Diskuze

Grilování zvyšuje riziko rakoviny. Braňte se marinádou a čistým grilem

Letního grilování se nemusíte vzdávat jen proto, že se obáváte rakovinotvorných látek, které při přípravě masa vznikají. Stačí, když budete dodržovat následující doporučení. Hlavní zásady jsou - čistý gril a kvalitní marináda, která slouží jako ochranný štít.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

palič...

26. 7. 2010 11:46
Grilování

na zahradě. Věc v žebříčku vidláckých zábav určitě v top five.

0 0
možnosti
I

ivoš

26. 7. 2010 15:31
Re: Grilování

Hlavně v USA.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

26. 7. 2010 11:42
Téměř

Téměř všechno, co dělát je nezdravé. Chcete jíst, žít, sportovat a já nevím co zdravěji? Tak jo, kupte si náš výrobek za pár stovek tisíc....:-)

Stále stejná pohádka.

1. Strašící kampaň (klíšťata, ptačí chřipka, grilované maso, sluneční záření, špatně vyprané prádlo  atd., atd., atd.

2. Nabídnout řešení (očkování, dražší grily, opalovací krémy, krémy na péči o pokožku, nejlepší prací prášek  a mnoho a mnoho dalšího)

Jo, jo. Každá sranda něco stojí :-)

0 0
možnosti
I

ivoš

26. 7. 2010 15:31
Re: Téměř

Slavný bonmot holywoodské hvězdy (kdo to jen byl...): Cokoliv na tomhle světě doopravdy za něco stojí, je nemravné, nezdravé - nebo to aspoň jde na tloušťku.

0 0
možnosti
MP

Garion.

26. 7. 2010 11:38
žulová deska

Já nejraději používám žulovou desku. Pod ní můžu topit třeba klacíkama a maso zůstává nespálené a šťavnaté. Donedávna jsem si myslel, že se takhle pipravenýmu masu nic nevyrovná. Tuhle jsem byl na grilování u kamaráda a ten zase používal přes rošt přehozený teflonový papír. To jsem čučel. Nic se k tomu nepřipeklo, řekl bych ještě lepší než žula. Akorát u žuly můžeš ještě opékat, i když už netopí, má akumulaci.

0 0
možnosti
IJ

Lvy

26. 7. 2010 10:59
Re: A já jsem si vždycky myslel,

Samozřejmě mám na mysli ten druhý případ. ;-)

0 0
možnosti
IJ

Lvy

26. 7. 2010 8:50
A já jsem si vždycky myslel,

že propan butan je taky plyn! ;-D

"Billing doporučuje opékat spíše na plynových nebo na propan-butonových grilech, aby se snížilo množství kouře."

0 0
možnosti
MP

Garion.

26. 7. 2010 10:07
Re: A já jsem si vždycky myslel,

Nějak jsem nepochopil, co tím vaším příspěvkem myslíte. Jestli se divíte tomu, že existují grilly, které používají jako primární zdroj propanbutan nebo jestli vidíte nesmysl mezi označením "plynový nebo propanbutanový" V druhém případě se chechtám s vámi ;-D

0 0
možnosti
LP

offroadmanyak

26. 7. 2010 1:38
Ouuuuu !!!

Po přečtení tohedle článku si připadám jak dokonáli barbar. Už nikdy nepůjdu do lesa neuříznu klacek neopečuju si ten špekáček s obsahem 30%masa. Už nikdy ho neupeču až do černa a křupava!! Jak jsem mohl grilovat přimo nad ohněm! A vysoký plameny hasit pivem:D .... Jak já vlasrně můžu ještě žít. Mám pocit, že asi brzo umřu!!

0 0
možnosti
LN

ladaxxt

26. 7. 2010 3:12
Re: Ouuuuu !!!

mno to máš tak.. V době kamenný byl člověk starý ve 30 a do 40 umřel.. Dnes můžeš klidně taky umřít ve 40..;-D.., teda když chceš..

0 0
možnosti
FD

FoDa

26. 7. 2010 1:12
Hmm...

věci nejsou zdaleka tak černobílé, jak se nám denně servíruje. Jaký byl výskyt rakoviny před spoustou let, kdy se lidé téměř ničím jiným než masem pečeným na ohni neživili ? Zaručeně mnohonásobně nižší jako dnes.

0 0
možnosti
PS

JeDicz

25. 7. 2010 9:53
*

Tyhle články ty mám nejradši, 8let sem hulil, všude kolem je jídlo a pití balené v plastech..... a já teď kvůli rakovině přestanu 5x do roka grilovat.

0 0
možnosti
M

marteN...cI_I

25. 7. 2010 10:35
Re: *

R^

0 0
možnosti
FV

analytik05

25. 7. 2010 9:39
Nejlépe grilovat doma

Nejlépe grilovat doma na elektrice na pánvi maso bez přepalovaných tuků z  ekologického chovu bez příměsi chemických aditiv a  konzervantů. Důležité je výkonné odvětrávání prostoru. Pro jistotu si vzít roušku. Pokrm nejlépe konzumovat  na čerstvém horském vzduchu v místě vzdáleném automobilovému ruchu a průmyslových exhalací. Doplnit ho můžete udušenou zeleninou z ekologického zemědělství beze stop dusičnanů, fosforečnanů , insekticidů a pesticidů. Pozor ! Voda k dušení by měla být nejlépe z čistého horského potoka a po chemickém rozboru.  Lahodný pokrm možno zapíjet kvalitním vínem opět splňujícím výše popsaná kritéria.  V žádném případě se na závěr  nedoporučuje završit gurmánský zážitek zapálenou cigaretou  jejíž kouř obsahující cca 335 karcinogenních látek by vám zcela překazil  veškeré moderní kulinářské snažení Přeji krásný kulinářský zážitek.... ;-)

0 0
možnosti
JV

vovák

25. 7. 2010 15:55
Re: Nejlépe grilovat doma

Mírněte se člověče! Sem si kvůli vám poprskal monitor! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
NP

net.Xtreme počtvrté

25. 7. 2010 9:29
Grilujte zeleninu

Žádné karcinogeny? To je lež jako věž, jednak hodně karcinogenní je spálené koření na níé, druhak i připálená zelenína není úplně zdravá, takové brambory (nevím, jak jsou na tom co se týče zařazení do zeleniny) jsou při nevhodné přípravě také jedovaté...

Takže spíš negrilujte denně by měla znít rada.

0 0
možnosti
LF

Ltd.v. Filago

25. 7. 2010 16:11
Re: Grilujte zeleninu

Brambory počkají do podzimka .. nejlépe do žhavých uhlíků . A kaštany k burčáku R^

0 0
možnosti