- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ústí trávící trubice kartáčkem. A hlavně jezte tužší jídlo Já si připadám s těma pár málo lidma co nemáme žádný zubní kazy, jako exot. Už si tak říkám, až se budu zase vloupat nějaký slečně do úst, že se tam radši nebudu koukat
Občas? ...
spolu nemaji nic moc spolecneho. sklovina je opravdu skoro jako sklo - cira a pruhledna. prirozenou barvu nam dava ta vrstva pod sklovinou - dentin.
fakt, nekecam, studuju stomatologii!
jinak samozrejme zuby zabarvene cervenym vine, kavou...etc - to je zase uplne neco jineho.
ty jo, měla jsem zubaře, co si to taky myslel a dělal všechno proto, abych si mohla vybrat barvu podle vzorníku :-D. utíkala jsem od něj, až mi za patami hořelo.
totiž to, že existuje přirozená barva zubů, která je jednou daná (sklovina dozrává až po 20. roce). a ta může být více či méně zažloutlá (říkejme slonovinová). tak pak může dále ztmavnout pigmenty z potravin, ale tyto skrvny jsou v pohodě mechanicky odstranitelné v rámci dentální hygieny (otryskají se sodou, ogumují...), takže se člověk dostane zase na svoji přirozenou barvu.
No a pak jsou tady chemické (popř. chemicko-fyzikální) metody bělení, a s těmi se můžete dostat na světlejší odstín, než je váš přirozený. Ale jabka, jahody ani celer žádný zvláštní vliv nemají.