Diskuze

Už žádné nepovedené obludy. Triky, jak upéct ty nejlepší dorty

Máte strach z pečení dortů, protože nikdy nevypadají jako z cukrárny? S našimi triky si troufnete i na obří narozeninový třípatrák.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

xixina

30. 7. 2010 11:46
:)

Autorka by si mohla zopakovat pravopis (Zkuste použít čerstvé ovoce nebo živé květiny. Sami o sobě vypadají kouzelně), je to fakt smutný :-/ Jinak s dortama - želatina se nedá použít na všechno čerstvé ovoce (na to jsem přišla loni když jsem zalila čerstvá kiwi) ;-D

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

30. 7. 2010 13:34
Re: :)

Dá, když v horké želatině namočíš štětec a to kiwi štětcem přejedeš, necháš zatuhnout a dáš takhle ještě pár vrstev.

0 0
možnosti
MN

_m-

30. 7. 2010 10:31
Moje rada jak na drobné nerovnosti

a problémy s leskem čokolády: Udělejte na čokoládovou polevu krátkým tahy vidličkou mřížku - něco jako třeba vazba parket. Vypadá to hezky, lecos se v tom ztratí.

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

30. 7. 2010 13:32
Re: Moje rada jak na drobné nerovnosti

Tahle rada se mi líbí daleko víc než ta v článku. R^

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

30. 7. 2010 10:10
Rady

To jsou zase rady, že by jeden aaarrgh. Když chci lesklou čokoládovou polevu, musím vědět něco o temperování čokolády a nedohánět to olejem. Když chci dort nazdobit čerstvým ovocem, musím ho potáhnout želatinou, jinak ovoce zavadne a vypadá hrozně. S kytičkama je to snad ještě horší, zdobila bych kandovanými květy, ale člověk taky nemůže kandovat všechno.

0 0
možnosti
EK

fitzie

30. 7. 2010 8:37
proč ty z cukrárny vypadají lépe?

protože na všechno je nutné mít cvik a grif. Opravdu to není tak, jak se dneska s oblibou říká, že stačí jen malilinečko, a jste v xy oboru odborníci na slovo vzatí.

0 0
možnosti