- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jahody s balzamikem neznam a neumim si predstavit.
Ale nakladame do tohoto octa syrove tmave hovezi maso na 24 hodin i vice a jeho chut po priprave ve je pak skvela. Jako nahrazka se da pouzit i ocet z cerveneho vina, ktery ma podobne ucinky.
"Aceto balsamico" znamená "balzámový ocet". Říkat "balzamikový ocet" je kravina. Píše to kdejaký nedouk do jídelního lístku spolu s "tomaty" a podobnými patvary. Ve specializovaném článku by to snad být nemuselo. Pokud tolik toužíte po italštině, tak napište prostě "ocet balsamico".
s ceskym vyrazem mam tez problem, nekdy rikam 'balzamicky', ale zni to fakt divne, ale ten tvuj 'balzamovy' me taky nepresvedcil
jak zkazit zeleninovy salat.. dat do nej zalivku z balzamikoveho octa... blee
jsem ochutnala. nevím, v čem byl problém (balsamikový ocet jsem měla přiměřeně kvalitní, od kamarádky z itálie), ale mně to nejede. dávám přednost klasice - se smetanou, šlehačkou nebo lehkým popraškem cukru. jestli to není tím, že ty české nemají tolik sluníčka jako ty italské, tak jsou často kyselejší...