Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Reklamy opět lhaly. Margaríny infarkt neodvrátí

Nizozemští vědci zasadili nepříjemnou ránu reklamní kampani výrobců margarínů s omega-3 mastnými kyselinami. Podle rozsáhlé studie z Wageningenu totiž konzumace ztuženého rostlinného tuku s omega-3 mastnými kyselinami srdce před infarktem nijak nechrání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

acotakhle

Věřit reklamě může jen dutohlav bezmozek

:-P

0/0
1.9.2010 12:07

chudacek.blbecek

Reklamy

Asi jako že po nesquicku děti hezky porostou a po brumíkovi budou lítat.

0/0
1.9.2010 11:08

Uphillman

no, to je zase nadpis.

Nadpis je o margarínu, článek o Omega3. Margarín pochopitelně je pro srdce lepší než živočišné tuky, to nejde zpochybnit.

0/0
1.9.2010 9:18

Escoto

Re: no, to je zase nadpis.

Neni nad poctivý máslo. Margarín a podobný s...ky nežerou ani myši.

0/0
1.9.2010 11:02

chudacek.blbecek

Re: no, to je zase nadpis.

Ta studie to teď zpochybnila. Navíc pokud rostlinné tuky, tak proč ztužené? Italové si chleba namáčejí v oleji.

0/0
1.9.2010 11:09

Lovila veverky v korunách stromů

Nechápu

jak někdo může reklamám věřit.;-D Zázračné jogurty, růžový přípravek na skvrny(100x lepší je ten český za 60,- kč), jakási miniflaštička, co zvyšuje obranyschpnost a samozřejmě margarín.........chuťově snad nejhorší (hned po ho...) co se dá namazat na chleba

0/0
1.9.2010 8:10

chudacek.blbecek

Re: Nechápu

Zrovna teď Pavlína Wolfová v rádiu zpovídala jedno dítě. Ptala se, jakej je rozdíl mezi bio banánem a tím obyčejným. A to dítě, že je ten bio zdravější. Ale proč je zdravějí, to už říct nedokázalo. Myslím, že takhle uvažuje hodně lidí, prostě si neověřují, jestli jsou získané informace pravdivé. 

0/0
1.9.2010 11:13

Escoto

Re: Nechápu

Bio neni zdravější, je akorát dražší.

0/0
1.9.2010 11:25

chudacek.blbecek

Re: Nechápu

A to někde tvrdím?

0/0
1.9.2010 13:45

Escoto

Re: Nechápu

To jsem neřek. Já vás akorát doplnil o obecnou myšlenku.

0/0
1.9.2010 19:27

net.Xtreme počtvrté

A co máslo

to infarkt odvrátí?

0/0
31.8.2010 22:40

Uphillman

Re: A co máslo

Jo, rozbalíš čtvrťkilovku másla a třeš s ní postiženého po holé hrudi proti směru hodinových ručiček. :-P

0/0
1.9.2010 9:19

Kozel_

Flora není margarín

Margaríny, tj. ztužené tuky, skutečně nejsou příznivé pro stav cév a srdce. Tzv. rostlinné máslo typu Flora, Rama, Alfa - to ovšem nejsou margaríny, neboli hydrogenizované tuky. Jsou to přírodní oleje, kde tuhá složka je získaná z palmového nebo kokosového oleje fyzikální cestou, ztuhnutím při snížení teploty. Kdo má palmový olej, ať ho zkusí dát v zimě do místnosti, kde bude takových 14 st. - a uvidí, že přes polovina je ztuhlá a jen část zůstane kapalná. K této ztuhlé složce, oddělené, se pak přidá slunečnicový olej, spolu se to našlehá.

Floru např. doporučuje česká kardiologická společnost pro své pacienty a pro lidi s vyšší hladinou cholesterolu vůbec. Účinek je srovnatelný s konzumací slunečnicového oleje. U něj, stejně jako u olivového oleje, je prokázané, že cholesterol snižují. Srov. např. nízký cholesterol v středozemní oblasti, vč. Izraele, kde konzumují ještě víc vajec než u nás. Místo sádla totiž požívají olivový olej.

0/0
31.8.2010 20:38

Kozel_

Re: Flora není margarín

CHuťově mi Flora vyhovuje lépe než máslo. To si koupím jen výjimečně, mám radši tuk, který jde rovnou mazat a není z lednice tvrdý.

Zdravotně prospěšné jsou ovšem jen kvalitní rostlinné tuky, ne ty superlevné, kde jde o hydrogenizované oleje, tj. skutečné margaríny. Než ty, tak je máslo zdravější, z hlediska výše cholesterolu v krvi. A jde o celkovou dietu, tj. jestli někdo manže na chleba máslo nebo Floru nemusí být rozhodující. Máslo taky může lépe vyhovovat lidem s žlučníkovými problémy.

Dávno už neplatí, že "margarín" je levnější než máslo. Naopak, stojí více, ty kvalitní určitě.

0/0
31.8.2010 20:42

Více takových Kožených

Re: Flora není margarín

Vejce už jsou dávno vyřazena ze seznamu potravin, podílejících se na zvýšení cholesterolu. :-)

0/0
31.8.2010 23:03

tappat

margarin ji jen

lenosi a prasata ;-D

0/0
31.8.2010 19:05

Escoto

Re: margarin ji jen

Margarýn nežerou ani myši. Mam určitý pochybnosti, jestli by to žralo (aspoň) prase. Samozřejmě nemyslíme-li dvounohý prasata.

0/0
1.9.2010 19:25

studuji VŠ cenzorskou

a těm reklamám fakt někdo věří?

Margarín bych už nikdy nevzala do pusy, je to produkt chemického průmyslu :-P dosti nevalné chuti.

0/0
31.8.2010 19:02

Více takových Kožených

Já to nikdy nejedl

držím se zásady, co není dobré, nemůže být zdravé, maximálně neutrální. ;-D

0/0
31.8.2010 17:12

chudacek.blbecek

Re: Já to nikdy nejedl

"Já to nikdy nejedl, protože to nechutná dobře"?

0/0
1.9.2010 11:15

jamming

DALSI VYZKUM

takze pani z Ucka rekne, ze je potreba jeste dalsi vyzkum. vlastne je potreba tolik vyzkumu, dokud se nenajde jakykoli, ktery vyzni pozitivne. ;-D

0/0
31.8.2010 17:03







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.