Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Dýně: podzimní klasika na pět způsobů

Neznámo proč tahle oranžová koule v české kuchyni stále ještě nezdomácněla. Přitom při vaření má dýně jednu velkou výhodu, lze ji připravit nasladko i naslano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

chudacek.blbecek

Dýně

Spoustě lidí dýně nechutná. Řekla bych, že proto, že se nedá zalít horkou vodou, zamíchat a jídlo je hotový...

0/0
9.11.2010 12:07

bulbik

dobra

Ja z dyne delam polevku nebo rizoto, oboje uplna mnamka. Samozrejme musi byt dyne hezky zrala, aby mela tu spravnou nasladlou chut a oranzovou barvu. Nejlepsi je ji zpracovavat cerstvou, kdyz jsem pouzila zasoby z mrazaku, tak uz to nebylo ono. Hlavne po risotu se muze syn utlouct. Nekdy tam tu dyni necham na kosticky, jindy to treba cele rozmixuju, zrovna jak se mi chce. Kdyz vim, ze budu rozmixovavat, staci dyni rozkrajenou na kostky jen trochu povarit, pokud necham kostky, tak je vareni delsi.Samozrejme tam pridavame vzdy parmezan, to je pak naprsto vynikajici.

0/0
9.11.2010 10:21

Duke-Nukem

bleee....

:-)

0/0
7.11.2010 20:17

bfl

polévka z dýně hokaido je dokonalá a jednoduchá

vzhledově i chutově

0/0
6.11.2010 19:21

opportunity

Re: polévka z dýně hokaido je dokonalá a jednoduchá

Nám smrděla rybinou 8-o

0/0
6.11.2010 19:40

prazakm

???

"Neznámo proč tahle oranžová koule v české kuchyni stále ještě nezdomácněla." - Odpověď je velmi jednoduchá: Protože je hnusná.

Je to hmota mdlé chuti, dá se použít leda jako plnidlo žaludků.

0/0
6.11.2010 18:15

Lena N.

Re: ???

Pokud vám dýně připadá hnusná a bez chuti, tak jaké jsou podle vás brambory??? To taky není nějaká lahodná delikatesa :-P a že by se v Česku nepoužívaly mi fakt nepřijde ;-D

0/0
6.11.2010 20:05

prazakm

Re: ???

Brambory svou specifickou chuť mají. A nové brambory třeba pro mne delikatesa jsou. Ale dýně má chuť jen podle toho, čím zrovna načichne.

0/0
6.11.2010 20:26

Lena N.

Re: ???

Tak každý to má jinak :) Mně dýně svou ořechovou chutí připomíná kaštany ;-D Mohla bych ji jíst pořád, škoda že je tak drahá:-/

0/0
6.11.2010 20:38

opportunity

Re: ???

Kaštany jsou jak přemrzlé brambory :-( dýně teď stojí 10Kč/kg, na tržnici je i rozkrájená.

0/0
7.11.2010 12:25

Lena N.

Re: ???

A kde ji prosim kupujete? Chtela jsem si prave koupit nejakou na uskladneni, ale prijde mi, ze tento tyden uplne z obchodu zmizela! Tesco, billa, vietnamci,.. nikde ji proste nemeli.. Bude jeste..??

0/0
7.11.2010 14:18

Fungy

Re: ???

dýně možná ne, ale sourozenec cuketa je celkem běžná pokutina i v našich končinách

0/0
6.11.2010 22:57

opportunity

Dýně

Kdysi jsme dostávali kompot s dýní, měla jsem pocit, že je bez chuti. Nedávno jsem začala dělat dýňovou polévku a je to fakt mňamka (jsem masožravec).

0/0
6.11.2010 15:48

volycodss

Re: Dýně

S dýní je "problém" v tom, že nasosává prostě chuti toho co k ní přidáte. Ale u vaření se to dá skvěle využít. Polívek jsem dělal spoustu, posledně jsem z netu stáhl a otestoval variantu s vanilkou http://www.kucharka-recepty.com/dynova-polevka-s-vanilkou-3223 taky výborný. Prostě rozmixovaná dýně + nějakej zajímavej šmak rovná se královská chuť (za standart beru nějaké variace s kari http://www.recepty.cz/recept/dynova-polevka-s-kari-3430 a ty vždycky chutnaj jinak podle toho jaký kari použijeme, jestli to český nebo originální pastu).

0/0
6.11.2010 16:00







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.