Ona

Diskuze

Porce musí být levná a velká, tak obědvá typický Čech

Jak Češi obědvají? Spořádají hlavní jídlo i polévku, vybírají hlavně nezdravé potraviny a ještě to zapijí sladkou limonádou. Polovina lidí vynechává oběd úplně. Vyplývá to z průzkumu v šesti evropských zemích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

tom-2718281828459

18. 9. 2010 11:29
polovina lidí neobědná

jak přišli na to že 50% lidí neobědvá? to je naprostá blbost. Typoval bych že tak možná 5%, víc ne.

0 0
možnosti
MM

captain cook

18. 9. 2010 12:54
Re: polovina lidí neobědná

mozna, ze jenom pocitali ty, kteri si sednou k teplemu jidlu v poledne. Kdo ji v letu nebo "po anglicku" nejake sendvice nebo housku s naplni a ji hlavni jidlo az vecer, ten mozna podle nich "neobedva".

0 0
možnosti
OK

olusak

17. 9. 2010 13:45
Restaurátoři lákají...

Pobavilo mě, jak restaurátoři lákají zákazníky na velké porce.....a já myslela, že restaurují staré předměty a tak. Neměli by to být spíš restauratéři....? ;-)

0 0
možnosti
H

Hroznej_puberťák

17. 9. 2010 14:16
Re: Restaurátoři lákají...

Holinky nebo hodinky, obojí se natahuje ;-)

0 0
možnosti
HW

joyFX

17. 9. 2010 12:49
pro typického Čecha - chlapa

je salát něco jako nadávka. Zvlášť ti fyzicky pracující mají pocit, že by bez vepřa knedla s devíti zhynuli hlady. Přál bych těm chytrákům pokochat se tím, co obědvají třeba italští dělníci nebo zemědělci :-) a víno většinou nechybí R^

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

17. 9. 2010 12:57
Re: pro typického Čecha - chlapa

Na salátu není vůbec nic špatnýho a le pokud někdo těžce pracuje, nesmí být salát jako oběd. Ale svačina, proč ne :)

0 0
možnosti
HD

opportunity

16. 9. 2010 19:15
Jídlo musí mimo "zdravosti" splňovat i další:

- být blízko pracovišti

- být brzy hotové (obojí proto, že přestávka běžného pracovníka je půl hoďky)

- být za dostupnou cenu

- zasytit, aby po hodině a půl neměl člověk znovu hlad.

Bohužel, spíš než losos na grilu to splňuje ta svíčková.

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 9. 2010 21:34
Re: Jídlo musí mimo "zdravosti" splňovat i další:

to delas kopace, ze mas hodinu a pul po lososu na grillu (predpokladam, ze po cesku se serviruje s bramborem a oblohou, prip. jeste housku k tomu) hlad?

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 9. 2010 15:10
kdybych si dal o poledni prestavce

gulasovku s rohlikem a nato jeste tezky hlavni chod, tak po obede usnu a nic neudelam!

Nechapu jak si lide mohou zatezovat zaludek tezkym obedem a pak jit zpet do prace a byt schopni neco delat.

Davam prednost necemu lehcimu s cerstvym zeleninovym salatem, pak mineralku a salek espressa. Vetsinou nic smazeneho, ackoliv cas od casu si kureci rizek dam.

0 0
možnosti
OK

olusak

17. 9. 2010 13:49
Re: kdybych si dal o poledni prestavce

Jo jo. Moje řeč.

0 0
možnosti
VZ

mobidik

16. 9. 2010 14:51
Mnoho lidí nemá v práci ani možnost a čas se

najíst, dělají se 12tky směny, je stále méně závodních jídelen a kantýn v závodě, tak mnoho lidí jí až dojede z práce domů a to bývá tak po 19-té hodině a často to je jediné, tedy i první jídlo za den. Dělá se většinou od 6 hod, než do práce dojedou je to hodina a vstávají tak, aby mnohde i ty 3 km došli na zastávku autobusu. Protože se špatně stravují, jsou proto často obézní, ale asi ne vždy vlastní vinou. Jestliže se omezí stravenky a závodní jídelny, bude to ještě horší a bude i vyšší nemocnost. Ale to je asi nezajímavé pro společnost.

0 0
možnosti
HD

opportunity

16. 9. 2010 19:24
Re: Mnoho lidí nemá v práci ani možnost a čas se

Tady ale nediskutují dělňasi...

0 0
možnosti
BB

Beldor

16. 9. 2010 11:03
hmm

Ja nevim,ale obe dve" vyzivove specialistky" ktere jsem jednou pri vyzvedavani matky potkal byly vyzrany jak prase,to opravdu vzbuzuje duveru :-PRv Kazdej clovek je jinej a kazdemu vyhovuje neco jinyho,tydle uniformni kydy co je best pro vsechny jsou k smichu... Rv

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D

16. 9. 2010 5:42
Zajímavé

kromě nedělního oběda polévku nejím, přílohy jen symbolicky, sladkou limonádu nebo džus nenávidím a pivo si dám max. v létě někde večer na zahrádce a stejně si připadám, že se stravuju jako prase. Asi budu typický Burkinofasaň :-P

0 0
možnosti
HD

opportunity

16. 9. 2010 19:23
Re: Zajímavé

Já jsem zase polívková, na oběd mi to stačí i bez pečiva.

0 0
možnosti
T

tissekma

16. 9. 2010 0:58
LOL

pobavil som sa. ;-D super clanok a bohuzial super pravdivy... takze Cesi viacej salatov a menej knedlikov! R^

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D

16. 9. 2010 5:43
Re: LOL

No ony takové halušky s bryndzou posypané opečenou slaninou dají za takových 20 knedlíků ;-D

0 0
možnosti
V

vi_ze

15. 9. 2010 23:28
vyhledávač denních menu v ČR

Najděte si oběd na lunchtimu. Tam snad najdete, na co máte chuť. R^

0 0
možnosti
MV

leather-man

16. 9. 2010 21:02
Re: vyhledávač denních menu v ČR

R^

0 0
možnosti