spálit....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyrostla v Jižní Africe, zažila i vězení. Po letech česká zpěvačka zvolila Prahu

14. dubna 2024

Premium Jazzová zpěvačka Barbora Tellinger prožila 51 let v Jihoafrické republice, kam jako malá emigrovala...

Žena trpí obrovskými bolestmi zad kvůli ňadrům, implantátů se však nevzdá

15. dubna 2024  7:47

Influencerka Paige Woolenová má ňadra velikosti osm a je na ně náležitě pyšná. Bohužel jí však...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Původně měly být černé. Jaká tajemství skrývají červené šaty z Pretty Woman

17. dubna 2024

Seriál Kdo by si nepamatoval slavnou scénu z filmu Pretty Woman. Když si prostitutka Vivian (Julia...

OBRAZEM: Celebrity, které měly před slávou rozjetou jinou kariéru

19. dubna 2024  12:08

Dnes jsou z nich známé osobnosti, dříve ale slavné tváře byly něčím jiným. Podívejte se do galerie,...

S modelací genitálií mne inspirovaly Brazilky, říká plastický chirurg

19. dubna 2024

Podcast Nejen plastika nosu, úprava očních víček nebo modelace prsou. Spousta žen v touze po mládí nebo...

Influencerka měla dost holení, chloupky si nyní hýčká a u mužů boduje

19. dubna 2024  7:12

Šestadvacetiletá Bee z Los Angeles se už osm let neholila. A považuje to za nejlepší rozhodnutí v...

Pět věcí, kterými škodíme krvi a ohrožujeme naše zdraví

19. dubna 2024

Nikdo se neobejde bez temně rudé tekutiny stále proudící celým tělem. Přenáší kyslík, živiny a...