- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
na zahradě. Věc v žebříčku vidláckých zábav určitě v top five.
Téměř všechno, co dělát je nezdravé. Chcete jíst, žít, sportovat a já nevím co zdravěji? Tak jo, kupte si náš výrobek za pár stovek tisíc....
Stále stejná pohádka.
1. Strašící kampaň (klíšťata, ptačí chřipka, grilované maso, sluneční záření, špatně vyprané prádlo atd., atd., atd.
2. Nabídnout řešení (očkování, dražší grily, opalovací krémy, krémy na péči o pokožku, nejlepší prací prášek a mnoho a mnoho dalšího)
Jo, jo. Každá sranda něco stojí
Slavný bonmot holywoodské hvězdy (kdo to jen byl...): Cokoliv na tomhle světě doopravdy za něco stojí, je nemravné, nezdravé - nebo to aspoň jde na tloušťku.
Já nejraději používám žulovou desku. Pod ní můžu topit třeba klacíkama a maso zůstává nespálené a šťavnaté. Donedávna jsem si myslel, že se takhle pipravenýmu masu nic nevyrovná. Tuhle jsem byl na grilování u kamaráda a ten zase používal přes rošt přehozený teflonový papír. To jsem čučel. Nic se k tomu nepřipeklo, řekl bych ještě lepší než žula. Akorát u žuly můžeš ještě opékat, i když už netopí, má akumulaci.
Samozřejmě mám na mysli ten druhý případ.
že propan butan je taky plyn!
"Billing doporučuje opékat spíše na plynových nebo na propan-butonových grilech, aby se snížilo množství kouře."
Nějak jsem nepochopil, co tím vaším příspěvkem myslíte. Jestli se divíte tomu, že existují grilly, které používají jako primární zdroj propanbutan nebo jestli vidíte nesmysl mezi označením "plynový nebo propanbutanový" V druhém případě se chechtám s vámi
Po přečtení tohedle článku si připadám jak dokonáli barbar. Už nikdy nepůjdu do lesa neuříznu klacek neopečuju si ten špekáček s obsahem 30%masa. Už nikdy ho neupeču až do černa a křupava!! Jak jsem mohl grilovat přimo nad ohněm! A vysoký plameny hasit pivem:D .... Jak já vlasrně můžu ještě žít. Mám pocit, že asi brzo umřu!!
mno to máš tak.. V době kamenný byl člověk starý ve 30 a do 40 umřel.. Dnes můžeš klidně taky umřít ve 40...., teda když chceš..
věci nejsou zdaleka tak černobílé, jak se nám denně servíruje. Jaký byl výskyt rakoviny před spoustou let, kdy se lidé téměř ničím jiným než masem pečeným na ohni neživili ? Zaručeně mnohonásobně nižší jako dnes.
Tyhle články ty mám nejradši, 8let sem hulil, všude kolem je jídlo a pití balené v plastech..... a já teď kvůli rakovině přestanu 5x do roka grilovat.
Nejlépe grilovat doma na elektrice na pánvi maso bez přepalovaných tuků z ekologického chovu bez příměsi chemických aditiv a konzervantů. Důležité je výkonné odvětrávání prostoru. Pro jistotu si vzít roušku. Pokrm nejlépe konzumovat na čerstvém horském vzduchu v místě vzdáleném automobilovému ruchu a průmyslových exhalací. Doplnit ho můžete udušenou zeleninou z ekologického zemědělství beze stop dusičnanů, fosforečnanů , insekticidů a pesticidů. Pozor ! Voda k dušení by měla být nejlépe z čistého horského potoka a po chemickém rozboru. Lahodný pokrm možno zapíjet kvalitním vínem opět splňujícím výše popsaná kritéria. V žádném případě se na závěr nedoporučuje završit gurmánský zážitek zapálenou cigaretou jejíž kouř obsahující cca 335 karcinogenních látek by vám zcela překazil veškeré moderní kulinářské snažení Přeji krásný kulinářský zážitek....
Mírněte se člověče! Sem si kvůli vám poprskal monitor!
Žádné karcinogeny? To je lež jako věž, jednak hodně karcinogenní je spálené koření na níé, druhak i připálená zelenína není úplně zdravá, takové brambory (nevím, jak jsou na tom co se týče zařazení do zeleniny) jsou při nevhodné přípravě také jedovaté...
Takže spíš negrilujte denně by měla znít rada.
Brambory počkají do podzimka .. nejlépe do žhavých uhlíků . A kaštany k burčáku